29. 4. 2024

9 příspěvků u článku “Spousta Čechů spadne do vyššího zdanění a vůbec o tom neví. Nehorázné, nedoplatí se

  1. To je katastrofa, že lidé vydělávající přes 120000,- měsíčně budou mít o něco málo vyšší daň. To nevím, zda to vůbec přežijí, chudáčci. To si možná už nebudou moci dovolit každé 2 roky nové luxusní auto, či 4x ročně luxusní dovolenou, potažmo se budou muset přestěhovat z vily 10+4 do vily 8+3. Hrozné, to si vůbec nedokážu představit, jak těžké to pro to 1,5% zaměstnanců bude. Nezaložíme pro ně sbírku? Kdybysme jim každý přispěli ze svého platu korunu, tak by jim to zajisté pomohlo. Co vy na to?

    Ovšem nejlepší je ta zmínka o tom, že bylo vypočteno, že průměrná domácnost přijde ročně o 100000,- 😀 😀 😀 . Jako považovat ten stupidní výmysl pani Schillerové za výpočet, to už vážně hraničí s nějakou formou demence. By mi zajímalo, na čem pan Mrkvička a spol. frčí. Holt asi dobrej matroš, no… 😀

    1. No jo, luza jasa, ze bude ta chátra, co vydelava 3x prumerneho platu, platit “malo, jen o trochu” vyssi dane. Podle luzy, kterou tady zastupuje idiot se zkratkou WLM, je to prece porad malo. Mily kreténe, 120.000 kc hrubeho bere spousta doktoru. Tak neplac, az nebudou zase doktori do pohotovostnich sluzeb, protoze oni si dalsi sluzby uz nevezmou, protoze za sluzbu navic budou podle luzy po zasluze potrestani, ze? BTW naridit jim tu praci prescas muzes jen v rozsahu 146 hodin za rok, ciz, mily debile, vetsina z nich vycerpa uz na konci brezna 😀

        1. Ne, Karliku, debil a zavistiva luza jsi ty, tykajici buranske prase, ktere nic neumi. Leda argumentovat ad hominem (googli vyznam, nevzdelana luzo 😀😀😀). Ze o veci nic nevis, to je pro luzu takove signifikantni (muzes dal googlit vyzbam, luzo 🤪)

      1. Mily debile, pise se “debil jsi ty”. Jenze to nevzdelana luza, tady zastoupena Karlem, vubec netusi, ze? 😀😀😀

    2. Jde videt, ze vubec nevite, ktera bije. Predpokladejme, ze clovek co vydelava 120 tis kc hrubeho zije v Praze (neni tedy podnikatel ale zamestnanec napr. management).

      V cistem je to cca 93 tis Kc pri soucasnem zdaneni 15%. Nemam ted cas pocitat kolik to bude pri 23%. Nicmene pomerne normalni byt zde stoji 10 mil kc a neni to zadna vila, ale 3+kk s cca 75-80 m^2.

      Naklady na bydleni mohou byt pro rodinu zhruba 35 tis kc / mesicne a to nijak nerozhazuje. Partnerka je na materske zhruba 4 roky, tedy jeji prijem bude spise maly.

      Nyni se zkuste zamyslet nad tim, jak dlouho tato rodina vydela byt na tento prumerny byt, s 30 letou hypotekou musi nasetrit alespon 2 az 3 miliony kc, coz je prace na zhruba 4 az 5 let a to znovu opakuji – nepanelakovy byt 3+kk.

      Vase vilky stoji od 20 milionu vyse, na to tento zamestnanec samozrejme nikdy nevydela. Najdou se jiste lide, co neco zdedili nebo maji uz v Praze nemovitost, potom ano maji se za tuto mzdu dobre, nicmene neni jich urcite vetsina.

      Nerikam, ze 120 tis kc je malo penez, to opravdu ne. Nicmene vzdy me pobavi tento nazor, kteri si mysli ze mzda na HPP nad 100 tis kc je nekonecno a clovek zije v neskonalem luxusu. Bohuzel v ekonomicky vyspelejsich zemich je to spise prumer …

      Zakladni problem tedy spociva v nizkych mzdach a vysokem zdaneni prace.

    1. Aha, takze my tady mame do desitky lidi ve vedeni posty. To jsem nevedel, ze to tvori 1,5-2,0% lidi, co berou vic nez 3x hrube mzdy? Zajimava “uroven” znalosti, tak prahove nadnulova, spise nulova, ze?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *