30. 4. 2024

4 příspěvky u článku “Přežít leteckou katastrofu je téměř nemožné. Málo známé pravidlo ale vaše šance výrazně zvýší

  1. No, nevím. Pokud se dopravní letadlo zřítí, tak jsme v řiti. To maska nepomůže. Dopravní letadlo není kluzák. V roce 1973 jsme se jako letečtí mechanici byli povinně podívat na rozsah katastrofy TU 154. Letadlo bylo rozházené v okruhu 1,5 km. A byl to zbrzděný pád pouze ze 70 metrů. Pilot před přistáním vypnul autopilota, ale nevedlo se mu ovládnout výšková kormidla. Tehdy to přežil jeden cestující s těžkými zraněními, a nebýt toho, že to bylo u letiště kde byla okamžitá pomoc, byl by mrtvý. Ostatní včetně posádky byli mrtví. A teď si představte 1, 2, 3, 4 i více km nad zemí. Výjimkou je srbská letuška, která byla v době výbuchu a roztržení letadla ve výšce 10km v ocasním prostoru. Vyhnula se tak vysátí do volného prostoru a nebyla tam taková změna tlaku. Rotace ocasní části při pádu zbrzdila pád a a spadla do hustého borovicového porostu. Navíc nedopadla kolmo na svah, ale klouzala po svahu. Asi tak, jalo skokani na lyžích dopadnou na umělý svah a kloužou po něm dolů a pokud dopadnou dál za kritický bod, dopad je hodně tvrdý. A jedna zvláštní náhoda: ten dopad ocasní částí letadla se srbskou letuškou byl u Srbské Kamenice.

  2. Nevím ale myslím že Jindra to píše přesně. A nevím jak si to lady představuje ale její nepanikařte jsou kecy v kleci. Nevím zda jí někdy šlo v letadle o život ale jak se říká papír snese všechno. Obecně platí a nemusí jít jen o letadlo když se něco stane může jít o důlní havárie, atd. Většina lidí při ohrožení života začne panikařit . Pouze lidé co jsou psychický zdatní nebo už byli v podobné situaci to zvládnou. No a to že se má člověk řídit pokynu personálu při problémech to zase většina lidí respektuje ale jde o to že když letadlo padá na zem šance na přežití jsou skoro nulové.

  3. At se to někomu líbí nebo ne,je pravda že v poměru k celkovému množství lidí kteří cestují letadlem je počet obětí za rok minimální!!!!!!!!!Jde o psychologický moment,když naráz při letecké katastrofě zahyne nějakých 150 až 200 lidí,psychologicky to s váma zamává,ale že jen v Evropě celkově na silnicích ročně zahyne 1000 krát více lidí,to už nikoho psychicky nesejme, protože při jedné dopravní nehodě na silnici povětšinou nezahyne více jak 1 – 2 lidi!!!!!!!!!!!!

  4. Kde je to málo známé pravidlo z nadpisu? Zachovat klid? Nebo dbát pokynů personálu? To jsou všeobecně známé věci, tento článek neříká vůbec nic nového a s nadpisem má pramálo společného. Myslím, že autorovi článku stačilo zadat jednoduchý úkol jednomu ze zdarma dostupných AI chatbotů: Napiš tři odstavce o obecně známých zásadách bezpečnosti v civilním dopravním letadle a vymysli nadpis, který bude dostatečně clickbaitový, aby k tomuto bezduchému žvástu přilákal dost lidí a ti se museli podívat na všechnu tu reklamu, kterou tento zbytečný žblept oblepíme. Myslím, že tato “novinařina”, která je ve skutečnosti jen prodejem online reklamy, bude již brzy fungovat v naprosto automatickém módu bez zásahu lidí. I přesto jsem se nachytal, nicméně na tento web už určitě znovu nepáchnu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *