28. 4. 2024

4 příspěvky u článku “V sousední sluneční soustavě byla nalezena zlatá zóna. Nejspíše ukrývá život

  1. Zóna života znamená oblast, kdy na povrchu planety s atmosférou +- pozemského typu je kapalná voda. Pokud má planeta atmosféru “skleníkovější”, může na ní být kapalná voda i za zevní hranicí “zóny života”. U blíže se vyskytujících planet zase bývá často vázaná rotace (planeta je stále přivrácena jednou polokoulí ke hvězdě) a na temné straně planety může být chladněji a opět i kapalná voda (záleží na typu atmosféry, jak dobře přenáší teplo z jedné polokoule na druhou).

    1. A to jste se naučil z nějaké,, vědecké” příručky? Nebo vám to někdo nalil do hlavy ve škole? Papouškování mouder z druhé ruky.,, Nakupujete” v second habdu de facto. Nebo máte ověřeno nějakým výletem tam kdesi do toho smyšleného prostoru nazývaným vesmír? Nic si z toho nedělejte. Takových, jako vy je plný svět. Přebíračů informací co je pak s velkou důležitostí vytrubují dál. Vy a vaše rodina musíte být na vás patřičně hrdi. Na tu,, vzdělanost” co máte. No, jen tak dál. Pokud vás mouchy…….., tak z vás ještě něco bude. Hezký den.

      1. Existují takové disciplíny, jako je fyzika, případně fyzikální chemie, které umožňují tyhle věci prostě vypočítat. Šlo mi jen o to, uvědomit si, že ona “zóna života” více-méně reflektuje planetu +- typu naší Země, a že v případě planety hodně odlišné může být tato zóna posunuta.
        MMCH – bylo spočítáno, že při dostatečné hustotě atmosféry by mohla voda v kapalném skupenství existovat i na některých planetách, volně bloudících vesmírem, neobíhajících kolem žádné hvězdy (podle některých odhadů jich může být i víc než hvězd; nějaké už nalezeny byly).

    2. Naprosto s vámi souhlasím ,není to tak jednoduché,ale v případě Proximy silně pochybuju ,že tam bude život!!!!!!!!!!Mateřská hvězda Proxima Centauri je silně výbušná a neustále své okolí zasypává erupcemi!!!!!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *