2. 5. 2024

27 příspěvků u článku “Zemědělci v Česku rozjeli vlastní obchod. Poloviční ceny a špičková kvalita. Lidl a Kaufland jsou v úzkých

  1. No,konečně je to napadlo!!!!!!!!!Ale na druhou stranu to bude mít jen lokální dopad!!!!!!!!

  2. Je to lež, byli jsme tam a naše představy o farmářském obchůdků se rozplynuly hned když jsme viděli zboží od olmy a dalších Babišovo podniků

  3. Do Unčovice je to dost z ruky.Ale je to od nich chvalitebné.Domnivam se, že už s tím měli začít už dávno.🥰👍👍🤔🤔

  4. Jen tak dál,ať otevřou co nejvíce českých obchodů a supermarkety to budou moci zavřít,jejich nenasytnost je hrozná,o kvalitě ani nemluvě.

  5. Ještě v roce 2001 jsem měla vlastní obchod maso-uzeniny a další koloniální zboží, ale co mi otevřeli za zády Tesco, šlo to s mým obchůdkem z kopce. Prvním rokem s konkurencí za zády šly mé tržby o 50% dolů, následující rok o další polovinu. Už to nešlo udržet při mém odběru energie (mrazáky a chlaďáky), musela jsem skončit a to opravdu nerada. Vím, jak se v tehdejší době rozmachu velkých řetězců chovali zákazníci. Teď už mám před důchodem a znovu otvírat nebudu, ale rozhodně raději si přijdu nakoupit mimo řetězec a pro čerstvé, vypěstované i vychované od našich zemědělců. Držím moc palce, aby to zemědělci a prodejci ustáli a naše i menší obchody se opět vrátily do ulic měst i vesnic.

  6. Na tomto principu byly založeny družstevní prodejny, družstevní mlékárny i jatka. Já osobně si přeji, ať je jich více a houšť. Myslím, že s těmi teoriemi o ” neviditelné ruce trhu” to není až tak pravda.

  7. Jen ať se toho nebojí a nenechají v tom jeden obchod, lidi si rychle zvyknou na lepší kvalitu, kéž by něco takového otevřeli u nás,ze supermarketů v česku se mi chce blít!!

  8. Lidl a kaufland jsou schopni v pohode jit na nekolik let do minusu (a s částí zbozi i nekolik desitek let), jen, aby polozili konkurenci. Vyuzivaji tez dotace od .eu. Zemedelci budou muset vytvorit druzstva spoluvlastnikuu, kde kazdy zakaznik bude spoluvlastnikem druzstva (, ci as, sro, klubu, sdruzeni a pod), aby to ustáli.

  9. Velmi rozumně rozhodnutí,jen by bylo třeba zbavit se Solárních panelů pokrývající velkou rozlohu ÚRODNÉ PŮDY!!!

  10. Vždycky se najdou nespokojenci. Raději produkty od farmářů než přebaly ze světa.

  11. Už podľa obalov vidíte že je to lož. Ak by to bol predaj priamo od lokálnych farmárov, tak by boli výrobky nebalené. Takýto typ balenia vyžaduje “reťazcovú logistiku”. Takže, ak chcete naozaj od farmárov, dojdite si priamo k farmárom.

  12. Tak pořad o tom, že stejné problémy měli zemědělci v Německu a vyřešili je stejně jsem viděl již před 25 lety a pravda, čekal jsem, že to sem přijde dřív. Ale i tak bohudík za to a jen houšť. A hlavně, aby to docvaklo všem zemědělcům po celé republice, ve všech regionech.

  13. To je super!!!!! A nasel by se nejaky retezec v okoli Ostravy???
    Mam namysli Maso,mlecne vyrobky,zeleninu a pecivo.Dekuji za odpoved.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *