30. 4. 2024

22 příspěvků u článku “V Chorvatsku už se zbláznili. Třikrát dražší než Turecko. Za skromnou dovolenou dáte 200 tisíc korun

  1. Už to zase začíná, ještě chybí do začátku sezóny necelý měsíc a už se objevují články o přemrštěných cenách v Chorvatsku.Do Chorvatska jsem létala do roku 2020 a teď už třetím rokem jezdím s Flixbusem.Jezdím autobusem totiž v době( od Covidu-19) od půlky května do půlky června.A to letadla opravdu z Prahy do Splitu neletí. Protože jsem člověk s dobře vyvinutým smyslem pudu sebezáchovy, tak bydlím jedině v hotelu,depandanci anebo u své domácí v apartmánu.Jak stárnu, potřebuji čím dál méně jídla a zábavy a dovolenou opravdu věnuji odpočinku a relaxaci.Dovolená je od slova dovolovat a tady prostě tupí a nechápaví ” rádoby turisté” pořád ještě nepochopili, že tu platí staré české přísloví Bez peněz do hospody nelez!!! Zažila jsem několikrát v hotelu Laguna v Gradacu doslova nájezdy na švédské stoly a styděla jsem se před Chorvaty za to čeho čeští turisté schopni.I když se mi nesplnil sen dožít v klidu na Jadranu,tak jsem zůstala moři věrná a doporučuji všem, kdo pojedou do Chorvatska na dovolenou,ať se chovají slušně a pokorně a nevynucují si něco navíc.Za vše se platí a to po celém světě.A ti co žijí na Jadranu,tak věřte mi, nemají celý rok dovolenou, jak si naivně myslí většina turistů.O životě, jaký žijeme my ve střední Evropě mohou jen snít.Vím o tom své a právě proto jezdím na dovolenou právě do Chorvatska, abych si odpočinula s vracela se s pocitem, že jsem své domácí pomohla přežít další sezónu.Je to moje osobní zkušenost a nikomu nevnucuji nic zač by se musel stydět.

    1. Vážená paní. Vy asi neumíte číst nebo jste nečetla celý článek. Ceny v Chorvatsku zdražují celkově a to i kvůli západním turistům. Tedy nejde jen o našince. Já osobně mám radši relaxaci v lázních (jsem už taky důchodce) a k moři mě to netáhne. Ale mám pár známých kteří potvrzují, že v Chorvatsku se nejen zvedly ceny ale i služby jako by šly dolu. Chápu že to je zřejmě destinace od destinace a někdy je kvalita služeb nadále dobrá jinde horší ale že Chorvati ceny přitáhli nahoru potvrzuje více lidí. Vím ze svého okolí o 3 lidech kteří do Chorvatska přestali jezdit právě kvůli cenám a kvůli zhoršeni kvality služeb. Další můj známy tam jede počátkem června tak uvidím s jakou se vráti.

      1. Vrátil jsem se před pár dny a ten článek je snůška lží, hlavně od vymyšleného “pana Karla”. Ceny jsou podobné nebo nižší než u nás. Z cen bych vypíchl litr benzínu v přepočtu za cca 31 Kč (ceny jsou stejné na dálnici i mimo dálnice), obří kopeček vynikající zmrzliny 40 Kč, kapučíno v restauraci 47 Kč, oběd v restauraci s výhledem na moře od 250 do 500 Kč (zkuste se za tyhle prachy najíst v rekreačních oblastech v ČR). Bydleli jsme v apartmánu, takže jsem kupoval i v obchodě. Například kostka másla 250g při 83% obsahu mléčného tuku (u nás jen 82%) za 32 Kč, litr mléka 18 Kč (ale to je mléko s tučností 2,8%), litr panenského olivového oleje 140 Kč, kilo nových brambor 15 Kč, chleba 35 Kč, flaška místního vína (bílé i červené) od 80 do 120 Kč (jasně, dá se koupit i flaška za 500 Kč ale kolem stovky už je slušná kvalita), atd… Jediné co bylo dražší než u nás byla rajčata za cca 80 Kč za kg. Dálnice stály stejně jako loni. Na sezónu se to zřejmě o něco zdraží, ale žádné peklo nečekám. Za pár týdnů tam pojedu znovu…

      2. Jezdim do Chorvatska kazdy rok, loni dokonce na Istrii, ktera je diky navstevnosti Italu, Francouzu, Nemcu a driv i Rusu nejdrazsi…Mily pane, ceny jsou stale stejne! Jasne, morske plody v restauraci jsou drazsi, ale to preci i u nas…Grilovana masa atd…jsou tu levnejsi nez v hospode u nas…Kafe v kavarne take levnejsi..pizzy levnejsi ci stejne drahe…nevim, co vam vasi znami vypraveji…

        1. Paní Aleno To co píšu já jsou fakta ceny rostou všude u nás i v Chorvatsku ale položím otázku proč by si pan Karel vymýšlel že dal 120.000 za pobyt na 2 týdny ? Myslíte že lže a platí ho nějaká konkurence aby lidi nejezdili do Chorvatska ? To je přece nesmysl ! Já mu věřím.

          1. Šebesto, Šebesto, nenapadlo tě, že třeba žádný pan Karel neexistuje a článek je velká blamáž?

  2. Apartmány v Trpanj a okolí seženete za 60 Euro. Tak bych určitě bydlel v chatce za takové peníze. To musela být ze zlata. Pizza v restauraci od 10-15 Euro. Myslím že nás tady krmítek akorát bludy. Proč stě nenapsali kde to bylo. Díky

  3. Absolútna blbosť čo píšete!! Evidentne antikampaň na Chorvatsko !!! Pán “Karel”! Kde máte jeho fotku? Aký má dôvod sa skrývať? Prečo nepovie kde konkrétne údajne bol??! Prečo vy máte potrebu písať v hádankách a o anonymnom návštevníkovi?!? Jedine preto, že máte na tom svoj prospech a pan Karel neekzistuje!! Mali by ste písať pravdivo, korektne a nie zavadzať čitateľov!! Ja mám v Chorvátsku luxusne apartmány priamo na vlastnej pláži na ostrove Vir, http://www.apartments-laguna.cz a nie som ani na polovičnej sebe cene! Ani 5* hotel Falkensteiner v Petrčane pri Zadare toľko nestojí a ani ich restaurace! A mimo hotel dáte bežne za morské plody, ryby i pizzu od 150 do 500 max na osobu!! Tak nepíšte bludy!

  4. To je jenom další z článků, který nás má přinutit nejlepe jako za pandemie raději nikam nejezdit a zůstat doma. Jenže ty ceny v našich obchodech a nebo za ubytování v Čechách už nejsou o moc lepší. Když chce někdo na Chorvatsku ušetřit, jede tam i zpět cca za desítku s rodinou vlastním autem, případně i vlakem a ubytuje se na privátě, tak se málokdy cena ubytování pro 4 osoby pohybuje nad 100 eur na den, tedy asi na třetině částky.

  5. Co je tohle za clanek? Rada bych s psnem Karlem mluvila, aby mi osobne rekl, kde v kempu dal 120000kc za pobyt 😂 Tvl..nekdo to Chorvatsko opravdu nenavidi, ze tohle napise

  6. Tak ja mam 5 děti. V Chorvatsku jsme byly loni. 8 dní. Jidlo v restauraci. Nevarily jsme. Jen kavu ráno. Dalnicni znamky, benzin, ubytovani, jidlo. Svezeni na lodi. 2 dospělý 5 dětí. 23.000kc.komplet s dopravou i dalnicni znamky a placené useky v Chorvatsku. Tak kde mate 200.000 za 4 clenou rodinu??? Nekdo pridal nulu asi.
    V Chorvatsku jedine co mě mrzí ze restaurace otviraj později. Že si nedáte snidani. Tak musíte do marketu. I tak dovokena neni že si nabalite jidlo sebou. Ale relax. Ne vařit. Plavani v moři relax.

  7. Pan Karel má asi hodně peněz, pro nás obyčejné Čechy kteří jedou do Chorvatska na normální dovolenou a ne do nějakého extra kempu stačí 30 tis korun na týden pro 4 členou rodinu a to do apartmánů, pokud nejsou ovšem nějaká honora jak pan Karel který dá 10tis za noc to normální člověk nikdy nemůže dat

  8. Bože, to jsou kecy. Loni jsem byl v Chorvatsku a žádná drahota mě nepotkala. 8 dní pro 2 osoby i cestou za 16 tis. Kč.
    Krkonoše 4 dny i cestou a lanovkou ta 24 tis. Kč.
    Takže letos opět Chorvatsko.

  9. Tak to asi nebyla skromná dovolená. Máme objednanou dovolenou pro 3 v Chorvatsku ve velmi pěkném čtyřhvězdičkovem hotelu u pláže i s jídlem a bude nás to stát i s cestou i penězi na útratu méně než 50 tisíc.

  10. Pěkná blbost, my se tam odsud zrovna vrátili. Řízek s hranolkami , obloha a tatarka 14 Eu, limonáda 2Eu, pizza 10 Eu , zmrzlina 2 EU, Co by kdo chtěl. Všude se zdražuje, ale přestaňte psát takové hovadiny. Ještě si na Machač nebo do Špindlu .

  11. Toto není pravda v Chorvatsku jsou ceny levnější než u nás v česku jen se vám to zdá protože Chorvatsko má eura

  12. Jsem zrovna v Podgoře. Ceny jaké tu jsou, nó děs. Posrali se v kině… Výlety, jídlo, nákupy, restaurace i bary s cenovou těžce nad tím, co bych byl ochotný dát. Výlet na 2 hodiny na lodi s jídlem 80-100 euro, máslo 5 euro, pivo kolem pěti, jídlo v průměru přes 20… Přitom tu vlastně nic extra není. A to je asi to nejhorší. Lidi sem jezdí jen proto, že nic jiného neznají a tak tu ty prachy sypou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *