6. 5. 2024

29 příspěvků u článku “Říkáme jim tlumočníci, ale je to trochu jinak. Stali jsme se obětí jejich her, řekl arabista Pelikán k lidem evakuovaným z Afghánistánu

  1. To je ten arabista, co řekl, že mnohé ženy v Afghánistánu nechtějí tolik práv a že tam neexistují sexuální otrokyně?

    1. Tak tom tak moc nevíme, je to jiná kultura. Když jsou vychovávané v tom, že o ničem nemusí rozhodovat a o všechno se stará manžel, tak jim to může i vyhovovat, my tomu nemusíme tak rozumět. Ten arabista o tom bude asi vědět víc než my. Zkuste si přečíst “Devět částí touhy” od Gerardine Brooks, australské novinářky, která s nimi nějakou dobu žila, je to zajímavé.

  2. Tak “super” ve finále máme v Čr 167 Afghancu z kterých armádě opravdu pomáhalo jen 21 z nich a přesto těm všem chce Pirátský šmejd Hřib “darovat ” ubytování v Praze a udělat tak v tom to městě pěkné Afghanské ghétto !!! Jen připomenu že před 20 lety Anglické město Birmingham přijalo a ubytovalo zhruba 1700 Pakistancu k loňskému roku se jich v tom to městě nachází přes 18.5 tisíce !!! A tak je to všude ! Ve Švedsku v roce 2005 evidovali 45 tis. migrantu z Afriky Pakistanu Indie Iraku po 15 letech jich tam evidují 230 tis. !!! To samé chceme v Čr ?!! Já má rodina a přibuzní rozhodně NE a také pro to volíme Spd !!!

    1. A co si asi tak myslíte že s tím SPD udělá i kdyby vyhrálo volby? Nic naprosto nic protože jsme se zavázali k pomoci uprchlíkům když ne v šedesátých letech tak v přístupové smlouvě do EU určitě,

      1. S těmi, co tu jsou, už asi nic, ale snad by mohlo prosadit, že nepřijdou další. Slučování rodin znamená- nebo by mělo znamenat- jen manželky a děti (i to je až moc), ale ne prarodiče, sourozence a další.

    2. Mělo by se připomínat, že je nechal dovézt ten ušatý koblihář, který se nedávno zaklínal, že tu migranty nechceme.

    3. Nepomáhalo 21. Jsou to zrádci svého národa. Nic víc. Kdo by tlumočil německá armádě za války, v květnu by byl popraven. Kolaboranti. Zkoušel ty tzv. tlumočníky z angličtiny?

  3. Tuhle zakernou kulturu si držet co nejdál od tela. Nekompromisně. Ani jednoho. Jinak budeme těžce litovat. Jalednou u nás, navždy u nás a v neustále se zvyšujících počtech. Viz Londýn, Paris, Marseille, Malmö, Stockholm, Berlín, atd, atd. O to se už dobrosrdecnici z neziskovek a novinarsti absolventi humanitních ved postarají.

    1. Bohužel, už je zřejmě pozdě, už tady jsou a pokud požádali o azyl- a údajně jo- tak se jich nejde zbavit,. Naopak sem přitáhnou příbuzenstvo… vidím to černě.

  4. Už takhle tady máme k dnešku 250 300 tisícovou armádu nepříliš vzdelatelnych migrantů z Indie, se kterou si nevíme rady a lidé v příslušných oblastech většinou slyšitelně skřípou zubama. Tihle naštěstí nemaji v genech nesnasenlivou ideologii prevlecenou za náboženství, takže zůstává “jen” u tendenc> k převážně materiální kriminalite a k sociálnímu vyloučení.

  5. …já bych všechny ty Afghánské tlumočníky dovezl do ČR a dal jim politický azyl a z peněz daňových poplatníků podporu v nezaměstnanosti a za nízký nájem byt v Praze a mohli by vyučovat na našich ZŠ, aby naše děti si osvojili řádnou Českou gramatiku…byl by to nesporně hluboký společenský čin….apropó a kde se ti Afhgánští tlumočníci naučili ČJ a není náhodou každý druhý Afghánec tlumočník s nárokem na pobyt v ČR

  6. Má pravdu…měli je tam všechny nechat. V jiném článku už přiznávají, že Němci evakuovali z Kábulu i Afghánce, které před lety vyhostili Jedná se o kriminálníky – osoby podezřelé ze znásilňování i terorismu. Tak jsem zvědavá kdy je nám zase budou chtít nacpat v rámci “přerozdělování”. Říkám to pořád…těm nelze věřit ani pozdrav.

  7. Ještě bych dodala, že by jim neměli přidělovat žádné byty, ale “nasáčkovat je” domů všem těm uřvancům z neziskovek ať se předvedou jak to s tím svým “dobro s… ím myslí vážně.

  8. Pořád je lepší drsná pravda od Pelikána, než nedávné hlášky zblblých našich armádních špiček, že v Kabulu bojujeme za Prahu…..

  9. Měli bychom se Afghánistánu za dvacetiletý podíl na jeho americké okupaci omluvit. Je hanba, velká hanba, že zrovna my někoho okupujeme. Doufám a chci věřit, že už se tahle ostuda nikdy opakovat nebude.

  10. Taky si myslím,že jsou jen nastrčené figurky ,aby nás tady přeškolili. Já osobně věřím, že muslimové se rozšíří do celého světa jako vládci. Ovšem za pomocí těch z cia ,kteří tak vehementně jim poklonkují za zády . Jo peníze hýbou světem.

  11. Téměř celá “mise” byla kopanec za kopancem, americká Potěmkinova vesnice. Výsledek? Tálibán získal moc i tisíce moderních zbraní a (především) do Evropy zamíří další desetitisíce neprověřitelných “uprchlíků”, horlivých vyznavačů víry, která věřícím přímo ukládá boj (lstí i silou) proti jinověrcům a nevěřícím.
    Ti lidé mají středověké myšlení a nemají nejmenší zájem je měnit.
    Evropské “humanitární” organizace, které nám tyto “uprchlíky” vnucují, by měly být postaveny mimo zákon.

  12. Jo, jo, VLČÍ MÁKY, pomoc válečným veteránům. Pravdu měl Japonec a všichni to věděli

  13. Naprostý souhlas s jeho rozborem a názorem. Jen se divím co v tom znamenají afgánské ženy.

  14. Pan Pelikán je jistě odborník, ale co svět světem stojí, tak bez místních obyvatel se nic nedozvíte, nenaučíte o daném regionu. To z knížek v Praze nevyčtou, stejně by museli do toho oddělení místo pandura dovézt nějaké afgánce aby jim řekli jak to tam chodí a i tak by to bylo málo. Z map nevyčteš, kde se co nachází, skrývá apod., můžeš získat přehled, ale vědomosti určitě ne.

  15. Já když jsem byl styčný důstojník, já když jsem byl tam, já když jsem ….. to nepotřebuje komentář.

  16. Naprosto přesně pan Pelikán vystihl, oč tu běží s těmi tzv. “překladateli”. Některým, dostatečně prověřeným se samozřejmě nějak pomoci musí, ale ne tím, že je budeme navážet k nám, když víme, že jsou to muslimové a to nikdy nemohou být naši přátelé a nikdy se z nich nestanou Češi. Oni se dle svého koránu ani nesmí stát, musí se snažit dobýt náš životní prostor a ne se nám přizpůsobit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *