2. 5. 2024

7 příspěvků u článku “Vzor pro Česko? V Berlíně lidé v referendu rozhodli o vyvlastnění čtvrt milionu bytů

  1. Volte Spolu a Pirátstan a je to tu taky.Piráti už otevřeně přiznali,že to mají v plánu.Sice to dnes poírají,ale lidé nezapomínají.A u Spolu to hrozí jiným
    postupem.Nejen,že v minulosti společně s ČSSD rozprodali a zašantročili
    majetek naší země,ale dnes,když jsou již jejich zdroje vyčerpané,tak třeba
    formou ffalešných exekucí atd.jsou schopni okrást i ty,kterým původně k majetkům pomohli.

    1. Nikdy jsem nemyslel že se toho znovu dočkám.kde je neviditelna ruka trhu?nedotknutelnost soukromého vlastnictví?1.rozprodali státní obecní a městské byty z kterých měla města zisk,za netrzni ceny lidem kteří je obratem prodali tržně.kdo doplatí rozdíl,a kdo za tu rozkradacku půjde sedět?jen žijí z toho co komousi vybudovali.2.dovolili hypoteční byznys nenažraným cizím bankám,kdy má k penězům přístup skoro kazdy,a nemovitosti nejsou.pamatuji časy kdy člověk musel mít dobrou práci,snažit se a šetřit.
      3.investuji tu společnosti do 5rhu s bydlením, čekají výnos.jenze na ty nemají ani odvahu ani zákony.

  2. Tý vole to jsem netušil,že ještě zažiju návrat socialismu,ale co chcete po němčourech tedy duch NDR stále žije

    1. když se chce stavět dálnice, tak se také vyvlastnuje, není to jak za socializmu tady dostanou za byty zaplaceno, je to jen důsledek korporačních zlodějen.

  3. Kde vstupuje do hry bezbřehá chamtivost a de facto vydírání, tam je holt potřeba vytvořit nějaké hranice. Ještě lepší než vyvlastňování, aby někdo nekvičel, že mu něco berou, by asi bylo budování bytových kapacit v režii státu. Ten by pak byty pronajímal, případně prodával sám s tím, že podmínkou nákupu/nájmu by bylo, že dotyčný se do toho bytu přihlásí do trvalého bydlení. Připomíná to sice socialismus, ale aspoň by to zabránilo spekulantství, když někomu nestačí přiměřený zisk a musí mít honem auto za deset mega.
    Holt, nelze všechno nechat na tržních principech.

  4. Jako sedmnáctá spolková země Tschechien,budeme součástí Bundesrepublik Deutschland,takže by nás to mělo zajímat.

  5. Prostě se přestanou byty stavět, když mohou být vzápětí ukradeny. A levičácký póvl ať chrápe pod mosty, těch je v Berlíně dost. Jinak je to ukázka toho, jak se hitlerovský socialismus vrací do Německa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *