29. 4. 2024

19 příspěvků u článku “Zrušení DPH na elektřinu a plyn je nesmysl. Nadělá více škody než užitku

  1. kulhánek, kulhánek to je materiál.

    Kolik procent je DPH a o kolik procent se zvednou energie, jak na tom někdo může vydělat a platit méně.

    1. Materiál jsi Ty. Kdo má fixaci, vydělá. Ale nesnaž se to pochopit, to je na Tebe vysoká matematika.

  2. Poslední babišovské “dárky” vykoupené zadlužováním. Na chvíli pomohou, ale za pár měsíců je z nás Fialova vláda vytáhne i s úroky. Nebojte, na úřednících, ultradrahé digitalizaci, dávkách nepřizpůsobivým a dalších částech okrádacího a buzeračního aparátu se šetřit nebude.

    Přitom se vůbec neřeší příčina, kterou je Evropský Svaz. To on prosazuje vypínání spolehlivých elektráren a jejich “náhradu” nespolehlivými a drahými větrníky a soláry. Tohle je výsledek. Hrají si na spasitele klimatu, ale nemají rovnocennou náhradu. Ani se o ni nesnaží. Za zlomek peněz vyhozených na dotace nesmyslů už mohli např. urychlit výzkum jaderné fúze (ITER).

    Jenže bohatý Západ si za energie připlatit může a ti ostatní mají smůlu. Od toho je jejich burza. Zatím všechny naše vlády to přijímaly stejně jako ta pověstná židovská rada. Nová vlezistická vládní koalice na tom nic nezmění.

    Co jste si zvolili, to máte. Volili jste eurohujery ze SPOLU, neomarxisty z Pirátostánu, klauna Šlachtu, který měl ubrat Babišovi, poslušné eurokomunisty, proimigrační socany a spoustu zbytečných jalových pidistran, o kterých bylo jasné, že nemají šanci.

    Jediná strana, která s tím dlouhodobě může něco udělat je SPD. Protože jen referendum a czexit je lékem na nekonečný příval bruselských škodlivých výmyslů, rozkazů a ideologických hloupostí.

    1. To je přesně ono.EU se nedokázala přibrzdit ani odchodem Británie. A zaklekla na chudší státy ještě víc. Některá eurokomisařka prohlásila, že pokud tedy nefouká a nesvítí jako např.letos, že je třeba se víc soustředit na splnění cílů získáváním energie z moře,tedy hlavně z příboje.
      Ze článku vyznělo,že vůbec neví,že některé země moře nemají.

    2. Máte pravdu Německá rodina uźivající byt 3+1 si po zdražení elektrické energie připlatí měsíčně v pruměru 6.5€ což jsou pro ně 2 točená piva v restauraci !

  3. Baneto a ty jsi měl s počtů co??? víš ona jednička na zvláštní škole není to co na gymplu:)))oni na tvoje fixace budou tři roky doplácet,když cena ustrelila o 50% nahoru na to se spolehni.:)))

    1. Elektřina na fixace je dávno nakoupená za staré ceny, ale to taková blbka, která neumí ani opsat nik, v životě nepochopí. Vrať se k plotně a nepleť se do ekonomiky. Zbytečně ze sebe děláš blbku. Tvoje jednička z matiky by neobstála ani v porodnici prasat. Taky jedna z klientek BE, ne?

      1. No, normálně bych vám dala +za to, že jste ji zhruba řekl jak to s nákupem a fixací za “normálních” okolností je, ale šlo to říct normálně, bez urážek. Za urážky “-” …takže ve výsledku prd. Jak chcete aby se k vám/nám někdo choval slušně a férově ( i takoví rádoby podnikatelé jako Písařík), když se všude projevujeme jako burani, kteří místo argumentů, nebo poučení mají jen urážky a nadávky. Nějak se zdravým selským rozumem zmizela i slušnost.
        P.S. tím “nik” jste jistě myslel “nick”….vidíte, každý se může uklepnout.

        1. Někdo uráží oklikou – zvláštní škola nebo gympl, někdo to napíše napřímo. Já raději rovnou cestu než okliku. Miluju odborníky typu Marcela. Nechají si něco nabulíkovat, nečtou smlouvy a pak píší nesmysly o tom, jak s Vámi vydrbe dodavatel. S něčím tak hloupým musí být radost obchodovat.

          1. Ano…znovu jsem si přečetla její příspěvek a dá se to taky vyložit jako urážka. Přesto si pořád myslím, že i kdyby jste to řekl napřímo, ale slušně, byl nad věcí, ukázal by jste, že zvláštní škola není váš případ a vzal tak dotyčné vítr z plachet, možná i ona by se pro příště “chytla za nos” a ty diskuse se začaly ubírat trochu jiným směrem. Tady to fakt už není o diskusi, ale jen o nadávání všem a na všechno. A každý, kdo má jiný názor než “já” je debil. Myslím si, že to není dobrá cesta. Nechci nikoho poučovat…jen zkusme trochu zapřemýšlet, jestli tuhle všeobecnou nenávist kolem opravdu chceme.

  4. Všichni odběratelé tak ušetří 1500 korun ročně. ….No páni…takový majlant. Co s tím budou dělat? Asi si koupí nové ferari. MMch. stát to dostane zpět obratem ze zisku Čezu, nebo DPH z jiného zboží, které taky rekordně roste.

  5. on si fakt někdo myslí, že snížení DPH v listopadu a prosinci
    sníží cenu energií, když zdražovat se bude až v lednu ?
    jen malá domů pro velkododavatele
    všiml si snad někdo, že byla snížena spotřební daň na naftu ?
    ve své peněžence určitě ne
    a taky se budeme skládat na platy zaměstnancům německého koncernu VW,
    že nezajistili svým lidem práci :-)))

  6. V Italii a Německu je Dph na elektřinu 8 a 10% oproti tomu v Čr šilených 21% !!! Ať vláda sníží Dph na 10% od ledna 2022 aby ten z velké části nesmyslný nárust cen pro nás občany byl o těch 11% rozdílu menší !

  7. Jenže státní kasa se musí nějak plnit, Ty dálnice něco stojí,obrovské navýšení platů ve státním a jinych plateb,aniž by se pracovalo. A ty nové kanóny ,toyoty,vrtulníky,bojová vozidla,radary,rakety a pandury taky něco stojí.

  8. Babiš pracuje na tom, aby na jeho éru lidé vzpomínali jako na dobu prosperity a vysoké životní úrovně. Hned do úvodu své vlády dostane prof. Fiala pár pěkných “pukavců”, kterými právě tohle potvrdí (a EU se s tím sveze jaksi automaticky. Za další 4 roky, pokud se nestane něco mimořádného a pokud se nezavedou ryze podvodné korespondenční volby, vyhraje EUroskeptická “neliberální” opozice.

  9. Všichni odběratelé DPI měli být automaticky převedení k ČEZu, vše by bylo jednodušší a případný zisk by zůstal u státu…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *