2. 5. 2024

3 příspěvky u článku “Lesy, zajímavá investice i ochrana proti inflaci

  1. Jedna bába povídala. Tady v tomto Eurounijním prostoru není zajímavá, už žádná investice. Žádná. Vlastní les, jako zdroj tepla pro zimní období ještě dobrý, ale opět regulace, regulace, regulace. Předpisy, nařízení, zákazy, příkazy, povinnosti. Vlastnit les není úplně sranda,kdo by si myslel.
    V tomto systému bych já neutratil, jako investici ani groš.Ani půlgroš, kdyby existoval.
    V kapitalistickém systému má smysl investovat. Do čehokoliv, ale v tomto korporátním (napíšu slušně, ač je jiné slovo trefnější)systému nemá smysl nic. Dávno nežijeme v kapitalismu, jak si mnozí mylně myslí.V kapitalismu je na prvním místě volná a spravedlivá soutěž a tržní ekonomika. To skončilo s první udělenou dotací od Bruselu. Tedy už před mnoha lety. Dotace a regulace. To je dnešní EU, ale to není již kapitalismus, jakožto systém, který ač mnozí nebudou souhlasit je spravedlivý Máte pocit, že žijete v spravedlivém systému? Že prioritou k ocenění a profitu je vaše píle, pracovitost a dobré rozhodování kdy a kde investovat? Nebo je to systém, že kdo má nakradené miliony rozhoduje a řídí trh i společnost? Sami si odpovězte. Ne. Ani tříska z lesa není dobrá investice Ne tady.

  2. A ještě drobnost. Všeho je dostatek. Zdrojů. Takový dostatek, že mohou všichni spokojeně žít. Ale to by svět nesměli mít v rukou ti co ho mají. Je neskutečně plynu, ropy, elektřiny i potravin. Jen by se to nesmělo uměle brzdit a zastavovat. Všeho je dostatek. A člověk má právo požadovat, aby mu tyto zdroje nebyly upírány. Narodili jsme se všichni do tohoto prostoru a bohatství této země patří nám všem. Ne jen hrstce,, vyvolených” co si ze zdrojů udělali šmelinu a z většiny obyvatel planety zdroj svých oplzlých příjmů.

  3. A inflace? Řízená finanční operace banksterů. Nic více. A ukazováček na falešné vždy nějaké viníky těchto zločineckých finančních procesů. Hadejte, kdo může za inflaci dnes? Malý, neviditelný, ježatý a neuchopitelný útvar? Nebo ještě někdo jiný? Jiní? Zábavné… 😂😂😂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *