4. 5. 2024

2 příspěvky u článku “Jak doopravdy vypadal Ježíš. Byla provedena rekonstrukce slavného Turínského plátna

  1. Jak jinak. Popelka taky nebyla bílá, ale černá od mouru. Ne? Proč by měl být ten zmiňovaný pán bílý. Třeba byl žlutý. Kdo ví. Více si myslím, jestli to není jedno. Až příliš moc se připisuje důležitost barvě kůže. Někdy, až hystericky. To však nedělají lidé mezi sebou. Tak nějak podvědomě cítí a chápou, že všichni jsou zrozenci této země. Někteří špinaví politici a různé hysterické organizace a neziskovky pořád štvou lidi proti sobě. Třeba nepřímo. Pak se toho chytají nevyrovnaní a labilní tvorové a dorozdmýchají co jiní začali. Scestoval jsem kousek světa a všude, kde jsem byl jsem potkával a měl za přátele pestrobarevné lidi různých náboženství. Nikdy nebyl problém. Pákistánci v Anglii(kluci z fastfoodu, kde jsem občas jídaval) , Indové v Anglii(vlastníci restaurace, kde šéf byl kamarád mého kamaráda) , Litevci a Slováci v Anglii(s kterými jsem zpočátku sdílel dům) , Černoška ze Surinamu v Holandsku(nebudu blíže specifikovat) , Černoch z Camerunu ve Francii (kamarád), Idelys Crespo Valdéz(nikdy její krásné jméno nezapomenu a nejen jméno) z Kuby. Míšenka. Opět nespecifikuji, ale fantastická holka a člověk. Je nemožné nemít ty lidi rád. A třeba Makedoňan vlastnící fastfood ve Frýdku. Nejbáječnější člověk jakého znám. Muslim mimo jiné. S tak morálním člověkem se nelze potkat každý den. To platí o obyčejných Muslimech obecně, že jsou skromní a morální. Překvapení? Pohoršení? Panika? Nevěřícnost? Více cestujte a vzdělávejte se. Spíše, kde se ubírá Evropan se svými prý křesťanskými základy…do zádele. A neberu kecy o obohacování. V každé kultůře jsou primitivové a extrémisti a zločinci. Zkuste někde vyvézt naše lidi z vyloučených lokalit, kde je pouze nezaměstnanost, chlast a drogy a hrubijánství a asociálnost hluboko pod kůži a v krvi. Uvidíte jakou z nich budou mít tamější radost a co tam vše natropí. Bavím se o normálních lidech, kteří jsou házení do jednoho pytle a jsme u toho co píšu na začátku. Běžní lidé si porozumí jen je nikdo nesmí rozeštvávat. A darebáci jsou v každém koutu země.
    A tak, ať byl Ježíš třeba duhový. Mi osobně to je jedno. Jsem také křesťan. Avšak v posledních letech ke mě přicházejí věci, které mi působí ve víře rozkol a určitý smutek.
    Jestliže údajně po ovoci lze rozpoznat člověka, pak křesťanství mi začalo být trpkým vínem. Nespojujte prosím křesťanství, stejně jako jiná náboženství a víru ve Stvořitele. To jsou dva diametrálně rozdílné pojmy a stavy. Mohu být křesťanen a vymetat sbory a kostely a má víra v Boží existenci a přímá aplikace této víry do každodenního života bude na nule. Vlastně baví jen ty rituály a falešný pocit vlastní zbožnosti. Já vidím na těch spoustě lidech, jak si lžou sami sobě do kapes. Velmi těžké a obšírné téma. Nemá smysl pokračovat. Přeju všem zdraví a pohodu.

  2. Křesťanský svět…, už dávno ne. Všudypřítomný materialismus, jako priorita toho na čem záleží. Také se nechceme mít s ženou špatně. Ale k tomu netřeba tlačit před sebou 3 vozíky plné žrádla(ještě nechutného) a jiných nesmyslů co brzy končí v odpadu, stejně jako ty potraviny. A nanovo. Ale to končí. Pak jsem zvědav co těm rodinám takto žijícím zbyde. Neozývejte se vy co se vás to netýká. Buďte rádi, že vás to nevtáhlo. Ale více, je těch pošuků. Jde to krásně pozorovat na parkovištích okolo těch molochů za městem. A s takovým prasáckým způsobem existence se chce člověk divit, že je zde tendence to zaříznout. Ta spotřeba a ten bordel z obalů je nevídanost. Tyhle lidi nic o duchovních bytostech jakýchkoliv nezajímá. Plný stůl a lednice éček a barviv je oltář a modla. Tak jen tlačte, tlačte dokud ještě lze. Nejlépe máma, táta, děti, pes a SUV na to, ať se to tam dá napakovat. 🙂 Lidi, já vám to přeju. Ekonomika se točí. Nejdříve,, vytopíte” všechny ty šmakuládní firmy a pak zase firmy na léčiva, protože znám minimum, už čtyřicátníků co by nebrali nějaké to pravidelné zobání. I ty kosmeťáky něco škubnou na paninkách co bez liposukce k vodě prostě nepůjdou. A když na ni nemají, tak esmeralda v telce taky dobrá…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *