29. 4. 2024

8 příspěvků u článku “Co se stane s vaším tělem, když budete pít pivo každý den. Je to vážně zdravé?

  1. Bezpečné, nebezpečné. Mateřská školka. Ať si každý dělá co chce! Nadzvedává mě, vždy cokoliv co se děje ve státě a ve světě údajně ,, pro mou bezpečnost”. Nemám zájem o tuto péči. Ať se ti samaritání na mě vyse.ou. A mí spoluobčané jakbysmet. Komu se nelíbí můj životní postoj, ať se jde bodnout a zbytečně se tu kontra nevykecává. Já reaguji na článek, ne na některé zdegenerované diskutéry, které mám na háku i s jejich slinty, kdy musí stále někoho za názor napadat. Ubožáci. Tam reagujte na chlastání piva denně, ne na mě. Odchod.

  2. Vše je otázka názorů. Pokud vím Španělé , Francouzi a Italové pijí třeba víno taky denně mnozí třeba před obědem. Dokonce ve Francii je povoleno mít 0,3 promile a řídit. Tedy podle autora jsou ony tři národy závisláci na vínu. Nevím o tom že by jim to škodilo ? Podle mne pití alkoholu v malém už zmíněné 2 piva denně pro muže a 1 pro ženy nebo 4 dcl vína u mužů a polovička u žen škodit nemohou i když takový člověk je vlastně závislý na oné dávce. Bylo by zajímavé udělat třeba pokus s jistou množinou lidí po dobu 40 let a sledovat třeba 100 lidí abstinentů a 100 lidí kteří denně vypijí 2-3 piva nebo 4 dcl vína. Pak porovnat kdo je na tom zdravotně lépe a kdo hůře.Apropos pokud jde o lahodnou kávu ani zde se nemohou vědci-lékaři shodnout zda je zdravá či nikoli a kolik se jí má pít ? Opět podle mne v malém tedy 2 denně nemohou zdravému člověku škodit !

  3. Můj poněkud svérázný strejda se narodil v roce 1898, začal kouřit cigarety (bez filtru) v 9 letech a začal pít pivo, víno i alkohol ve 14 letech. Přesto se dožil 96 let ve zdraví. Příbuzný onkolog mně naplno řekl, že ty dnešní zdravotní problémy lidí s oběhovým systémem a že mají rakoviny je vinou stresu a hlavně ze špatného jídla, plného náhražek a rakovinotvorné chemie.

    1. Muže být co píšete ale hraje zde roli i genetika. Já jsem kdysi před 45 léty četl že u kuřáků má každý 8. rakovinu plic u nekuřáku každý 300. Můj syn nedávno zemřel právě na raka plic bylo mu necelých 33 let. Nikdy nekouřil dbal o své zdraví. Čili jednak platí co píšete o té chemii a také u nás v rodině z otcovy strany byla rakovina u jeho sourozenců a rodičů. Takže u mého syna bohužel zapracovala i genetika ale zase můj otec se dožil takřka 90 let přitom v 72 překonal 2 raky (prostata a tl.střevo). Nikdy nekouřil taky.

    2. lubajs. Můj děda se narodil 1890, prodělal 1 světovou válku jako legionář. Kouřil partyzánky, pivo, alkohol a hrál mariáš a kulečník v začouzené hospodě. Dožil se 92 let. Nepamatuji že by si na zdraví stěžoval. Doktora neznal.

      1. Cha, to je náhoda! Můj děda se taky narodil v r. 1890, taky byl legionář a mastil to přes celou Rus. Nalodili je potom ve Vladivostoku a šup lodí do Evropy. Když nás obsadili Němci, byl penzionován, protože to byl soudní úředník a legionáři nesměli být ve státní správě. Po válce se dal k myslivcům, lítal po lese,pivo pil každý den a kouřil dýmku a doutníky. Doma pivo neměli, na pivo chodil do hospody “Na panské”. Do konce života byl zdravý a doktory neznal. Umřel v nedožitých devadesáti z blbosti druhých, jinak by tu byl do stovky. Ale strava byla jiná, bez toho svinstva, které je dnes. A i to pivo bylo jiné. Desítka měla cca 2,8 % a byla dobrá, dnes má přes čtyři a nedá se pít. To samé platí o 11, 12. JoJo, byly to zlaté časy.

  4. Pivo oficiálně není alkohol. 20 let je zařazeno mezi nápoje. Pivo si dávám téměř denně 50 let. Točené i lahvové. Nemám žádné vážné zdravotní problémy. Tvrdý alkohohol si už 30 let nadávám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *