29. 4. 2024

2 příspěvky u článku “Co jíst na cestách a kam se vydat po ČR?

  1. Česko je přenádherná země. Vlastně to není země, ale zahrádka, jak by řekl kochající se pan doktor z vesničky střediskové.
    Procestoval jsem kdysi pracovně křížem krážem. Procestoval jsem ještě předtím s rodiči stejně tak. Země je to úchvatná. O lidech to tvrdit už, ale nemohu Je mi po té zemi v cizině vcelku smutno, nikoliv po obyvatelstvu. Jeden příklad za sto jiných. Abych nedostal blbou kofolu v jedné hospodě ve Staříči a to jen proto, že jsem neměl určitou apku(víte jakou) v době, kdy u sebe v nové domovině jsme chodili normálně na pivko a jídlo a posedět s lidmi. Družit se(pořád žiju), nebo se na mě a ženu vrhal v Penny v Dobré, takový brejloun zamindrákovaný (James Bond 007,alias ochranka), že nemáme hadry přes chlebárny, ale měli jsme plexi na bradě(prodávali, jako certifikovaný, ochraný prostředek), ale ten pán prostě neustál šok z toho, že po dlouhé době vidí komplet ksicht, nejen oči, či díry do nosu s očima. Brávali jsme si to jen v době návštěvy Česka. U nás nikdy. Ne, že by to nebylo nařízeno, ale málokdo to respektoval. Nač taky. Tyto hry tady s globalčíkama se moc neujali a všichni jsme OK.
    Ale to je vcelku nepodstatné. Stejně, jako můj kdysi soused v Raškovicích, který na mě volal pomahače, že jsem šel s košem odpadků asi 1m za bránu pozemku bez hadru. Kde byla popelnice. Ne, fakt mi ti lidé nechybí, ale země ano.
    Už je však Česko zřejmě profláknuté svou holou zadnicí, protože dnes jsem si půjčoval ve firmě přívěs na dovoz něčeho a majitel, samozřejmě jako všichni tady poznají podle přízvuku můj původ se ptal víceméně řečnicky, proč žiju tady a né v Čechách, ale vzápětí se usmál a řekl,, OK, já to tak nemyslel. Já vím, já vím. Nic, už tam lidem nepatří. Ani voda ne. Ani elektřina ne, ani průmysl ne. Vše rozprodané. Pak nazval tu zemi Punktikem. Že je to de facto už, jen takový malý punktík na mapě. Co na to chcete odpovědět. Nic. Jen jsem si uvědomil, proč jsem pryč. Skoro jsem na to zapoměl. Hezký den všem.
    Strašné, že je to viditelné, už i okolím.

    1. Ne puntík. Nespletl jsem se. Punkt, jako bod. Tedy Punktik. Ještě něco menšího, než bod na mapě. Takové vezvýznamné nic je tím zde myšleno. Neřekl jsem to já… A zamrzelo mimo jiné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *