2. 5. 2024

5 příspěvků u článku “Proč ve stáří lidem ubíhá čas rychleji. Vědci to objasnili nečekaným důvodem

  1. Na tento problém nemusí být člověk žádný mudrc ani vědec.Proč ve stáří ubíhá čas rychleji ? Krom toho že to je subjektivní dojem tak je logický, starší lidé jsou -li zdraví tak nejsou už v pracovním a ani rodinném stresu. Práce je mnohdy velmi stresová a pak doma po práci problémy s dětmi další stres. To starší lidé v důchodu nemají. Ti co si to umí zorganizovat prožívají pěkný důchod. Obecně přece platí to na co se těším a co mám rád (dovolená,dny volna, oslavy narozenin,svátky a další ) utíkají velmi rychle zdánlivě. Ale to co není moc dobré pracovní doba ve fabrice,nebo stres u lékaře, na zubním křesle,jiný lekářský zákrok pokud ho vnímám a další se vlečou. To je celý vtip.

  2. Co z toho vědeckého poznatku plyne pro nás, skoro čerstvé důchodce? Těšit se na smrt, neboť když se na něco těšíme, čas ubíhá pomaleji.

      1. No, mě bylo 1.září teprve 71, tak se tak ještě cítím. Můj děda z otcovy strany si užíval důchod 40 let. A vyjma pár posledních dní do poslední chvíle pobíhal po lesích. A byl zdravý, nikdy nepotřeboval doktora, Snad až na jeden případ. Kdysi před dávnými lety, když jsem byl ještě kluk, tak byl u nás a na čele se mu dělal nějaký větší vřed. Prděl na to, že se to zahojí a snad by to tak i dopadlo, ale táta ho odvlekl k doktorovi, kde mu to vyřízli. No a podle něj beru (s rezervou) tu takovou dobu důchodu, takže jsem ještě skoro čerstvý důchodce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *