5. 5. 2024

5 příspěvků u článku “Konec plynu v Evropě. Nahradit ho má vodík

  1. Kdyby zkorumpované vládnoucí elity EU i jednotlivých neoliberálních vlád neposlouchaly administrativu USA jako mopslíci a nenechaly se zatáhnout do vražedných protiruských sankcí (vražedných jen pro EU), tak se nic nemuselo řešit. Rus by do EU energetické zdroje a nerostné suroviny spolehlivě dodával dál, jako předtím po celá desetiletí. Nebyla by krize ani inflace. Jinak Nordstreamy normálně fungovaly, dokud ho neodpálili speciálové z britského námořnictva na popud Bidenovy administrativy. Však taky při jednom interview se Biden chvástal, že oni Nordstream ukončí, že to slibuje. Zajímavé bylo pozorovat kancléře Německa, který byl také přítomen a který se nezmohl na nic. Jen tupě zíral na svého zaoceánského pána. Byl to ubohý pohled na hlavu nejsilnější a nejvyspělejší země EU.
    https://www.youtube.com/watch?v=x1D50bT38ws&t=24s

    1. Tak že jak mopslíci budeme poslouchat Putlerovce .. Chtělo by to pane rozum a ne jen ten do kapsy že ??? Maucta člověče ..

  2. Evropa je jako moje bývalá učitelka ruštiny za socíku. Falešnice, kabátnice, neurotická a psychopatická paní co potopila a perzekuovala každého neznalého azbuky. Výuku uměla hezky doplnit ódami na Moskvu, Sovětský svaz a Leonida. Po roce 89 hrozilo, že ztratí obživu. O ruštinu zájem nebyl a bylo to to jediné co vyučovala.
    Vrhla se tedy na rychlokvašku jazyka anglického. Bylo to sice silně kontraproduktivní, ale pochvalovala si to. Sama sebe přesvědčovala, jak je to fajn. Náramně. I když v skrytu duše věděla, že ruština je prostě ruština. Uměla učit nový jazyk pouze technicky. Mluvit neuměla a rozumět? Ani náhodou. Zase to hezky, ale vykompenzovala ódami na Londýn a Washington. A USA vůbec. Vlastně nebylo nově lepší země a lidí. Svaz byl,, omyl”. A závislost na ruštině jako jedinému co ji v životě k něčemu bylo vyměnila za pofidérní anglinu v jejím podání.
    Nakonec na to přišla a po čase, až se opět po ruštině hladovalo jako jazyku pro obchod se k tomu vrátila. Osvědčené je osvědčené. Ona byla takové EU prostě.

  3. Bohužel přehnaně optimisticky laděný článek. 95% vodíku se dnes “vyrábí” pomocí spalování fosilních paliv. A ten tzv. modrý vodík, který tvoří ani ne 5% je sotva ekologičtější než normální zemní plyn, při jeho výrobě pořád uniká metan i když se CO2 ukládá. Výroba pomocí větrné a solární energie je neefektivní díky nízké stabilitě těchto zdrojů, tím výrazně dražší. A to je jen výroba. Skladování vyžaduje energii a nádrže, v nichž se skladuje, jsou extrémně drahé. Dále masivní infrastruktura. Nakonec hřebíček do rakve v podobě platiny a iridia, které jsou potřeba při výrobě vodíkových článků… Takže další sci-fi sen, ve kterém se utopí miliardy z daní a nic se nevyřeší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *