5. 5. 2024

7 příspěvků u článku “Rusové mají ještě jeden trumf. Tuto střelu nedokážeme zastavit, přiznali Ukrajinci

  1. Označovat 50 let starý krám s přesností zásahu cíle +/- 5km za trumf… Nevím no… Původně to byly protilodní střely a rusáčci je na Ukrajině používají patrně proto, že už jim nic moc dalšího ve skladech nezbývá. Mimochodem co se rychlosti týče, tak většina balistických raket dosahuje rychlostí okolo 5 Machů, takže na tom není nic zvláštního. Až budou na Ukrajině v dostatečném počtu rozmístěné Patrioty, tak budou mít rusáčci s těmi svými předpotopními rachejtlemi po srandě.

  2. Je vidět, že Rusové stále jen vyprazdňují sklady se starými krámy. K vítěznému tažení proti viditelně zaostalému nepříteli USA+NATO ve válce do posledního Ukrajince ty staré krámy Rusku zřejmě stačí. Přitom Rusko už nebojuje jen proti kyjevské fašistické juntě, ale proti celému kolektivnímu západu. A teď si představte, že by Rusové začali ve velkém používat novou generaci hypersonických zbraní. Západ ve vývoji obrany proti hypersonickým raketám tragicky zaspal, takže dodnes nemá proti nim žádnou obranu. Patrioty, vyvinuté ještě v 60 letech minulého století ani tolik opěvované Himarsy na novou generaci ruských hypersonických zbraní opravdu nestačí.Počítám, že po plánované velké ruské ofenzivě se v západním mainstreamu přestane dál štvát do války proti Rusku a bude se volat po jednáních a míru aby západu po potupné prohře s Ruskem, aspoň něco zůstalo z ukrajinské kořisti.

    1. Mnozí lidé dnes(řekl bych většina) jsou zfanatizovanými válečnými štváči. Oslavují každý násun čehokoliv co by mohlo eskalovat do světového konfliktu. Ve Stockholmu existuje takový výzkumný institut války, který tvrdí, že jestli byl svět za Karibské krize před válkou za 5 minut 12,tak nyní to je 30 secund před dvanáctou. A tomuhle ti vypatlanci tleskají? Z řad obyvatelstva? Když čtu některé názory i zde, tak se marně snažím rozvzpomenout se, kdy ta debilizace začala. Já opravdu nemohu, už z lidí co plivou síru v jakémsi směru a vůbec si neuvědomují fakt, že v minulých dobách, když chtěli sověti ve spolupráci a úsilím ze strany Kuby nasunout své zbraně tam a hypoteticky jim nabídnout členství ve Waršavské smlouvě, tak kdo si tu myslí, že by bylo ze strany USA toto dovoleno? Že by to neřešili i kupříkladu vojensky? Jsou prostě země na světě, které bohužel jaksi zřejmě nerozhodují(ač to není správné a fér) o tom, ke komu budou vojensky patřit a je více na místě jakási neutralita. Žádná velmoc si nenechá k branám nasunout vojska druhé strany.
      Mě ten konflikt nezajímá nějak cíleně. Ani politicky, ani geopoliticky, prostě nijak. Jen co kde zachytím a max. z důvodu, jak ovlivňuje můj vlastní život a mé rodiny a v této rovině se mi vůbec nelíbí a přál bych si jednání a mír. Bohužel se zdá, že MÍR je posunut do slovníku sprostých, nebo zakázaných slov, kdy zvukolibější se zdá slovo válka. Tak to prostě, jen vnímám já za sebe. Mohu se mýlit. Ale, kdo si přeje válku, nebo cokoliv co jí může vyvolat na té globální úrovni a jásá nad všelikými kroky (víme jakými), pak by si měl uvědomit,, drobnost”. Často teď zachycuji takové uklidňující články a debaty o tom, že vlastně atom do desetikilotun zase není nic tak hrozného, a že se to dá zvládnout kdyby náhodou. Prostě nesmysly, aby byly ovce možná klidnější. Ale existují také kobaltové pumy, kdy jedna o síle pouhé jedné kilotuny vytvoří mrak 60km o teplotě miliónu stupňů, kdy spálí v mžiku na troud vše do okruhu 100km. To jen tak okrajově pro všechny co válčí, už teď od stolů svých kanceláří, od konferáku v obýváku, z kabin svých náklaďáků (že, pane víte kdo) a tak dále a mají to za videohru či co.
      Já nepreferuji a neupřednostňuji a nedej Bůh nestraním ani jedné ze stran. Chci být apolitický, jelikož považuji politiku obecně, jako zlo. Ale rozhodně co chci a přeji si je ukončení konfliktu jakoukoliv dohodou mezi stranami, která bude pro všechny přijatelná (a nechal bych to na nich co je a co není), aby zase zavládnul závan svěžího vzduchu a ne čpící dým.

  3. Dopním, že ona kobaltová bomba je prý v říši teorie. Nikým nesestrojená. Ale… je to pravda, není to pravda. Kdo to může s určitosti říct. Na každý pád,, obyčejný” atom stačí. Tak všichni doufejme že tak daleko žádný, ani do budoucna jiný konflikt nezajde. Bylo by to fajn. Ne?

  4. No, Rusové mají těch trumfů víc. A nevíme zdaleka o všech. A lži, které nám chrlí mainstreamová média, nás mají vést k přesvědčení, že žádné trumfy nemají, ale usa, brusel a podržtašky mají trumfy všechny. Pamatuji si, když před cca 50 lety čínská vojska (cca milion vojáků ve vojenské technice) vtrhla do Kazachstánu se záluskem získat jej pro sebe. Ale to bylo něco jiného. To bylo napadení tehdejšího SSSR! Během 3-4 dnů bylo po čínské agresi. Tehdejší kamarád (byl v armádě) mi naznačil, že po Číňanech zbyla akorát technika. A jsem si jist, že stejné by to bylo při napadení dnešního Ruska. Dnes má nějaké trumfy RF něco USA, EU nemá nic, protože jí vedou kreténi a podržtažkové usa, jako třeba von lejno, fiala, rakušan, pekarová, kovářová………. A víte, co je divné? O tom konfliktu nikde ani zmínky. A sám si to dobře pamatuji.

  5. Jen absolutní idiot může napsat,že Rusové nemají moderní zbraně!!!!!!!!!!!Mají ,ale šetří si je na později – tak uvažuje každý pragmatický stratég!!!!!!!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *