5. 5. 2024

4 příspěvky u článku “Na Ukrajinu putují úžasné britské tanky Challenger. Rusové neví, co si s nimi počít, takovou kvalitu nemají

  1. Na světě neexistuje tank, který by se nedal zničit. Třeba tolik vychvalované nezničitelné německé Leopardy s tureckými posádkami v syrské válce dokázali naprosto lehce zlikvidovat i takoví pouštní radikálové Islámského státu. Nedávno byl o tom článek na Novinky.cz. A teď si představte, když pár nějakých Challengerů nebo Leopardů postavíte proti jedné z největších a nejmodernějších armád světa, té ruské. Dnes jsou tanky akorát dobré pro zločinecké režimy, když potřebují potlačit občanské nepokoje. V regulérní válce už klíčovou roli tanky nehrají, jako kdysi. Dnes hraje prim raketová technika, hlavně ta hypersonická, proti níž není obrany. A tu má zavedenou ve výzbroji jen Rusko a Čína. Západ v tom tragicky zaostal. Na armádním webu jsem četl, že západ je ve vývoji hypersonických zbraní oproti Rusku a Číně až 20 let pozadu. Jinak těch pár tanků na Ukrajinu dodaných západem bude rychle zničeno aniž by druhé straně způsobily nějaké větší škody.

    1. Prej největší a nejmodernější armádě 😀 😀 😀 . Vem si raději prášek a jdi si lehnout, proruská lopato.

  2. 14 tanků nic nezmění, muselo by jich být minimálně 300-500, aby to mělo nějaký zásadní smysl. Je to spíše gesto a hlavně to mělo postrčit ty připosrané skopčáky, aby povolili reexport Leopardů. Beztak si zatím Ukrajinci poradí s těmi ruskými primitivy i bez Challengerů a pokud by se náhodou stalo to, že by rusáčci s jejich předpotopním vybavením přesto začli postupovat, tak je téměř jisté, že Ukrajinci dostanou F-16, střely dlouhého doletu a další stovky tanků Abrams/Leopard, aby konečně tu ruskou svoloč vypráskali zpět za hranice. Putlík samozřejmě může použít taktické jaderné zbraně, ale v tom případě lze předpokládat odvetný úder USA a NATO a vymazání Ruska z mapy.

    1. Hochu, jsi hodně naivní a obávám se, že nakonec budeš velmi, ale velmi zklamán. Zřejmě jsi oblbnutý mainstreamovou propagandou do té míry, že nejsi schopen objektivně vyhodnotit informace a dát si je do souvislostí. Ukrajina nemá ani tu nejmenší šanci vyhrát a to ani s maximální podporou USA a NATO. Ostatně už teď na Ukrajině je v bojovém nasazení velké množství žoldáků, placených západem a pod velením vojenských poradců NATO a stejně Rusové vyhrávají. Do totální války západ s Ruskem nepůjde, neboť by to byla pro západ konečná. S jadernou velmocí totiž válku nelze vyhrát, kór když má zavedenou ve výzbroji hypersonické nosiče a podmořské drony s jadernými náložemi, proti čemuž na západě neexistuje obrana..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *