6. 5. 2024

3 příspěvky u článku “Chystají se pěkné věci. Norma Euro 7 zastaví váš vůz na dálku

  1. GFyzicko- biologická a jakož psychicko – mentalní a MOralní obřezanost tohoto konceptu nebere konce!!!!!!!!!!!!Nic zrůdnějšího a zvrhlejšího ani neexistuje!!!!!!!!!!

  2. Opět poplašný článek. Parametry Euro 7 nejsou vůbec známy, zatím se jedná pouze o různé návrhy a nic není rozhodnuto. Co si pamatuji, stejné poplašné zprávy se psaly u Euro 5 i Euro 6. Co se týče přechodu na elektromobilitu, tak nikdo nikomu nezakazuje vlastnit a provozovat auto se spalovacím motorem třeba dalších 100 let. Běžné starší auto se spolehlivým atmosférickým motorem vydrží klidně milion km a 50 let. Mám v rodině 21 let starou jedničkovou Fabii 1.4, má najeto skoro půl milionu a nic jí není, žádná koroze, spotřeba oleje 0,5 l na 10tkm. Za celých 21 let se dělala akorát běžná údržba, dokonce i převodovka stále drží a nehučí. Tipuji, že dá v klidu dalších 21 let a další půlmilion km 🙂 . Takže podle mého názoru každý, komu je alespoň 30 let, nemusí nějaké elektromobily ve svém životě vůbec řešit. No a co se týče zmiňovaných plug-in hybridů a nízkoemisních zón, tak tam jde o to, že pokud existuje někde nízkoemisní zóna pouze pro elektromobily, tak hybridy do ní nesmí. Pokud by ovšem došlo k tomuto nařízení, hybridy by do ní mohly. Sice jen na elektřinu, ale mohly. Na tom by nebylo nic špatného. Zcela zásadním problémem by ovšem bylo, když povezete někoho s infarktem do nemocnice a auto se vám 2km před nemocnicí zastaví. To je celkem blbé, stejně tak jako když se vám zastaví uprostřed křižovatky nebo v úzké jednosměrce. Proto si myslím, že nic takového patrně nevznikne, eventuálně zcela jistě ne v podobě, jaká se dnes uvádí. A i kdyby hypoteticky na toto nařízení došlo, tak není problém pořídit rušičku GPS signálu. Sice vám nepůjde navigace, ale projedete v klidu i nízkoemisní zónou 🙂 .

      1. Soudruzi plánují “ekologické” časově progresívní zdanění těchto aut a pokud se jim podaří zrušit prodej benzínu, tak sice budete mít auto, ale bude vám na nic.
      2. Pro to zastavení už existuje právní úprava, že vinen je v případě, že dojde k nehodě (např. vás zastaví při předjíždění a dojde k čelní srážce) řidič, nikoli ten, kdo to auto zastavil. Takže něco podobného už mají nachystáno. On vám taky v žádném státě nikdo nic nedá v situaci, kdy v případě výbuchu airbagu z povinné výbavy při “falešném poplachu” (takových případů je dost a dost) dojde k nehodě (protože řidič přestal vidět nacestu a je navíc výbuchem desorientovaný). Přitom v zemích, kde dělají jakž takž poctivě statistiky, tak už mají evidováno dost mrtvých z nehod touto příčinou vzniklých.

      IMHO je důležité, aby se lidé probrali a nečekali až na realizaci těchto šíleností a už nyní začali bojovat za náš odchod z EU, která je jejich zdrojem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *