28. 4. 2024

3 příspěvky u článku “Umírání má několik fází. Tělo se odpojí od bolesti a produkuje bezmezné blaho

    1. Můj kámoš se k vůli nemocnému srdci dostal na hranici smrti, ale jak vyprávěl, tak žádné bílé světlo neviděl. Sice slyšel doktory jak se ho snaží zachránit, ale jinak nic necítil a registroval jen tmu.

      1. Znám člověka po těžkém infarktu. Zajímalo mě, jak to popisoval. Vlastně tu neměl být, tak zlé to bylo..
        Jednoduše bez varování blik a tma. Ukrutná bolest na hrudníku, ale, než si ji naplno měl možnost uvědomit byla tma a bezvědomí. Vzbudil se po několika dnech ve špitále a byl prý dost naštvaný, že ho nenechali být, protože ten stav neuvědomování si sebe sama byl prý to nejskvělejší co za 60 let cca zažil. Po probuzení samozřejmě nastoupily veškeré emoce, jako strach, obavy co bude dál, i bolesti různého druhu. Jen tak okrajově. On je člověk nepředstavitelný hulvát. Ale ober hulvát. Umí všem tnout do živého bez brzd a tak to zdravot personálu patřičně osladil a zřejmě tak drsně, že dostal i drsný vzkaz od jedné sestřičky, co mu na té JIP pošeptala do ucha, že je škoda, že nezdechnul(doslovně, tak to povyprávěl) a že příště, než ho zachraňovat by ho nejraději zabila sama. Opravdu se to stalo, ale zpět k článku.
        Pro mě blábol. Tyto věci fungují jinak a tohle je jeden z mnoha svodů.
        Jsem věřící člověk a dám na Bibli. Zanechme teď spoustu pro mě nevýznamných teorií o Jejím vzniku, přepisech apd.
        Píše se tam, že máme nechat mrtvé mrtvými, jelikož, už nemají žáden podíl na tom co se děje na zemi, ani na nebi.
        Pro mě jasné pochopení toho, že po smrti není nic. Jen hluboký spánek. Do času probuzení, kdy jedni jsou probuzeni k životu věčnému a jiní k druhé smrti o které Bible také píše. Ale všichni v jeden okamžik. Všechny ty obrovské probuzené zástupy všech národů v jeden čas uzří a pokleknou při druhém Kristově příchodu. A neřešte jako já kdysi co lidé spálení na popel, utonutí v oceánu apd. Bůh má klíč a zná naši DNA a co stvořil jednou není problém obnovit v sekundě. V tom čase budou dokonce lidé co neokusí, ani první smrt. Ti žijící k věčnému žití budou přeměněni do svých dokonalých těl co má Bůh připraveno pro každého takového a ti k zatracení zemřou spolu s probuzenými k soudu, nikoliv životu věčnému. Tedy věčného spánku už. Žádné peklo ve formě síry, ohňů a trápení duší. Stejně, jako očistce ne. Tohle by nekorespondovalo s laskavým a spravedlivým Bohem milosti. Peklem z Biblického hlediska je místo naprostého a nevratného odloučení od životodárné síly těch, kteří Ho za svého života vědomě odvrhli a odmítli svými buď postoji, nebo nepřístojným jednáním. Tedy věčná smrt.
        Není to agitka. Ať každý věří čemu chce. Pouze jsem předestřel čemu věřím já a jak to vnímám. Ostatní dle sebe. Kdo alespoň trochu věří, že Bible je inspirované Boží slovo a ne jakási Bajka, tak tam ty věci nalezne. Ale tam. Ne v kostele.
        A toť vše k článku z mého pohledu. Všem hezký den.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *