2. 5. 2024

36 příspěvků u článku “Manželce dali důchod 11 tisíc. Z toho má jako žít? Co se to tady děje?

  1. OSVČ je jedna velká píčovina, ale dobře jim tak!!!!!!!!!§Ale je pravda ,že i zákon byl špatně nastaven!!!!!!!!!!!

    1. OSVČ je nastaveno.normalne jen někteří vycházkové obchazeli co se dalo a teď brečí nad nízkým duvhodem….byla jsem OSVČ 25 let a důchod pobiram průměrný…nestezuji si

    2. Proč tak málo vykřičníků Antone Pavloviči?
      Vy ještě žijete v socializmu. Všichni pracovali a všichni měli důchod, že?
      Ale k věci. Co se týká vašeho názoru, tak nesouhlasím. Jsem OSVČ od r. 1992, už 3roky probírám i důchod. Myslel jsem na důchod, a tak si rozhodně nestěžuji.
      Pokračuji i nyní, protože mě moje práce baví.

    1. Jestliže mají takto nízké důchody, tak byli OSVČ a nebo nepracovali. Když člověk pracuje celých 35 let, tak jeho důchod je daleko, daleko vyšší, než u člověka, který pracuje na černo, na dohodu o provedení práce ze které není odváděno a nebo OSVČ kde odvádí úplné minimum. To není chyba státu, ale samotného člověka. Lidé co mají jak píšete ani ne 10.000 Kč, jsou lidé pobírající invalidní prvního stupně i kterého mohou i nadále pracovat!

    2. Nevím kde jste přišla k tomu že většina lidí má pod 10000. Záleží co ve svém životě dělali co odváděli a kolik let odpracovali.

    3. Měli dělat. 10tis důchod člověka co normálně dělal, i dělnické profese, je nesmysl. Vím co říkám. Mamka, většinu života podprůměrný plat, kuchařka, důchod cca 19 tis. Kdo má. 10 je jeho chyba. Bohužel.

  2. A čím se paní živila? Kolik měla výplatu? Jaké odvody. Pokud jako Osvč minimální, tak se nemůže divit. Ta to si může každý sám.

    1. Tak to je za M2 zateplení 1000 za práci 100tisic za 3 týdny odvod nic a to mi řek bez DPH hovado důchod cos odvedl to máš nebo nežer blbe

    2. Asi paní celý život nic nedělala, tak co by chtěla. Měla mít 5 měsíců mateřské, jako já a měla by pěkný důchod.

  3. Jestli je někdo tak hloupý, že si nedovede ať jako zaměstnanec nebo OSVČ alespoň trochu představit, jaký bude mít důchod, proč ho litovat?
    Na internetu je nepřeberné množství kalkulaček pro výpočet důchodu, účetní poradí ap., tak ať se pak nediví.
    Ale pak klasika, vždy za to může někdo jiný.

  4. To je krása moji dali invalidní 5000 Kč a za tři měsíce jiho vzali je vykuchana nemá žlučovody a slezinu nemůže nic tahat a má žít jak na mám 15 důchod pohoda pane Jurečka co,

  5. Za tyto důchody může Klaus a ta jeho banda ODS zlodějů .kteří rozkradli co se dalo včetně důchodového fondu, na kterém bylo 33 miliard na důchody a stihli okrást spoustu dělníků na rozvoj své ODS strany a nezákonně nabytých neboli privatizovaných podniků.
    Lidé jsou nepoučitelní. Pořád věří ODS.

    1. Máte naprostou pravdu převratem začla ta největší roskradacka celého státu jak důchodový fond tak podniky které tu budovali naši tatove a dědové o zemědělství ani nemluvím co z něj udělali celá ODS v četne prezidenta Havla.

    2. To není jen o straně ODS, ale o lidech v ODS a v nemalé míře i lidé v ČSSD, ano i ti to tu rozkrádali. A že v těchto stranách bylo bývalých komunistů až hanba, nemusím říkat.

  6. Mám odpracováno 43 let, vydělávám si v průměrně 32 000 hrubého, a důchod bych mohla mít 17700. Prý v devadesátých letech jsem měla malý výdělek, ale kdo si mohl vydělat více, když měl malé dítě a chodil pouze na ranní. Proč se nevalorizuje výpočet důchodu, za co mám být potrestána, že půjdu do důchodu až v 63 letech a 7 měsících.

  7. 11000 tj pokud bydlí v baráku tak Sipo cca 7000 tak to má na útratu 4000 tj. 133 denně to je úplná hrůza a katastrofa.

    1. No hrůza to je ale ať řekne kolik odváděla jestli dělala jako OSVČ tak asi to minimum. Potom se nemůže divit.

  8. Tak asi bude nějaký důvod, proč má takový důchod. Nikde se v článku nepíše, jak dlouho pracovala a jestli si platila pojištění a v jaké výši. Pokud byla OSVČ a platila si úplné minimum, tak ať se nediví. Měla si našetřit ze zisku z podnikání.

  9. Mě se naštěstí důchod netýká a ani týkat nebude, neboť pracuji celý život načerno a tady tomuto zkur…. státu neodvádím na sociálním ani halíř. Ve svých 46 letech mám ofiko odpracovány pouze necelé dva roky 😀 . Za svůj vcelku nadprůměrný výdělek a ušetřené peníze na těchto zlodějských odvodech jsem si během 25 let pořídil 2 byty a rodinný domek. Jen z nájmů mám již v současnosti příjem vyšší než je průměrný důchod, takže ať si stát se svým stupidním důchodem vytře jistou část těla. A co se týče nízkých důchodů, tak ono je to vcelku jedno, protože ti lidé mají pak nárok na příspěvek na bydlení a další dávky, takže ve finále se tak nějak zhruba tomu průměrnému důchodu přiblíží. Moje matka má 12.000,- důchod a k tomu dostává zhruba 5.000,- příspěvek na bydlení, takže dohromady má přes 17.000,-.

    Nemluvě o tom, že je každého věc, jak se k tomu postaví. Problém je dnešní evropský neokomunismus, který všem přikazuje co mají dělat, kolik mají odvádět, čím mají topit, čím mají jezdit, čím si mají utírat pr… Co je státu po tom, jaký budu mít důchod? To je snad moje věc, ne? Já po státu nic nechci, tak ať on nechce nic po mně. Jednoduché. V USA to takhle podobně funguje a nemají tam s tím problém. Odvody jsou tam nízké a státní penze je také nízká. Přesto se tam důchodci nemají špatně, protože se o sebe a peníze na důchod postarají sami investováním a spořením během života a nepotřebují, aby to za ně dělal stát.

    1. WLM musí být velký trotl,respektive lehkživka.Pani asi moc nevydělavala,děti neměla a teď se diví.

    2. Anooo, já s váma naprosto souhlasím, já sem zistil to též jen je mi o hodně míň, já chodím jenom po sociálkách(pro zatím) jelikož sem zjistil že v dnešní době se pracovat moc nevyplácí potíž je jenom v tom že sem bílej tak nejeden člověk má na mě blbé řeči(nemakačenko) ale kdybych byl barevnej tak ani nekváknou.

    3. Anooo, já s váma naprosto souhlasím, já sem zistil to též jen je mi o hodně míň, já chodím jenom po sociálkách(pro zatím) jelikož sem zjistil že v dnešní době se pracovat moc nevyplácí potíž je jenom v tom že sem bílej tak nejeden člověk má na mě blbé řeči(nemakačenko) ale kdybych byl barevnej tak ani nekváknou.

  10. Pokud je někdo debil, cely život neplatí odvody a potom chce důchod, je nutno vzít do ruky klacek a vysvětlit mu to!
    Neplatíš – nic nedostaneš!

  11. Pořád se tady píše o OSVČ…kdyby sociální a zdravotní pojištění platili jako zaměstnanci, měli by slušný důchod. Oni žijí současností a žijí si nad poměry oproti většině lidí a na stáří nemyslí. Potom ať se nediví, že mají malé důchody.

    1. Trochu počtu, hloubkové. OSVČ jsou lidé, kteří, na rozdíl od vás, vytvořili svoje, případně i další pracovní místa za svoje peníze. To je zhruba 2 až 4 miliony na jedno pracovni místo. Kolik jste zaplatila vy, abyste mohla pracovat? Proto OSVČ platí menší odvody, než zaměstnanci, protože nesou větší břemena. Kdyby OSVČ nebyli OSVČ, ale zaměstnanci, přibylo by na trhu práce dalších milion žadatelů o práci. Další lidé by přibyli, protože by nebyla ani pracovni místa, která OSVČ vytvořili pro lidi, které zaměstnávají. To. By byl takový tlak na pracovní místa, že byste dělala za půlku toho, co dnes, ajeste se bála, abyste nepřišla o práci. Po padesátce byste možná byla víc na podpoře, nez v praci. Jak by potom vypadal vás důchod? Tak mi vychází, že kdyby zaměstnanci platili za OSVČ třeba vsechny odvody, stejně by se vám to vyplatilo oproti možnosti, že by OSVČ nebyli.

  12. Hlavně důchody by se měli počítat např. 10 let zpětně.. Ne od roku 1986. Kolik byl tenkrát plat a výdaje a kolik je teď. Pak je díky tomuto důchod 00 ho…

  13. Jo tady máte tu vaší ‘demokracii’
    nebo spíš bych měl říct kapitalismus
    jen z nás chcou peníze vo nic jiného jim nejde
    jen kdyby tady byla nějáká ideologie která na tohle bere ohled
    jen socialismus nás může od tohodle pekla zachránit

  14. Lide, co to vedou od zdi Ke zdi, maji pocit, ze nebudou nikdy stari, rozhazujeme penize tam, KDE to neni potreba….

  15. Tak to dostala manželka dost vysoký důchod. Jiní dostávali důchody kolem 7 až 8 tisíc korun.

  16. Neblaznete! Manželce nikdo nic nedal, sama se zařídila. Jako každý z nás. Nesvalujte své životy na druhé. Děkujeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *