4. 5. 2024

8 příspěvků u článku “Lidl se vyznamenal. Dělá hroznou věc, Češi už toho mají plné zuby

  1. Jak mně řekla kamarádka, která pracuje v Lídlu, že třeba některé maso prodávané v Lídlu opravdu pochází z českých chovů. Jenže ten dobytek z českého chovu je nejprv převezen do Polska, kde se porazí a půlky toho masa jsou hned nato převezeny do Německa. Tam se naporcují, zabalí a pošlou zpět do ČR na pult Lídlu. Potom se divíme, proč je u nás maso tak drahé, když putuje kamiony z jedné země do druhé aby se zase vrátilo do ČR s patřičnou přirážkou pro každého ze soukolí zpracovatelského a logistického řetězce.

    1. Nepřipadá vám to jako totální stupidita? Navíc prodavačka v Lidlu o tom může vědět leda tolik,co mazač výhybek o motoru lokomotivy

      1. 👍 Přesně. Nechápu, proč jsou lidi hnusný na ,, poslední kolo u vozu” , ať je to v kterýmkoliv oboru…!!! Ti ,, nahoře” se bavěj, jak se žereme navzájem ! Je to ubohý….🤦🤦🤦

  2. Osobně je mi jedno, odkud potravina pochází. A pakliže je cibule z Nového Zélandu vč. dopravy levnější než ta z ČR, tak není problém v Lidlu, nýbrž v našich zemědělcích, kteří už nevědí, co by si za ty svoje přichcíplé výpěstky řekli. Znám několik agropodnikatelů a ani jeden z nich nejezdí osobním autem pod 3 miliony, z čehož tak nějak vyplývá, proč je asi ta zahraniční cibule levnější… Co se týče původu a značení, tak to je vcelku běžné, že se to různě převáží a přebaluje a ve finále je za zemi původu označena ta země, kde došlo k finálnímu zabalení. Jak říkám, je mi to jedno, s polskými potravinami nemám problém, např. polské vepřové nebo hovězí je výrazně chutnější než české, stejně tak máslo, uzeniny, ovoce a zelenina… A třeba ukrajinské kuřecí řízky kupuju v Makru, stojí polovinu toho co české a jsou přitom mnohem šťavnatější a chutnější.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *