1. 5. 2024

19 příspěvků u článku “Tak tohle už je moc. Zkuste si žít za můj důchod, já už nevím jak. Důchodce promluvil, to se líbit nebude

  1. Zase kecy. Může si zažádat o příspěvek na bydlení a 2/3 nájmu mu zaplatí stát. Opět vymyšlený článek, primárně určený k vystrašení tupých lopat s IQ 60.

    1. Protože pětidemolici vyhovuje příšerně vysoká inflace, vybere o stovky miliard do rozpočtu vice-otazka je,kam ty stamiliardy dává???…zvyšuje tím pádem v řádu desetitisíců počet pobíračů sociálních dávek..! Věřím, že plno důchodců si dávky nevybírá,je to pro ně ponížení . ZASTAVte inflaci, pravičáci u moci!

    2. Pokud by nebyla tak vysoká inflace,tak by důchodci s důchody vystačili, nemuseli by živořit a na stará kolena se stěhovat! Nemuseli by si žádat o žádné příspěvky a hned by bylo víc peněz. Ale protože vláda ubírá jen těm nejpotřebnějšįm( mladé rodiny, matky samoživitelky, dělníci,kteří mají nįzké mzdy, důchodci ) ,tak to vypadá takhle. Sami mají amorální platy, rozdávají ” naše ” peníze kde se dá, sponzorují kde koho a pod. Pomáhat se má, ale musí být z čeho. Ejhůře na nás dopadá pomoc Ukrajině. Proč nepomáhají bohaté státy? My sami potřebujeme pomoc. Ale na nás vláda kašle. Nejhorší vláda co pamatuji. Je mě 77 roků, tak mohu srovnávat.

    3. To nejsou kecy. Vašich komentářů jsem si všimla. Honosíte se, že nemusíte do smrti pracovat, že jste ve svých 46 ti letech pracoval 2 roky. A kdo vás živí? Kde berete peníze,?Nezajímá mě to, ale každý normální člověk má za samozřejmost pracovat. To nízké IQ máte Vy. I když to není podstatné, nemáte ani odvahu uvádět své jméno.

  2. Pokud podle pana Jurečky máme krásné 20tisicove důchody klidně si je důchodci s našimi zákonodárci,senátory,presidentem,ministry vymění..

    1. Průměr důchodu 20 000 kč byl navýšen těmi, co odešli do důchodu z politiky a důchody mají vysoké. A k tomu ještě další výsluhy. A když má důchodce, který je osamělý( a těch je většina,) zaplatit nájem,tak mu už na další nutné potřeby nic nezbyde.

    1. Ne. Zatím jsem tu odvahu neměla, i kdybych měla stále jíst brambory nebo suchý chleba , ale to zdlouhavé řízení si dovedu představit.

      1. Zažádat o příspěvek na bydlení je to nejlehčí stačí k tomu pár dokumentů a zajít si na úřad práce nic na tom není moje matka jako důchodce to dělá pravidelně a každý kdo remcá že má málo a nepožádá si o to je sám proti sobě o výše zmiňovaný v článku z 13000 Kč by dostal na dávce cca 8000

  3. Proč naše vláda nepřemýšlí nad tím proč Takzvaní Rómové, nemakačenka, kteří berou podpory a feťáci kteří si to zdraví vědomě poškodili a podobné existence, které stát dotuje. Tam by měli začít šetřit.

  4. Mám 14 030 důchodu, ale naštěstí jen 3 300 za SIPO. I tak ale blahobyt to není.
    Teď je těžko všem. Jen přemýšlím,kdy při té Havlově cestě do Evropy do ní dojdeme i sociálně. Západní ceny a východní platy a důchody,to není dobrá kombinace.

  5. 4000 na osobu máme my útratu jako tříčlenná rodina. A v tom je započteno jidlo, drogerie, oblečení a jde to, úplně nestradame.

  6. Kdo si za mlada nevydělal na své vlastní zázemí, tak má v důchodu fakt smolíka ty nájmy jsou opravdu likvidační, ale ne jen důchodci si musí utáhnout opasek to my všichni. Pán si ovšem může zažádat o příspěvek předpokládám že čas na to má, když je v důchodu.

    1. Tak , proč platíme sociální, když budu mít smolíka v důchodě,tak přestaneme platit a důchodci nic nedostanou a naše super vláda se s toho p….e

  7. Jako když pan bydlí v Praze a důchod má jen 17k, tak to asi moc nepracoval že… Když celorepublikový průměr je přes 20k s tím, že v Praze obvykle díky vyšším vydelkum bývá větší. Vůbec mi ho není líto. V Praze je problém aby bydleli i pracující, natož důchodci,co si za celý život nasporili prd a jen spoléhají na důchod.
    Naopak dnes se mají důchodci obecne lépe než v minulosti vůči pracujícím. Naprosto jednoduše to dokazuje poměr průměru důchodu a příjmu ostatních.
    Ale souhlasím s tím názorem, že spíš než u důchodců, co pracovali, by se mělo šetřit na dávkách, co dělat nechtějí nic.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *