3. 5. 2024

10 příspěvků u článku “A je to. Plynovým kotlem už brzy nezatopíte. Konec roku důležitým termínem

  1. Pane Strapina promiňte, ale já musím. Na čem jedete? Nebo je na vině Karvinské ovzduší?
    Bože…

  2. Proboha to jsou bláboly. Kam na to chodíte? V Německu nikdo plynové kotle nezakázal. Mohou se normálně instalovat s tím, že od roku 2030 budou provozovány na biometan nebo vodík, nebo něco podobného, co je podle nich zelené. Navíc se to týká pouze novostaveb, kde je možno místo plynového kotle použít např. kotel na pelety, který vyjde cenově podobně.

    Je to čistě německý fanatismus, stejně jako jejich odstavování jaderných elektráren. Dál do Evropy se to šířit fakt nebude. EU předpokládá, že se zemním plynem skončí kolem roku 2030, ale to je zcela nereálné. Tolik biometanu nebude k dispozici a topení vodíkem je blbost, navíc velmi drahá blbost.

    Co se týče energetické náročnosti budov, tak nikdo nic od roku 2030 nepožaduje. Už dnes platí pro novostavby určitá pravidla energetické náročnosti budovy. Starých budov se nic takového netýká a ani týkat nebude.

    Ono se to všechno časem přehodnotí, a to včetně zákazu spalovacích motorů. Všechno to jsou naprosto absurdní nesmysly a ani sebevětší zelený ekofanatický politik si nevzme na triko ekonomickou sebevraždu a rozvrat Evropy.

    1. Částečně se pletete. V roce 2019 A.B. podepsal konec zemního plynu v Českých domácnostech od roku 2034. Od roku 2021 instaluji zákazníkům kotle co spalování Vodíku umožňují. Plynová soustava bude naplněna Vodíkem.

  3. Hloupá politika EU v intencích nesmyslných dogmat z katechismu gretensko-klimatické věrouky přináší Evropanům nebývalé potíže existenčního rázu. Země s rozumnými politiky, jako třeba Indie, v pohodě dováží velké množství mimořádně levného plynu a jejich hospodářství doslova vzkvétá. U nás jsou důležité obory, jako třeba energetika či průmysl, striktně podřízeny pitomostem ideologického rázu, takže dál bude naše hospodářství vyhnívat a občané EU budou čelit stále větším problémům existenčního rázu.

  4. Němci také odešli od jaderné energie, a zbytek Evropy…
    To co píšete se dá posuzovat jako poplašná zpráva. Minimálně název článku! Tohle může vyplodit pouze hňup!

  5. Proč stou Evropskou unie nejdete někam, tak samostatný Stát jsme byli od toho Havla jsme jen v dluzích a h… c

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *