3. 5. 2024

9 příspěvků u článku “Rozjíždí se něco velkého. Zemědělci otevírají obchody po celé zemi, Češi jásají. Pro Lidl a Tesco hodně zle

  1. Toto se mělo stát už dávno, vykutálené řetězce neví co by za zboží chtěli,nejen že cenu si určí sám pěstitel, bude to v rámci regionu. Přispěje to i ekologii a soběstačnosti, bude to hlavně v sezóně. V zimním období se něco přiveze i to je otázka času, pár skleníkových farem máme. Odpadní teplo, třeba z teplátorů které budou vytápět města.

  2. Konečně dobrá zpráva. Takto to mohlo být už dávno a nemuseli jezdit Češi do Polska a Německa. Zahraniční řetězce už to fakt přeháněly s nesmyslnými cenami.

    1. A proč by nepřeháněli, když to lidí kupujou.Je vidět, že mají dost peněz.Hlavně je to vidět jak jezdí za drahý benzín v autech

  3. Už je na čase vykopat ty nadnárodní řetězce podporované naší (rádoby) vládou, Kteří z nás dělají smetiště Evropy,ve svých zemích si to nedovolí. Za to může naše vláda která nevidí nebo nechce co se tady děje. Nejdůležitějši je česká soběstačnost,protože ty šmejdi na nás nic dobrýho nechystájí už dlouho,ať je ta Franta,Pepík,nebo Karel.

  4. Já nakupují u soukromníka maso a ceny jsou úplně jiné než v řetězcích. A mám jistotu že je nejen čerstvé, ale i české.

  5. Tak pokud vím, tak třeba JZD v blízkém městečku prodávalo kdysi na bráně plnotučné mléko do přinesených nádob za 9 Kč, když polotučné krabicové stálo dvacku, kupodivu v Plzni, jen pár kilásků odtud i to bylo levnější! A tady zdarma třeba dali i petku, měly je z kantýny, od koly či jiných nápojů a pečlivě vymyté. Zakázali jim to! Stejně tak už kdysi byly i prodejny zemědělských přebytků nebo např plzeňská mlékárna prodávala na bráně mléko, sýry i jogurty. (Nebyla sama!) Vše už po r. 1989, ale soudruzi kapitalisté to zakázali!
    Takže pokud se to teď děje, je to jen návrat k tomu, co už tu bylo a fungovalo! Jen holt někdo byl na výplatní listině cizích řetězců jako asi i pan Nekula, když dělal reklamu akční ceně mouky v LIDLU! (12,90. No, pamatuji mnohem nižší cenu už po převratu!)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *