1. 5. 2024

4 příspěvky u článku “Vydělám si pěkných 150 tisíc měsíčně. Stát mi odpustí daně a ještě zaplatí bydlení. Naučte se v tom chodit

  1. Jsem přesně ten, o kom je v článku řeč. Vydělávám 150 000 měsíčně po šest měsíců v roce v Nizozemí. Ovšem po desítkách let praxe a se všemi zkouškami VCA a NEN. Druhých šest měsíců mám volno a nebo dělám pro radost v ČR, tam vám totiž nikdo za řemeslnou práci 150 tisíc měsíčně nedá. Přestože je ta práce tak lukrativní, kolegy z ČR bych spočítal na prstech jedné ruky, chtít totiž nestačí, je třeba nejen odborných ale především jazykových znalostí a to splní málokdo z ČR. Výdělky jsou potom nárazově i přes 200 000 měsíčně. V docích v Rotterdamu vám to rádi zaplatí za deset hodin denně práce na údržbě elektro. Ale počítejte, že za ubytování dáte minimálně 1000€ měsíčně, ubytování podražilo. Sociální dávky potom řešit nebudete, to spíš výběr karibského rumu na jachtě v místě, kam zapíchnete prst na roztočeném globusu. Šanci má každý, je to ale dlouhá cesta a to nejlepší čeká až na konci, kam dojde málokdo. A do Německa vyjet rozhodně nestačí, tam řemeslníkovi dají maximálně 24€ na hodinu. Hezký víkend z nizozemského království.

  2. Píšete blbosti.
    Abyste platil měsíčně více jak OSVČ , tak musíte vydělávat kolem 70000 měsíčně.
    což většina lidí v Česku nevydělá.
    Naopak jste byl zvýhodneněn, když Babišova vláda zrušila superhrubou mzdu, takže na daních jsme “ušetřili” (Ikdyž společně s tím začala inflace a za tři měsíce jsme na tom byli stejně.) .

    paušál slouží řemeslníkům proto, aby byli schopni fungovat jako jednotlivci s minimální administrativou. v případě zvýšení daní jak se píše v návrhu se to lidem prestane vyplácet 2. rokem a začnou si otevírat S.R.O. a budou sami sebe zaměstnávat s minimální mzdou nebo zdraží o 25-35% .
    Maximum si můžete vidělat jen 1600000 s 80% paušálem ,1200000 s 60% ,jinak se stanete plátci DPH . takže si stejně uděláte S.R.Óčko a část přelijete do něj přelijete část práce, což je legální postup . když fakturujete materiál, tak ale chcete být plátci DPH, protože v tu chvíli z něj máte zpátky daň a ještě si jej dáte do nákladů. Paušál je pro lidi jako já. nevyplatí se mi pořídit si firemní auto , ale musím ho servisovat, musím se za sve náklady dostal na stavbu, mám nářadí za rok cca za 60000 a vydrží tak 2-3 roky, telefonní s
    tarif, provize , pojistku ,školení, státnice, atd…
    Kdybych neměl možnost uplatnit 80% paušál ve své profesi, tak jsem nikdy s OSVČ nezačal . Prvních půl roku jsem dělal 350+ hodin měsíčně, nevydělal jsem si míň než 90000 měsíčně. zkuste si chodit do dvou zaměstnání na 8hodinovej úvazek + cesta 180km denně. Nejde to věčně
    uvědomte si že OSVČ platí daňe státu, ale nevybírají je zpět. člověk si musí platit drahé pojištění, nebo stejně musí marodit déle jak měsíc. Ani jedno vás ale reálně nepojistí proti dlouhodobému úrazu. Pracovní úraz? Zapomeňte . Dovolená? Haha … 4 týdny dovolené vás vyjdou na měsíční výplatu, ale stejne zaplatíte odvody státu . Důchod ? kdy ? v 85 ? nepracuji v kanclu, ale rukama, takže pochybuji.
    A kde je ten luxus ? že dělate 10 a více hodin denně a děti vás skoro nevidí . starosti . odpovědnost .

    Nemusíte závidět. vlastně neni co .
    Lepší je mít flek v IT . máte lepší peníze a po práci jste odpočatý a můžete se věnovat rodině neobo třeba Psaní polopravd a dezinformací . nebo by jste chtěl 80% paušál na psaní stupidit ?
    Uvědomte si že vás živí zakomplexovanost .

    Zrušení Superhrubé mzdy mělo být opatrní pouze na 2 roky . ( +80-90 miliard ročně). jenže kolik je v ČR zaměstnanců a kolik OSVČ. zavedením toho co Babiš zrušil. by si znepřátelili většinu voličů … od koryta se jim nechce. to dává smysl.

    Zvyšováním minimální mzdy se zvyšuje základ pro odvody osvč .

    Zrušení dotací. Proč by se měla chudina skládat boháčům na elektromobily, tepelná čerpadla , nebo fotovoltaiku .
    ( Přijde vám v pořádku, že rodiče co pracujou ve fabrikách co dnes maj sotva na nájem a k tomu 3-4 děti a nikdy si nedokážou našetřit na vlastní bydlení , přitom platí investice a pohodlí někomu jinému ,kdo ovšem na to má ? nebo dokonce firmám patřícím těm našim zákonodárcům . Ti rádi daně odpouštějí.) .
    Dotace akorát ničí svobodnej trh a státní kasu . Tedy naši kasu.

    Potom by se naše vláda mohla zaměřit na daňové ráje. ale to by šli sami proti sobě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *