28. 4. 2024

26 příspěvků u článku “Už roky vůbec nepracuju. Celý den se flákám a stát mí dává 40 tisíc měsíčně. Mě to celkem stačí, neměnila bych

  1. Velkým zdrojem peněz pro nezaměstnané jsou příspěvky na děti, které čerpají ti kteří mají více děti ! To je klíčová věta celého problému. A otázka která přijde zní ? Kdo má většinou více děti a často nepracuje ? Jsou to obecně řečeno nepřizpůsobiví tedy hlavně cikáni nebo jak se dnes musí říkat romové. Pak se nikdo nesmí divit že je většina společnosti považuje za parazity. Nepracují a mají mnoho děti 4,5, 6 i více a tím zase velké přídavky ze kterých v pohodě vyžijí .To vytváří logicky napěti mezi nimi a většinovou společnosti. Upřimně řečeno hlavním viníkem této situace nejsou oni (nepřizpusobiví) ale stát který tuto situaci způsobil a nemá zájem na jejím řešení. Je to začarovaný kruh a řešení nikdy nebude pokud stát nezmění svůj nesmyslný způsob financování a celé sociální politiky. Děkuji autorovi za objektivní článek a informace. Ne vždy je to pravidlem.

    1. Řešení je přitom snadné. Stát by měl podporovat třeba 2-3 děti a zvýhodnit i na ně přídavky ale má-li někdo 4 a více děti tak jo může být ale budeš si je živit sám. Není v tom nic rasistického neb by to platilo pro všechny bez rozdílu..

      1. V principu ale stát potřebuje, aby se jeho občané rozmnožovali, a co nejvíc vnoučat přispívalo svými daněmi na důchod prarodičů. Z dlouhodobého hlediska je to ovšem cesta do pekel.

        1. Problem je ze stat porodnost timto podporuje jen u socialne slabych. Ja na priklad nemela narok na porodne, na pridavky na nic jen proto,ze manzel vydelava o dva tisice vic nez je nutne minimum… A rodicovsky prispevek je taky smesna zalezitost… Jenze alusny pracujici clovek napred hodne pocita jestli si vubec bude moci dovolit mit dve deti… Tem slabsim je to jedno… Nekdo se postara za ne…

      2. Vaše slova mluví určitě mnoha lidem z duše! Bohužel se náš stát už léta staví do pozice ochránce nepřizpůsobivých, přestože tempem, kterým se tito lidé rozmnožují, budou brzy ne menšina, ale většina, tyto zákony je budou neustále preferovat a živit je s jejich 5-6, většinou nevzdělavatelnými dětmi — na úkor slušných, pracujících lidí, kteří se mnohdy rozmýšlí, zda si mohou pořídit 2 děti- jestli je uživí……

    2. O dětech to ani nejde, vidím to okolo sebe. Je to právním systému. Nežijí jen z dávek. Práce na černo, drobné kšefty atd. Dnes je vše povoleno pokud to jde.

  2. Tak to není žádná novinka tento článek. Ale aspoň se na to nějak poukazuje, ale obávám se, že zbytečně, protože naše vláda přece musí obírat a omezovat pracující třídu. Nebudou přece něco dělat s nepřizpůsobivými lidmi.

    1. Jsou nepřízpůsobivý a jsou lidé s postižením, kteří pobírají příspěvky jako na péči, mobilitu nebo nám stát přispěje na zvláštní pomůcky. Já jsem to na invalidním vozíku a potřebuji pečovatele. Moje žena nesouhlasila s mým umístěním do hospice a vzala si mně domů. Přišla o práci, jedině příspěvek na péči je jejím příjmem, který se jí nezapočítává do důchodu. Tam je třeba udělat změnu. Popravdě nás ale také štve, že cikánum se cpe všechno a ještě větší drzosti cikánů / Romů he, když si přijedou pro sociální dávky taxíkem nebo nějakým drahým SUVečkem. To je na vr..du Milane.

  3. Vzpomínám si jak moje dcera měla porodit dítě díky své práci a práci přítele s bídou se chytla na porodné a mateřskou. Přídavek na dítě nedostala. Její kamarádka sociál rodila v té době. Dostala si asi 20 000kč . Teď ta osoba má 3 děti,její přítel dělá nedělá. Jak je vidno zle jim není . Pokud neviřvou prachy ,tak jsou různé charity, a na ty je spoleh vždy. A takových tu je celkem dost. Udělat největšího chudáka i když kolikrát nejsou. Tak různé charity pomohou.

    1. To je ta havlovská ” spravedlnost ” hned po převratu to zde zavedli ti dobrodruzi jako Klaus, Zeman a další.Každý systém který umožní zneuživání soc.dávek je špatný.A pozor nezastavám se komoušů.To byla taky banda.

    2. Od mojí dcery odešel přítel když vnukovi bylo 6mesicu žádala o sociální dávky ty trvali 3 měsíce než je získala nebýt rodiny nevím jak by to dopadlo jak to dělají tedy jiní nechápu

  4. Nejspíš to tedy neumím .Jsem v invalidním důchodu , chodím na brigádu .Dcera má též nějaké zdravotní problémy .Po škole neměla odpracováno a tak nic nepobírá živím ji já a čtyřicet tisíc teda nemáme ani když dáme dohromady výplatu s partnerem máme nějak pod cca 35 .

  5. Když dříve nepracovali,byli prizivnici, teď za to, že nechodí do práce jim stát platí.

  6. Kdo má v dnešní době více dětí ??? Jedině romové. Ti pracovat nebudou a dokáží od státu získat všechny možné sociální dávky. Ostatní lidé přemýšlí, jestli by další dítě uživili.

    1. Jo a vo tom to je. Oni jsou paraziti mají to v povaze ! Svoje práva znají dokonale, povinnosti a slušnost se jich netýká.

    2. Ja se obavam,ze uz to nejsou jen vyhradne oni… U nas ve meste paradoxne zacalo dost romu pracovat a naopak za domem mame bytovku kde bydli socialni pripady… Minimalne tri deti,vyrustaji jak Robinsoni,ale vsichni jsou bili…

  7. Tak to je dobře napsaný já mám invalidní 7000 a mám co dělat když jsem šla požádat o peníze tak nemám nárok na nic jak je to možný taková nespravedlnost hnus

  8. Nepodmíněný základní příjem by pro stát byl výhodnější. Byla by tak odstraněna hustá houština různých dávek, příspěvků atd. Tedy by mohl být výrazně zredukován byrokratický aparát, nikdo by nemohl být diskriminován s tím, že má nižší dávku apod., protože by pobíral základní příjem pro všechny stejný, který by podle mého názoru měl lehce překračovat výši životního minima, aby lidé věděli, že pobírání dávky by nemělo být základní životní filosofií občana.

  9. Takže zapojíme trochu matematiky, pokud máte nájem 20 000 a 16 vám zaplatí stát, pak musíte ze svého doplatit 4 tisíce. Ty můžete dostat v hmotné nouzi což ale znamená že na všechny ostatní potřeby, vám a vašim dvoum dětem zbývá 6 000 Kč. Pokud tohle někdo počítá za závratnou sumu…

  10. Když jim to stát umožní tak se není čemu divit.Nejlepší je, když jedete v neděli do práce a vytlemený celý rodiny v autobuse se smějí.Že gadžové jdou do práce.Kolegyni ujeli nervy a zařvala na ně . Bodejť aby vy jste se váleli,tak musíme makat.

  11. Já bych takové to s prominutím vyzirky poslala makat do dolů, aby věděli co je to práce a že doma se válí jen lempli a obyvatelé tmavší pleti, kteří přijdou na úřad, zaječí a mají vše…

  12. Nikdy to nebylo a nebude jiné jen v době kdy museli všichni pracovat a nemakacenkum hrozilo že půjdou do vězení vyhýbání práce se prostě moc nevyplatilo bylo to prostě příživnictví a pak i v tom vězení museli pracovat.Dnes je vězení dovolená když se vyplatí tam jít někdo i 10krat i více

  13. Je to letitá neschopnost vlád jak řeší soc.případa které jsou zneužívány.Jsou romské rodiny kde ještě nikdo neoracoval a všichni jsou zdraví.V souč.době za to může ministerstvo které řídí Jurečka a může s tím něco udělat!Nastavit nové principy a kontrolní mechanismy zvláště když vláda schání peníze do rozpočtu.!!!!!!!

  14. Pracuji 33 let, nepočítám-li studia. V současné době jsem jediná v ulici, která chodí denně do práce. Ostatní jsou důchodci a velmi přizpůsobiví, kteří pobírají dávky, k tomu pracují načerno, zbytek nepracuje vůbec. Ano, někteří mají 3 a více dětí, některé již odebrané státem. Žijí si v pohodě, vstávají, když se vracím z práce a pak začíná živá zábava, takže relaxují mimo domov. Peněz mají dost na alkohol, kuřivo i drogy. Začínám si myslet, že to nemám v hlavě v pořádku, když stále chodím do práce. Posměch těchto spoluobčanů mi, bohužel, dává za pravdu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *