8. 5. 2024

16 příspěvků u článku “Zákaz dřeva na topení se blíží. Panují obavy, že zmrzneme. Kdo tohle vymýšlí?

  1. Opět lež, tedy respektive hoax, který se šíří Internetem už asi 5 let. Žádná země nezvažuje zákaz topení dřevem, naopak dřevo je považováno za OZE a krbová kamna s výměníkem nebo kotle na dřevo a pelety mohou být použity jako hlavní zdroj vytápění i u novostaveb. A opakuju to už asi po desáté, tak si to už konečně zapamatujte: “NIKDO NEVYŽADUJE ŽÁDNÉ POVINNÉ REKONSTRUKCE BUDOV. ŽÁDNÉ TAKOVÉ NAŘÍZENÍ NEEXISTUJE.” Byl schválen návrh k diskuzi. To znamená, že se o tom teprve bude diskutovat a samozřejmě dojde k mnoha změnám a nebo se ten nesmysl celý zruší. Novostavby beztak již dnes zhruba splňují to, co je v tom návrhu obsaženo. A staré domy v osobním vlastnictví nikdo povinně rekonstruovat nebude muset, to je nesmysl. Docela by mi zajímalo, kdo ten váš server platí. Vzhledem k těm nesmyslům a blbostem co zde neustále zveřejňujete bych řekl že asi Putin nebo Okamura 😀

    1. Já bych řekl, že dva soudruzi: Klaus a zeman… Doslova K – a z… Tyto dva si vyhlédli z kremlu už vroce 1985… seděl jsem v letadle – směr země svobody – na kubu jsem neletěl – 😂 A četl Frankfurter Allgemeine zeitung, kde rozebírali úžasné gesto Jurije Andropova – když zakládal hnízdo budoucích špionů a agentů… To ještě reportér Neuman jistě netušil… Navrhl bych vám – aby to bylo s vámi transparentnější – přesuňte redakci na Gorkého prospekt..: Nebo nedalekém okolí… píšete bludy a dobře to víte… Vaše informace nepatří do demokratického prostředí…

  2. Chapu,nejlepe topit bud plynem, elektřinou nebo solarkem potíž je vtom že eletrika je drahá tu si mohou dovolit jen velcí prachači(Politici apod) plyn je taky drahéj a ze solarkem jak to je nemám zkušenost, chtěl bych jenom podotknout že dřevem se topí od sameho počátku lidstva a nikdy to nevadilo až doted ted to najednou strašně vadí.

    1. Fotovoltaikou se skutečně topit v zimě nedá. Výkon klesá k nepoužitelným hodnotám a nezachrání to ani baterie. Jinak souhlasím.

    2. Zavolal jsem jedné firmě na fotovoltaiku, 1 firma 600000, druhá už jenom 420000 Kč. Nosnost střechy by se muselo upravit a pak by hlavně dodavatel energie měl přístup k řízení rozvodu této energie, on by rozhodoval jestli mi tu energii nechá, nebo jestli jí on pošle do sítě, podle toho jak se to jim hodí.
      Takže já bych zaplatil značnou část, menší část by dal stát A dodavatel by řídil kam do vyrobenou elektriku pošle.
      Takže je to na dvě věci.
      V tomto způsobu může být návratnost několik desítek roků !

  3. To čekejte! 😂😂😂
    Pamatuj. Sekal dělá vždy to co je dobré pro Sekala
    A nikdy jinak.

  4. Bohužel, možná i bohudík se ekologické problémy týkají i tepelných čerpadel. Obrovským problémem je chladivo a jeho vliv na životní prostředí. Ale to nikdo nechce slyšet.

    1. Ale tak to chladivo je snad uzavřeno v tom tepelným čerpadle, to se snad nebude vypouštět do ovzduší.

    1. Vymyslel člověk: ruský mužík v kremlu… Červený mužik zatleskal 🫵🙀😂 🇷🇺🇧🇾🇰🇵🇨🇳🇻🇪

  5. Zákazové šílenství v rámci budování bruselské diktatury dál graduje. Já všude při kontaktu se státními a jinými subjekty uvádím, že se nijak necítím vázán normami, tedy příkazy a zákazy z Bruselu. Cizácké bruselské zájmy nepřijímám do svého portfolia dodržování zákonů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *