4. 5. 2024

7 příspěvků u článku “Potají schválili zpomalení důchodů pro Čechy. Tak to je síla, důchodce oškubou

  1. Opět potají vláda schválila navyšování penzí. Prý se přidávání utrhlo ze řetězu . Mám dojem, že je to naopak, přidávání vládě, poslancům a senátorům se ” utrhlo ” ze řetězu. Důchodcům přidávali málo, sobě ale po tisícovkách. Proč si neodsouhlasí projednávání snížení svých nehorázných až amorálních platů a náhrad. Nechápu také,proč bývalým prezidentům chtějí navýšit výsluhy o sto procent. Mají málo???
    Této vládě – premiérovi se nedá věřit ani to, že má nos mezi očima. Loni prohlašoval,že daně se zvyšovat nebudou a co se děje. Mám dojem, že si nepamatuje, co řekl před hodinou. A proč se nakupuje bojová technika za 60 miliard, když na to nemáme???

  2. Důchodový systém je nastaven tak, aby bohatí důchodci ještě více bohatli a chudí důchodci ještě více chudli a sváděli existenční zápas s tím, aby nepadli až na samotné sociální dno a do tenat bezdomovectví. Stát si tak hýčká stále početnější skupinu důchodců-milionářů, kterým při valorizacích přidává nesmyslně stále větší částky v řádu tisíců, přičemž seniorům s nejnižšími důchody pod devět tisíc stát přidává při valorizacích částky v řádu desetikorun. Důchodový systém je výhodný pro ty, kteří byli po celý svůj produktivní věk zvyklí maximalizovat své osobní zisky na úkor státní kasy a v tomto bezuzdném vysávání státní kasy chtějí pokračovat i po svém odchodu do důchodu. Hýčkání důchodců-milionářů způsobuje neudržitelnost stávajícího důchodového systému.

    1. Důchod 8000 Kč má jen lempl, který celý život nepracoval nebo šidil na daních a odvodech. Náš důchodový systém je příliš solidární. Stát aby ušetřil na podporach, okrádá důchodce s vyšším příjmem, který také daleko více odváděli do důchodového systému.

  3. Tak tahle vláda je banda zlodějů které pouze ponizuje a okrádá vlastní občany kteří na ně drely celý svůj život.

  4. Jeden by pracoval i po “terminu” důchodu, kdyz by mu to zdravotni stav dovoloval a nabizene podminky byly adekvatni jeho znalostem a zkusenostem, ale….
    Realita je bohuzel jina a 5demolice to jen prohlubuje (viz napr. srovnani prezranosti statniho aparátu v ČR/Holansko)😎

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *