9. 5. 2024

5 příspěvků u článku “Je to tady. Karty povinně, hotovost to má spočítané. Budou o vás vědět všechno

  1. Možná je v článku trocha pravdy, ale… Platba kartou je pro obchodníka -2%, někdy víc.
    Pokud člověk v restauraci má útratu 1000, provozovatel dostane u karty 980… Ten provozovatel zaplatí za potraviny kartou..zbyde 962.. a tak dále.. půjde ke kadeřnici, 946..

    Pokud by se jednalo o hotovost.. za večeři 1000, 1000 za suroviny, 1000 za kadeřnici… pořád je to 1000 bankovka.

    Banky mají poplatky za terminály, platí je živnostník.
    Minimalni poplatek je x Kč.. třeba minimálně 4 Kč. Takže prodá 2 rohlíky po 3 Kč, celkem za 6, z toho si banka strhne minimálně 4 Kč.. to se jako vyplatí?

    Máme právo platit hotovostí. Pokud má někdo potřebu platit Kartou, ok, nechť se platba navýší o poplatky bance. Už vidím, jak člověk za 2 rohliky rád zaplatí 10 Kč..

    1. Jsme národ lenochů kteří nechtějí přemýšlet radši vydají peněženku s kartou než aby zaplatili penězi ,neví že budou platit více pak budou zase nadávat kolik si za kartu banky budou strhává a to nemluví o strátě svobody!

  2. Kdyby tato neschopná vláda nezrušila jako první krok co udělala EET ,tak by nepřišla o desítky miliard v příjmech. Jenže to byla pomsta Babišovi. To se tedy moc nepovedlo. Navíc platba kartou je lehce kontrolovatelná a ,tak mají kontrolní orgány přehled o Vašem pohybu. To ,že obchodníci vyžadují hotovost docela chápu ,když díky poplatkům přichází o peníze. Jenže naše banky jsou nenažrané. Všechny banky v Čechách vlastní zahraniční matky. Nikde v cizině klienti neplatí ,tak nehorázné poplatky bankám jako my češi. Díky tomu v mateřských ústavech v Evropě klienti nemusí platit poplatky. Češi spolehlivě sťíhají tyto poplatky pokrýt . Ročně se vybere na poplatcích cca 50 miliard. Můžeme za to děkovat všem našim vládám.

  3. Zajímavá věc že podnikatele odcházejí do šedé zóny jak se tady píše , já nemám problém přijmout platbu kartou ale nerad to dělám
    1). Proč já musím platit poplatky za transakcí , všude běžela reklama že Česko platí kartou tak ať stát nařídil bankám aby to bylo zdarma jako bankovní převod – bohužel z praxe banka využívá platformy třetích stran a oni berou této poplatky ))) proto je bankovní převod je zdarma a platba kartou NE )))
    2). Jak praxe a zkušenosti ukázali že když zákazník platí kartou tak diško nechává každý cca 10 zákazník pokud je platba v hotovosti je to v obráceně – PROTO SE NEDIVÍM HOSPODAM , RESTAURACIM U KADEŘNICE ATD ZE NECHTĚJÍ KARTY
    3). Stát by mnel zaměřit jiným směrem kde jsou větší úniky na danech – u nadnárodních korporací které zde mohou dělat vše co si jím zlíbí a nejsou njak trestaný , jednodušší se upravují se zákony aby je nechali být 😉

  4. No a co kdyby stát bankám nařídil poskytovat kartovni služby zdarma, tím že by bankovky postavil na rovinu kartám, či naopak😉❓️

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *