29. 4. 2024

8 příspěvků u článku “Tesco vyhodilo ze sortimentu české papriky. Lidé se bouří, řetězec tvrdí, že byly shnilé

  1. “z lásky k Česku” je slogan Kauflandu, nikoliv Tesca…. Co se týká paprik a jejich původu myslím, že je to věc řetězce a následně pak zákazníků jestli si je koupí. Jestli ano tak je Tesco bude dál prodávat.

  2. kristovy rány někdo zase objevil ameriku vždyt v evropě se tím už nikdo netají že jsme lidi nižšího statusu z východu takže nepotřebujeme kvalitu a největší sranda je to že ty demokratické strany piráti ods top starostové lidovcí socani nad tím ještě jásají no v podstatě to schvalují i jejich voliči

    1. Berete na to něco? Nebo je to neléčitelné? Vyplodit větší nesmysl snad už ani nejde. Příjemný den a pozor na žilky.

    2. Kupodivu největší šmakulády tady vyrábí Agrofert v držení jednoho estébáckého udavače-nemajitele.

  3. Po pravdě, já se vždy koukám na to, odkud zboží je. Co se ostatního (ne zeleniny) týká, tak nikdy nekoupím zboží z Polska, ať jsou to salámy, vajíčka, sušenky, prostě nic, dokonce jsem přešel i na jinou zubní pastu, protože Colgate je sem dovážená pouze z Polska.
    Co se zeleniny týká, tak pro mě je česká zelenina jasnou volbou. Je chutná, dozrálá a především, je domácí. To, že Tesco neumí skladovat a hnije jim to, není problém dodavatele. Jelikož z ČR chodí zelenina “hotová”, tak to pro Tesco má za následek větší náklady na její uskladnění a složitější (častější) logistiku. Když přiveze papriky z Holandska, či Španělska, tak tyto nejsou tak chutné, protože dozrávají (chytají barvu) ještě během přepravy. Sklízí se nehotové a tím pádem nemají takovou chuť, jakou by měly mít. Ale jsou levnější, byť se sem vozí přes půl Evropy a to jen díky pokrouceným dotacím EU. Ano, chodím do Tesca nakupovat, ovšem když neseženu to, co chci, nejsem líný zastavit se i v jiném obchodě. Pakliže tyto řetězce nebudou mít to, co potřebuji, nebudu tam chodit. Mou prioritou jsou však naši domácí prodejci a nevadí mi, utratit za zeleninu, či jakékoli jiné, české zboží o nějakou tu korunu víc, protože vím, že pomůžu jak jim, tak i mojí zemi. Pokud to tedy pak někdo nerozkrade na dotacích. Volím malé a střední firmy, žádný holding u mě neuspěje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *