2. 5. 2024

4 příspěvky u článku ““Stydím se za tu hysterii.” Profesor Žaloudík po delší době promluvil o covidových opatřeních. Některým věcem nerozumí

  1. Pan profesor Žaloudík má sice pravdu s tou hysterií, ale zdaleka ne za všechno může jen Covid – za mnohé mohou sami lékaři, včetně onkologů.

    Pokud máte nejasné příznaky, které by mohly znamenat rakovinu v počátečním a nejlépe léčitelném stádiu, je pro normálního pacienta, bez regimentu známých lékařů, prakticky nemožné dosáhnout vyšetření moderními a citlivými diagnostickými přístroji, jako je CT, MR nebo PET-CT, nejlépe s použitím kontrastní látky. Prostě je to drahé.

    Pokud nemáte příznaky nezaměnitelné, které už nelze skoro jinak interpretovat, dosáhnete maximálně tak na rentgen, na kterém v počáteční fázi nikdo nic neuvidí. Je to postavené zcela na hlavu – nejméně citlivá metoda se nejčastěji používá právě pro odhalení počátečního stádia rakoviny.

    Nedávno jsem zajásal, když média s velkou pompou ohlásila “preventivní” program včasného záchytu rakoviny plic s tím, že si lidé v poslední době často pletou tuto rakovinu s Covidem. A protože chronicky pokašlávám a rakovinu jsem již měl, chtěl jsem se dát v rámci této kampaně vyšetřit.

    Jak to dopadlo? Vysvětlili mi, že kampaň není pro mne, protože jsem nekuřák a odkázali mne na praktického lékaře. Ten mi nechal udělat již zmíněný rentgen, který je čistý a konec. To, že mohu mít na plicích zatím jen malou metastázu, která tímto způsobem odhalena být nemůže (a některé další příznaky něco podobného naznačují), nechává naše slavné zdravotníky chladnými…

    A pak, že prý lidé chodí s rakovinami pozdě, jak si lékaři neustále stěžují.

      1. Nechce se mi věřit, že tohle je reakce potrefené husy, lékaře či medika. Ale pokud ano, měl byste na sobě ještě všestranně zapracovat, pane “kolego” 🙂 .

  2. Díky panu Žaloudíkovi se nemusím stydět, že žiji v zemi plných politických magorů a vlastizrádců. A pokud si někdo myslí, že vlády konají dobro v zájmu lidských životů a zdraví, tak ať si malinko projede dějepis. A třeba i nedávnou minulost, viz Francie a asbest nebo případ hemofilie. Tam vláda a společnosti šly vysloveně za moci a pěnězi přes mrtvoly, a to i dětí. Dělo se to, děje se to a dít se to bude.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *