Jaká manipulační technika je vhodná pro potravinářství?

Potravinářský průmysl má svá specifika. Více dbá na hygienu, musí splňovat přísné zákonné požadavky, klíčová je pro něj také rychlost dodávky. Výrobci potravin musí s dodávkami být flexibilní, rychlí a cenově dostupní. K tomu pochopitelně potřebují vhodnou techniku.

Potravinářský průmysl má zároveň skutečně rozmanitou nabídku produktů. Zahrnuje mražené a chlazené výrobky, pečivo, ovoce či zeleninu. Každý produkt vyžaduje jiné zacházení, což může být logisticky náročnější. Dobré přepravky a odpovídající manipulační technika potravinářství zachraňují.

Hlavní požadavky potravinářského průmyslu

V potravinářském průmyslu je velmi důležité umožnit oddělené skladování zboží, které potřebuje být mrazené, chlazené, chladicí řetězec se nesmí přerušit. Speciální péči vyžaduje choulostivé ovoce a zelenina, s některými se musí zacházet opatrně, aby se nepoškodily. Hygiena a bezpečnost by měla být samozřejmostí pro všechny produkty potravinářského průmyslu. Důležitá je rovněž zpětná sledovatelnost zboží, někdy je třeba vysledovat určitou šarži apod.

Jak se k tomu staví dodavatelé manipulační techniky?

V Česku je nejen pro potravinářský průmysl velmi populární manipulační technika STILL. Tato společnost se soustředí i speciálně na potravinářství, dokáže poradit, jaké vysokozdvižné vozíky jsou pro oblast potravin vhodné.

Jde například o výkonný elektrický RX 20 1,4-2,0 t s precizní manévrovatelností a vysokou kapacitou baterie. Hodí se i do úzkých uliček, za 30 min dobíjení je připraven na několik hodin provozu.

Osvědčenou volbou pro potravinářský průmysl je i ruční nízkozdvižný paletový vozík EXU 16-22 s nosností až 2200 kg nebo vysokozdvižný paletový vozík EXV 14-20.

Vysokozdvižné vozíky eshop STILL prodává i pronajímá. Koupit můžete jak nový, tak použitý vozík. Řešení tedy najde i firma, které jde zejména o nízké náklady.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *