3. 5. 2024

33 příspěvků u článku “Zemanův nástup do letadla se prodraží o 2,4 milionu. Ministerstvo pro něj pořizuje speciální “nástupní kukaň”

  1. Prezidentský úřad je těžký a zodpovědný a vyžaduje proto plné síly. Vidím, že už nestačím, a proto se ho vzdávám….T.G.Masaryk. Na tohle ta sebestředná kreatura z Hradu rozumově nemá.

      1. Jo, to seš a trapák tomu. Ale neboj, ti chytřejší ze zdejších diskusí poznají, který Franta píše.

  2. Zdalipak někdo vyčíslil, kolik miliard stálo válení se po nemocnicích vaška flašky. Dvě třetiny prezidentského mandátu chcípal v nemocnicích, hlavně v cizině a bylo mu to prd platné. Nikdo z dnešních havlozm rdů tenkrát ani necek. Nakonec ho dáša vrazila do tří plechovek a je vymalováno.

    1. Nejen že jsi sprosták ale tvoje čeština je hrozná ,přál bych ti to válení po nemocnicích aby jsi řval bolestí nad svojíblbostí prymitive Udělal víc práce neždva presidenti po něm.

  3. Stačí se zmínit. My jej tam s chlapama z hospody vyneseme zadara a o těch 2,5 mega můžete zvednoutRomům dáfky.

  4. To je kravina!!!! Takovým vozidlem je vybavené každé letiště, které odbavuje dopravní letadla, protože musí být vybavené zařízením pro nástup a výstup invalidů. V nouzi se dá použít i vozidlo pro nakládání a vykládání catteringu. Autor je neschopný pisálek, který hledá senzaci tam, kde není.

    1. Laďo, ty neschopný diskutére, než se zase začneš navážet do “pisálků”, tak si aspoň přečti ten článek, pod kterým diskutuješ, jo? Tentokrát ti pomůžu, ale příště už musíš sám. Vládní letka, která přepravuje prezidenta sídlí na letišti ve Kbelích. Má k dispozici dva Airbusy A321 a schůdky. Žádnej ambulift nemají. Ten je možná na Ruzyňským letišti. Pisálek píše o zadání výběrového řízení, který vypsalo ministerstvo obrany. Takže si to nevymyslel. Jenom cituje. Teď už si můžeš sednout, ja?

    2. Je sice pravda že podobným zařízením jsou vybavena civilní letiště, u nás tedy asi jen Ruzyně (V.Havla). Pro účely přepravy vládních činitelů a tedy i prezidenta , je využíváno vojenské letiště Praha – Kbely kde jsou k dispozici jak letouny CASA tak vládní Airbusy. Bohužel toto letiště má pouze pojízdné nástupní schůdky a nikoliv plošinu.

  5. Normální invalidé můžou na vozíku cestovat vlakem i civilními letadly. Proč zas se pro něho vymýšlí nákladné projekty, které stejně než budou zrealizované, bude mít své funkční období za sebou. Zbytečně vyhozené peníze daňových poplatníků. Další věc, když je na tom tak blbě, proč neodstoupí a neužívá raději důchodu?!

    1. Můžete se divit jak chcete, ale na vojenském letišti Praha-Kbely, odkud je zajišťována přeprava vládních činitelů pomocí tzv vládních letounů Airbus opravdu není k dispozici plošina nebo dokonce nástupní tunel jako např na terninálech v Praze-Ruzyni.
      A pokud je potřeba odněkud přepravit nemocné/raněné osoby, používají se k tomu právě nákladní armádní letouny CASA, kde lze nákladový prostor přestavět na “vzdušnou polní nemocnici” s lehátky. Samozřejmě že tento typ letounů neposkytuje za letu komfort jako dopravní Airbus.

    1. No viděl jsem to zaflákany nádvoří pražského hradu z toho nesmyslu se svíčkami v kelímcích.

  6. Stačil by zvedák pro invalidy, který je taky mobylní a není tak drahý, nebo se dá namontovat di letadla za pár korun. Na jak dlouho to bude třeba?

    1. Ano, v zásadě by stačila jakákoliv upravená vysokozdvižná ještěrka.
      Problém bude právě v té specifikaci onoho důstojného nastupování.
      Na Kbelích je potřeba aby pana prezidenta naložili u východu z terminálu a pak “důstojně” převezli k připravenému letadlu a nějakým “důstojným” způsobem jej zvedli k otevřeným dveřím v kabině…. Takže za tu důstojnost si holt pan prezident nechá zaplatit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *