29. 4. 2024

26 příspěvků u článku “Přichází energetická chudoba. Účty za energie bude mít v příštích měsících problém zaplatit 3,5 milionu Čechů. Vláda chystá dotace na platby elektřiny a plynu

  1. Zase dotace! Ti zloději už neví jak vše zmrvit ještě víc, tak ,,vymyslí” dotace. Vlády co s tím doopravdy míní něco dělat, tak prostě ,,zastropují ceny”, tak aby je zvládl zaplatit i občan, bez toho aby musel ,,žádat” čili somrovat u úředníka. A nebudu přihlížet k tomu jak to v tomto státě ,,vypadá” se všemi dotacemi a k tomu kdo je největší ,,ČERPAČ”.

  2. Mám už dost odžito,a jediné co mohu mladým doporučit volte toho kdo pujde z té zločinecké unie,jinak budou naše vnoučatá živořit jak rozvojové země v zimě a bez možnosti svítit,a veškeré vymoženosti bez el budou na hovno,teda toto se týká chudých,ale těch bude u nás většina

    1. Bože to je bordel….Korporace zdraží,a stát to platí.To musí skončit špatné, jiná možnost není.

    2. Přesně tak pryč s EU dokud je čas !!! Ať si tam tahnou Eurosvazáci Piráti a tam zavádí spolu se stranou Zelení ty jejich svinstva a hrají si na zachránce planety !! Volba SPD je více než nutností – referendum o vystoupení z EU musí být !!

  3. Na jednu stranu Babiš chce omezovat sociální dávky, na druhou vymýšlí dávky na energie. Koukám, že schizofrenie je u Babišů dědičná.

    1. Chce omezovat dávky cikánum feťakum a dalšim parazitum v té to společnosti – tedy to co již 4 roky požaduje SPD a právě díky ANO a ČSSD tan to návrh SPD neprošel hlasováním ! A nyní ANO chce to samé co před 4 lety SPD !!! Volba v řijnu je jasná SPD i kvuli těm parazitum kteří se poslední týden násilně dostávají přes Srbsko- Maďarskou a Bělorusko- Polskou hranici a nikde v Tv a tisku o tom žádné zprávy !!! Zkurv… EU !!!

      1. A komu si myslíte, že dávky na energie bude rozdávat? Soc. dávky dostávají tzv. příjmově slabší, dávky na energie mají dostávat opět příjmově slabší. Koukám , že hlavu máte jenom na to, aby Vám nepršelo do krku.

        1. Jste na omylu . Dávky nedostane ten který posledních 12 měsicu řádně nepracoval a dávky se budou vyplácet ( pokud návrh projde) pouze po dobu 6 měsicu tedy po dobu než si ti dotiční najdou práci ! Již se nebude platit těm kteří jsou na podpoře a ruzných dávkách 2-3-5-8 roku !! Proto je nutné aby získali Ano 30% Spd 14% Trikolora 5% a společně ten to návrh mohl být přijat a schválen !

          1. Tohle nikdy neprojde, jsou to jenom předvolební žvásty populistického Japonce. Každému normálnímu člověku je jasné, že vyplácené dávky cikánům jsou vlastně výpalné, abychom od nich měli klid.

  4. A proč nemají české domácnosti ceny, které odpovídají naší cenové relaci a nákladům na výrobu energie v našich elektrárnách? Proč by nás vlastně měla zajímat nějaká cena na západní burze.? Ceny západní ale mzdy sotva poloviční. Pokud se zvedne cena německému spotřebiteli o jedno euro, tak se z toho vzhledem k jeho mzdě hroutit nebude, kdežto pro českého spotřebitele s jeho nízkou českou mzdou to už bude sakra citelný zásah do jeho peněženky. Jinak Babišovo sen o omezování sociálních dávek se rozplyne ve chvíli, kdy si udělá čas a prostuduje si jednak Listinu základních práv a svobod a jednak zákon o pomoci v hmotné nouzi Jedná se pouze o populistický předvolební výrok, kterým se snaží oslovit voliče s jednoduchým smýšlením.

    1. Pane,odvrátili jsme se od dobrých vztahů,co se týče plynu,ropy a jiných survin od Ruska.Rus nás nepotřebuje,vše co dovážel od nás, koupí levněji v asii.Nás přeci budou zásobovat plynem Norsko,Dánsko.a jiné země.Nás Rus nepotřebuje,ale mi jeho a jeho suroviny ano.Obrátili jsme se proti němu,tak nemá potřebu prodávat levněj než suroviny od jinud.Že Vás straší,že tady nás chce napadnout,nic nemáme co by tu dělal.Je to přesně naopak,naši kamarádi přemýšlí jak se tam sostat i s naší pomocí.Až nám postaví amíci,nebo frantíc nvé boky jad.elektrárny,tak se el.energie nedoplatíme.

  5. Co jsem četl, tak v Maďarsku prej vláda zastropovala ceny aby před přehnaným zdražováním ochránila ekonomiku i lidi. Jinak zvedání cen se vždycky děje přes ty zkurv… burzy a ty ovládají nadnárodní monopoly. Banda nenažranců, majitelů bank a korporací má furt málo. To jsou vždycky oni, kdo stojí za krizemi i válkami, vymýšlejí i takové hovadiny jako je green deal a mají pod palcem i většinu zkorumpovaných neoliberálních vlád a Brusel, které ty hovadiny potom realizuje a vnucuje lidem jako normu.

  6. už to vidím, bude potřeba plno lejster, potvrzení o tom že máte všechny dávky vakcíny na odumření mozku a dostanete trochu voltíku, aby jste se mohli podívat na růžovou zahrádku

  7. Vždyť ty jejich emisní povolenky je jedna velká zlodějna schválena napříč Evropou !!! To samé plyn ! Ještè před 3 lety všichni tvrdili že až bude zprovozněn plynovod Nordstream z Ruska přímo do Německa cena plynu by mohla i pro Čr klesnout o 3-4% !!! A najednou to místo zlevnění bude zdražení ?!!! Nenažrané svině to jsou tak jako supermarkety- obchody s oblečením i elektronikou vše předražené jen z duvodu nenažranosti firem !!!

  8. Smrt masovému vrahovi Babišovi!! Avar posranej to je ! Jak to , že sebou pořád tak škube? Atˇ si to schová na šibenici!!

  9. Jaký socialismus, probůh? Korporáty si mastí kapsu a my jim to vše cálujeme přímo z kapsy, nebo nepřímo z daní. Co je na tom socialistického?

      1. systém zla -korporace, podplatí i politiky, státy pak pracují pro ně, pro ty elity, kteří ani nevědí, jaké maj pohlaví

  10. Dle stat. úřadu v roce 2011 bylo v České republice 4 375 tis. hospodařících domácností. Předpokládám, že počet domácností se příliš od té doby nezměnil, protože se v současné době uvádí průměr 2,3 lidí na domácnost – (což po odpočtu lidí v dom. důchodců a LDNkách odpovídá i počtu obyvatel). Vzhledem k tomu, že účty za energie se platí za domácnost (neplatí je každý člen domácnosti sám za sebe), tak mi čistě logicky vychází, že by podle nadpisu nemělo problém 3,5 mil. Čechů, ale domácností. Čistě matematicky 4,375 mil. – 3,5 mil. = 0,875 mil.. Takže problém by nemělo méně než jeden mil. domácností. To si opravdu někdo myslí, že jsme schopni dotovat více jak 3/4 domácností? Kdo je bude dotovat ? Členové těch 0,875 mil domácností, které na to budou mít, ale mnohé jen tak…tak? Nebo je budou dotovat pracující, kteří sami budou příspěvek pobírat? Nebo je nadpis jako obvykle zavádějící “výstřel do vzduchu”, kdy pisálek Ulhánek absolutně nepřemýšlí nad tím jaký blábol vypustí.

  11. Nejsem rusofil, ale nějak se to kopání do Ruska projevuje.Už před pár lety se vědělo,že si najde odbyt v Číně a nemusí do evropy nic poslat.Je to jejich plyn a oni si ho prodaj podle svýho,to je bohužel fakt. A bude hůř,odstavením Rosatomu od dostavby jádra i odborníci říkají,že jsme se střelili do vlastní nohy. Nejvíc hulákal pan Bartošek a Stanjura. Přitom Finsko vedlo regulérní válku s rusy a postavit si jádro od nich nechalo. Zásob pal. tyčí máme na 3roky a nikdy se nestalo aby se zpozdila dodávka, to by obchodní ztratili kredit.
    A za kterých vlád se nacpalo dotací na 30let solárníkům.?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *