29. 4. 2024

35 příspěvků u článku “Zjistěte, zda máte nárok na 500 Kč k důchodu za každé vychované dítě. A jak o výchovné správně zažádat?

    1. To by měla Maláčová upravit jak ktomu máji přijít matky které se celi život starají o děti a pracuji ahle se s nich stanou plně invalidní díky nemoci rakovině?? Není to spravedlivé tak jako otcové kteří se k děti starají odmalička kdy matka dítě nechá otci.

  1. To je super. Mám 4 děti a byla jsem s nimi doma 11 let. Ujel mi pracovní vlak, který jsem poté musela intenzivně dohnat. V platových tabulkách to nevylepším. Do roku 2024 do důchodu nepůjdu.
    Takže snad jen děkuji za informace, které jsou dočasné.

  2. Mohu požádat o příspěvek na dvě vychované děti, můj odchod do důchodu byl v roce 2014. Děkuji za odpověď

  3. Je smutné a bolestivé celý život ,když vám dítě zemře ve třech letech . Také protrpeli stejně ,jak u dečka pětiletého.
    Zase v tom jsou rozdili i kdyz žádné peníze nám nevrátí dcerku .

  4. Mně spíš vadí to, že se výchova dvojčat započítává do nároku na důchod jen jako jedno dítě. Máme tři děti, ale vychovala jsem jen dvě? Smolík, důchod o rok později! Toto by se mělo změnit!

    1. Zdravím. Vadí mi to také dost!! Mám 22 a 19 leté syny. Narodila se mi dvojčata teď 3,5 roku… Mateřskou máme 1,5 ale vše musíme kupovat dvakrát!!!Bordel😠😡 … A ještě do toho tenhle bordel😡😠Výchova? moc dobře znáte jaký to je zápřah. Naše zdraví ani nepočítám díky dětem žádné už nemám😠😡😠.. Chtělo by to holky co mají více dětí PETYCI.. , at si ty nahoře místo přidání peněz utáhnou opasek a daj to nám co jim vychováváme delníky😡😠😡 500kc za dítě😂😂pro smích!! A co vicerčata asi nejsou lidi když za ně počítá, že je jedno… Nakopad jim prdel za tenhle bordel😡😠😡

  5. Dobrý den, mám 58 let a jsem invalidní důchodce 3 stupeň . Vychovala jsem 3 děti mám nárok na příspěvek tak zvaný výchovné .Do starobního důchodu půjdu v roce 2025. Mohu o příspěvek požádat už nyní . Děkují za odpověď.

  6. Co to je zase za pitomost, mnohem lepší by bylo, kdyby nějáká část zaplacená na sociálním pojištění dětí by se převedla na rodiče kteří vychovávali- tedy oba, ne jen matky. např.ženy zase žijí déle, tak že ve skutečnosti je na muže i ženy vydáváno stejně, nebo chcete, aby ženy chodili déle do důchodu se stejnou sumou jako muži aby to bylo vyvážené. A co když matka vychovala 3 vrahy nebo třeba politika, to by měla dostat také nějaké peníze navíc?
    Každá snaha o politické narovnání způsobí ještě větší nespravedlnosti.

  7. Takovou idiotštinu mohl vymyslet jenom i****; no radši to nebudu psát…
    Dítě/děti snad vychovávají OBA rodiče, ne ?!?
    Tak buď to mají dostat oba rodiče anebo nikdo !!

    Podle mě nikdo !
    Protože vychovávat své (vlastní, adoptované atd.) děti je základní povinnost rodiče/ů na tomto světě… a ne to dělat za/pro peníze… 🙁

    1. Ona je to spíš náhrada za výdělek v době mateřské dovolené. Tam se dnes jen započítávají roky, ale bez příjmu. Já mám tři děti, s prvním dva roky a s dalšími dětmi, tři roky na mateřské. To už je 8 let kdy mi nenabíhal příjem, který by se počítal do důchodu, kdežto muž chodil do práce a příjem se mu započítal.

    2. Ovšem na mateřskou dovolenou odcházejí většinou matky , a zůstávají s dětmi doma , tedy nepracují a snižuje se jim tím částka,
      ze které se později vypočítává důchod. Proto , pane.

  8. Dobrý deň ,. Chcela by som sa informovať , pracovala som v Česku a poberám dôchodok od roku 2020 mám 5 detí vzťahuje sa to aj na mňa keď že som slovenka a poberám aj na Slovensku dôchodok ,,, mám nárok na výchove z Česka ,,, ďakujem vám

  9. Ani se mi nechce domýšlet, kolik poberou ty matky z určitého etnika, které nikdy nepracovaly a mají důchod vyměřený z mediánu. Rovněž by mě zajímalo, jak je to s “dětmi”, které se stali rodiči před dovršením 18-tého roku života. Tzv., když děti mají děti. Protože, když vezmeme plodnost těchto lidí a vypočítáme z toho jejich budoucí důchod je více jak jasné, že díky porodnosti a sociální politice státu, si zabezpečují svůj důchod, aniž by na něj museli spořit, či někdy pracovat.
    Podmínkou pro získání důchodu, či jakékoli podpory v důchodu, by mělo být odpracování alespoň 30-ti let.

    1. Také souhlasím aby měli nárok na tento příspěvek jen ti co mají odpracované roky a to 30 a více. Tyto ženy šly do důchodu úplně se směšnou částkou, protože byly nízké platy a z toho se vypočítal důchod. Tak aspon to trochu vykompenzovat je správné

  10. Od kdy tento zákon pLatí jenom pro čerstvé důchdkně nebo kdo je třeba 10 let v důchodu?JAKÉ JE TU PRAVIDLO?

  11. Dobry den, takže invalidita 3 stupně v 50 letech nehraje žádnou roli? Odchovane 3 deti. Takže jde o starobní duchod,jestli to chapu dobře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *