2. 5. 2024

20 příspěvků u článku “Někteří Češi pobírají důchod i 100 tisíc korun. Jak toho lze dosáhnout?

  1. Hmmm, nadstandardní příjmy. Kdo dneska je má? Když pominu různé manažéry, tak největší peníze berou politici, vysocí státní úředníci, státní zástupci, soudci, notáři, exekutoři. To jsou lidi, kteří si své platy určují sami, přitom jejich pracovní výkony bývají dlouhodobě mizerné. Politici jim je akorát potvrdí hlasováním, protože třeba platy soudců, státních zástupců, úředníků se schvalují zároveň s platy politiků. Když jim politici ty platy náhodou zmrazí, tak podávají žaloby k ústavnímu soudu a ten samozřejmě svoje kolegy v talárech na holičkách nenechá. Už tu byl takový případ, kdy si šmejdi v talárech peníze vymohli soudem.

  2. Ano, první výstřel dělostřelecké přípravy nové vlády jednotlivci mají 70 tisíc, tak je třeba snížit důchody všem. Závist mladých opět zafunguje. Jenom nevím, jak může mít Babiš pouhých 19 tisíc. To je tolik co mám já a miliardář nejsem ani náhodou ani jsem nebyl 8 let ve vládě.

    1. Protože strop nově přiznaných důchodů je 30.000,- Kč. Těch 19 litrů má za roky “odpracované” v Česku, ale jinak má ještě důchod ze Slovenska. V jaké výši to nevím.

      1. Jo a ještě…Kapitálové příjmy (například podíly ze zisku firem nebo z prodeje majetku) se do důchodu nepočítají. Z těch se totiž socíální neplatí. To, že z toho platil daně nemá na důchod vliv.

  3. Chce to šetřit na důchod. Já tak činil a k důchodu 18 tisíc mám nasetreno 2,5 milionů, tj. asi 10 tisíc měsíčně k důchodu navíc přes 20 let… Zřejmě až do smrti, když je mi 67 let…

    1. Potom,že jsou hloupí lidé.Správný příklad pro lidi jak si zvýšit důchod.Já tak kalkuluji taky tak nějak.Měj se díky.

    2. to jste mel docela velky prijem a bydlel ve stanu kdyz mate tolik nasetreno a nebo jste vyhral a nebo zdedil

  4. Já jsem zvědavej co se bude dít, populace stárne a většina z nich nikdy nedosáhla platu 35 tisíc měsíčně jak se uvádí průměrná mzda. To tu asi fakt vyhrajou nový komouši.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *