28. 4. 2024

17 příspěvků u článku “Průměrný důchod může už brzy přesáhnout hranici 20 tisíc korun. Důchodci z toho však radost mít nebudou

    1. Maximalně pro zloděje darebáky a zbohatlíky volící darebackou bandu Spolu a pro zastánce a vítače migrošu ! 60% národa na ty to volby zle doplatí ale dobře jim tak ( kromě zhruba 37% kteří volili rozumem ) !

    2. martine ty jsi pako, podle čísla(výše důchodu) nemůže nikdo určit zda se má líp nebo hůř, jedná se jen o jednu proměnou.

  1. Bauerová je úplně blbá. To, kolik zaplatí člověk za jídlo a energie je rozhodující pro každého a ne jen pro důchodce. Naopak důchodce za jídlo oproti běžné rodině ušetří, protože má jeden příjem na jednoho člověka. V rodinách s dětmi tohle neplatí, obzvlášť když je žena na mateřské. A ruku na srdce, z těch stovek položek inflačního koše kupuje člověk běžně co? Lokomotivu?

    1. Mužete nám to předvést jak se z duchodu 15 tis.kč bude te mít dobře když jen za byt a další poplatky zaplatíte 6 tis.kč dalšich 5 tis.zaplatíte za jídlo dalšich 1350kč doplatky za léky a zbyde vám 2.650kč !

      1. 15 tis. korun je důchod mojí matky, žije naprosto v pohodě. Zkuste se zeptat rodiny se dvěma dětma a běžným dělnickým platem, jestli jim zbývá dva a půl tisíce. Navíc, nehrajte na mě fňuknu s doplatky za léky. Platíte jenom do určité výše, přes tuto hranici peníze pojišťovna vrací. Jestli máte potřebu žrát předražené vitamínové doplňky, které pojišťovna neplatí, je to jenom Vaše volba.

        1. má 15 tisíc, asi neumře hlady , ale barák ji pomalu padá na hlavu, vy příjem berete jako kapesné, tak to není důchodce bude mít například extra výdaje, protože už si toho nezvládne tolik udělat na baráku, nebo na kompenzační pomůcky, rodiny zase mají náklady zvýšené protože mají děti, které rostou a mladí se musí postavit na vlastní nohy a ne jen přežívat v mama hotelu do kterého jim ještě přispívá babička z důchodu.

          1. Počítáme tady s Novákem nájem, tak nevím, co sem motáte nějaký barák. To samé platí o nějakém přispívání babiček mladým. To je snad nějaká povinnost? Nejlepší je další článek na Mixu, jak si důchodci nejsou schopni ani požádat o příspěvek na bydlení, na který mají nárok.

          2. moje reakce byla na sumu 15 000, že je nějaké terno, stejně jako na reálné platy mimo velká města.

        2. Běžný dělnický plat 30 tis. + plat manželky 20 tis. = 50 tis.kč čistá ruka – výdaje za měsiční platby složenek (byt atd.) 8 tis.kč za potraviny 4 lidé v pruměru 13 tis.kc měsičně = 21 tis.kč zustatek 29 tis.kč = přes 7 tis. na osobu.

          1. Nevím, kde žijete, u nás firmy svorně nabízí mezi 23-28000 hrubého, byt 3+1 12000 Kč, nějak jste zapomněl započítat oblečení (dítě opravdu nevydrží v jedněch botách nebo tričku dva roky jako důchodce), školní pomůcky, náklady na zájmové kroužky, pojištění. Tyhle náklady asi nevidíte nebo vidět nechcete.

          2. Žiji v Praze a ty platy jsou z Hradce Králové ( jde o bratra mé manželky a jeho manželky) a mají 2 děti 14-17 let. V Praze i 19letá prodavačka v Lidlu má nástupní plat 25 tis. hrubého a dělník v továrně pracující na 2 směny 36 tis. Řidič busu Mhd 38 tis. přesto na ty to pozice shání pracovníky…….

          3. Pojďte do příhraničí jižních Čech, probudí Vás to do reality. Vlastně, co byste sem chodil, stačí si otevřít nabídky ÚP nebo prac. agentur. Slušné platy v Č. Budějovicích, v menších městech děs běs. Jak jsem psal těch 28000, to je u nás ve fabrice za třísměnný provoz.

          4. No já byl nedávno v Borovanech a okolí(2dny) u Českých Budějovic a 2dny v Českém Krumlově – a při pokecu s místními v restauraci- hospodě s recepční nikdo extra nenadaval a z 90% byli v pohodě a spokojeni – jasně každý řekl kdyby jsme měli o 2 tis. více tak by jsme se nehněvali….😊 Ať se to Demo spolku líbí nebo ne od roku 2014 do jara 2020 jsme se měli dobře což ukázalo i to že v roce 2019 vycestovalo o více než 390 tis. Občanu na letní dovolenou k moři než v roce 2013……. + jen učitelum se zvedly platy za 6 let o v pruměru 14.500 tis. kč za poslední vlády Ods ( než padla v roce 2013) to bylo o 133kč !

          5. Pokud je pro vás život jen práce, byt a jídlo, tak potom je to v pořádku.

  2. Důchodový systém je nastaven tak, aby chudí důchodci ještě více chudli a bohatí ještě více bohatli. Sociální nůžky se zásluhou ÚS rozevírají ještě více. Průměrný důchod bez započítání důchodů privilegované skupiny důchodců milionářů je mnohem nižší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *