29. 4. 2024

28 příspěvků u článku “Jsou to dlouhodobí šmejdi, řekl Babiš o Bohemia Energy, která nechala na holičkách milion domácností. Premiér pro ně chce nižší cenu energií

  1. Firma vznikla za Babiše, nahrabala si za Babiše a krachla za Babiše. Proč vás, soudruzi, před těmi “šmejdy” neochránil?

    1. To je dobrá připomínka pane a možná se nakonec zjistí,že onen majitel B.E. byl Burešův člověk. Mimochodem Bureš se řídí heslem francouzských králů : po nás potopa. Takže to je teprve začátek problémů co nám všem Bureš zavařil. Bureš důchodce několik let uplácel vyššími důchody,nyní hostina skončila a přijde doba pustu. Jeho oblíbený bonmot bude líp se rychle změní v bude hůř ovšem a to je podstatné nikoli pro Bureše a jeho blízké. Ti se budou mít vždy dobře.

  2. Skvělé. Najednou se o problému vědělo dlouhodobě, ale nikdo lidi nevaroval. Výborně Bureši, hodně to vypovídá o tvých osmi letech ve vládě.

      1. Nezajímá mě, kdy vznikla firma, ale proč Babiš osm let nic nedělal, když dneska plamenně vykřikoval, že o problémech s firmou věděl. Navíc melete hovadiny, v době vzniku firmy (uvádí 2005) vládl Gross a po něm Paroubek. Ani v jedné z těhle vlád Kalousek nebyl. Když jste tak blbej, že si to neumíte nebo nechcete najít, držte aspoň zobák.

      1. Vy jste o tom věděl, nebo jenom papouškujete článek? Oficiální varování před firmou nikdy nevyšlo.

        1. Jak si představujete oficiální varování před firmou? Buď podniká v rámci nastavených zákonů, nebo ne. A když ne, měl by to být důvod k opatřením.A pokud nejsou účinná ( což zjevně nebyla) měl ERÚ zasáhnout razantněji. Zatímco do obchodů jim veřejnost neviděla, jejich obchodní praktiky byly veřejné nazývány energošmejdi a přepadovek jejich dealerů jsou plné sítě.

          1. Pro mne by jako oficiální varování stačila zpráva v médiích – Firma Bohemia energy byla potrestána Energetickým úřadem za a)….., b)…….., c)…….Toto jednání je v rozporu se zákonem a byla udělena sankce ve výši ……..Kč. Při opakování bude odebrána licence. – Plné sociální sítě nějakých keců typu jedna bába povídala, nebo jak jsem tady na Mixu četl debilní příspěvek typu – Včera v Penny říkali … – nic neřeší.

          2. 15. března 2019  13:27Praha – 
            Energetický regulační úřad definitivně potrestal firmu Bohemia Energy za klamání dvou desítek zákazníků. V nahrávaných hovorech jim měli lhát a vyhrožovali mimo jiné odpojením elektroměru. Pokuta byla stanovena na 300 tisíc korun. Proti původnímu rozhodnutí se společnost odvolala, úřad následně své stanovisko potvrdil a dokument ve čtvrtek zveřejnil na svém webu.
            Zdroj: https://www.lidovky.cz/byznys/bohemia-energy-dostala-pokutu-za-smejdske-praktiky.A190315_132740_energetika_pev

            Tohle nepovídala jedna bába v Penny, na netu jsou takových zpráv kila. ALE souhlasím s Vámi, že ten, koho se to netýká nad tím mávne rukou a neřeší to. Ten, kdo takové zprávy vůbec nečte, může takovým praktikám podlehnout a naletět jim. Je jedno jestli jde o hrnce nebo energie. Takže jak jsem napsal, obchodní praktiky byly známy. ALE do obchodů nikdo z laiků nemohl vidět a nemohl tedy vědět, že firma prodává energie, které nemá předem nakoupeny…

    1. Samé kecy. Kdyby je nepustili na trh, tak vznikne poprask, že brání konkurenci. Zato si lidé mohou sami.

    1. Jenže to by se musela zastřešit a zadrátovat celá Praha, ze které by se potom stal největší kriminál na světě. Větší město zde v republice není a ten nával nových ,,krimošů” by se jinam nevešel. Nehledě že většina vámi jmenovaných, tam už stejně bydlí.

  3. Výborně, Písařík je se svými miliardami vysmátý a vláda místo pomoci konkrétním klientům BE a 3-e opět dělá ” svoji politiku”. Jsme právní stát ?

  4. Odpornějšího pokrytce než je Bureš neznám. Pokud to co říká nyní, když vše prasklo byla pravda,proč o tom neinformoval dříve,loni předloni atd. Bureš je u moci 8 let já jsem zhruba stejnou dobu byl u Bohemia Energy a nikdy jsem neslyšel od vlády potažmo Bureše něco podobného. Je to pro mně osobně velká zkušenost,že je třeba vyhodit každého agenta,který přijde lanařit do jiné firmy. Na druhou stranu musím uznat,že za celých 8 let jsem s Bohemia Energy neměl po celou dobu problém. I ceny se mi zdály přijatelné ve srovnání s konkurenci.

    1. Kdybyste se zajímal, věděl byste. Na řešení nekalých obchodních praktik tady vláda opravdu není.

  5. Protože mnoho lidí si myslí jací nejsou chytráci a spekulanti a tak špacírují mezi dodavateli. Jsou blbí a navíc se nechají nachytat na hezké řeči. Stejně si myslím, že strategické věci mají zůstat v rukou státu. Elektřina, plyn, zdr. pojištˇovna atd.

    1. Hlavně zdravotnictví, to je pro tebe asi to podstatné,…špacírují mezi dodavateli.. Kolik je ti sakra let? Slyšel jsi někdy něco, jako slovo smlouva?—DDDDDDDD—- Dobro došli…

  6. To by se v Agrofertu stát nemohlo. Maximálně otrávit něco ryb, ale jinak vše křišťálově čisté.

  7. Konkurenci nařídila EU. Čez se bránil a dostal trest prodeje 1 elektrárny.(Chvaletice panuTykačovi).Byla nařízena konkurence a vstup RWE a EON,pak začali menší Bohemia,Moravia ,Centropol a další.
    Nekrachla vinou Babiše, ale vychc…… majitele. A k tomu jste mu dopomohli všici ,co k němu vlezli. Nekrachla, jen se majiteli nechce jít do mínusu.Ale to se obchodníkům stává.
    A nikoho nebude nikdo varovat a vodit za ručičku,když tam vlezli museli počítat s riskem. To tak v kapitalismu je, kdo riskuje ten vydělá anebo prodělá. Takový risk je i vsadit sportku.

  8. Všichni podvedení by se měli spojit a podat nejen žalobu na Písaříka a hnát ho k zodpovědnosti za jejich utrpení. Vyhlásit konkurs na jeho majetek a rozdělit ho mezi okradené.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *