29. 4. 2024

27 příspěvků u článku “Zvrat v případu zastřelené kameramanky. Na vině je Alec Baldwin, tvrdí experti

  1. To je ale pitomost! zodpovědny je ten kdo naposledy kontroloval zbran nebo kdo ma zatu zbran zodpovědnost než ji předal Alexi Boldwinovy.

    1. Když jsem si jako malý hrál na vojáky, říkával mi otec: “Nikdy nemiř na přítele, vyjde rána, kulka v těle!” A to jsem držel jen hračku!

      1. Potíž je v tom že mezi hračkou a skutečnou pistolí je rozdil u hračky si to mužete dovolit ta nic neudělá nikoho nezraní.

        1. Ale nikdy se s hračkou nemíří na člověka, na obličej. To učíme děti od malička. Ten chlap musí mít v hlavě řezanku. Nechce se mi věřit, že je ve svých letech tak neopatrný a klidně zamíří na kameramanku naládovanou zbraní, kterou mu ,, někdo” dá do ruky. On přímo na ni s klidem a šarmem hvězdy z H vystřelí! Dál to nebudu komentovat. Smrdí to hloupostí, nebo snad úmysl? Brrr…

    2. dost dobře viím, jak to chodí u českého filmu. a nemyslím si, že by to mělo být u filmu jiné provenience jiné. není totiž důvod. nestřílející zbraň je rekvizita a tu má na starosti rekvizitář, střílející zbraň má vždy na starosti zbrojíř a je jedno, zda se používají slepé nebo ostré náboje. ostré se používají naprosto výjimečně, snad jedině na speciální postřely. takže s největší pravděpodobností za to může zbrojířka. ta měla jako poslední zkontrolovat, zda je možné zbraň použít. a je jedno, kdo ji držel naposledy. měla to být ona a osobně ji předat herci.

    3. Za prvé: Baldwinoviiii, s měkkým !!!! Za druhé: Ač nerad, musím říci, že AB udělal nepřístojnou hrubou chybu. Byl to on, kdo zamířil a zmáčkl spoušť. A zabil. Vše ostatní je vedlejší.

    4. Takže jestli tomu dobře rozumím tak ve všech filmech kde jednoznačně někdo na druhého míří zbraní třeba zblízka když mu dá zbraň k hlavě tak na něj vlastně nemíří, tak asi špatně vidím nebo má atrapu a stou se už na druhého může tedy ve filmu při natáčení mířit. A jak to ten herec pozná atrapy jsou úpně stejné k nerozeznání akorát se z nich nedá vystřelit.Alec Boldwin je Herec který se má soustředit na svou práci a ne kontrolovat jestli má v ruce atrapu nebo pravou zbraň kterou mu ještě navíc dal nějakej debil nabitou.

  2. Všeobecně platí za zban je zodpovědný střelec,u filmařu se to asi uzpusobuje podle herce “střelce”,ale zatím nikdo neřekl jak to bylo,i slepej na krátkou vzdálenost je schopen zranit,

      1. i ze slepého náboje mohou vylétnout části, například ucpávka, nebo nedostatečně spálená náplň. hlavně u zbraní používaných jen na střelbu slepými náboji jsou k tomu uzpůsobeny, tzn., že mají v hlavni zarážku zabraňující větším částem vyletět z hlavně, ale stejně se to může stát.

          1. Když se zbraň se slepým nábojem přiloží ke spánku a vystřelí,tak je to téměř stejné,jako když se vystřelí ostrý náboj.Smrt je jistá.Když jsem byl na vojně,tak jeden
            člověk(nebudu jej jmenovat)si slepý náboj vyzkoušel proti vlastní ruce.A jak to dopadlo?Místo dlaně měl díru skrz
            a koukal na vlastní záprstní kosti a zbytky šlach.Nehledě k tomu,že z hlavně po výstřelu slepého náboje mohou vyletovat z hlavně střepiny nábojnice.A ty střepiny dovedou způsobit velice vážné zranění i na vzdálenost 50 metrů.

        1. Ta vaše “zarážka”, je tam proto, že není kulka a tudíž by nebyl potřebný tlak plynu pro opětovné nabití. Však necháte-li si jí tam s ostrou můžete počítat s úžasným zážitkem.

          1. bavil jsem se o revolveru. u pistole nebo samopalu jsou ty zarážky před hlavní formou jejího zúžení. baldwin používal snad revolver. ale možná kovbojové stříleli z automatických zbraní. v tom případě se omlouvám.

    1. Tam platí,že za zbraň je zodpovědný rekvizitář a zbrojíř,který má tu
      zbraň po kontrole předat rekvizitáři,který ji dává do rukou herce.Herec
      nemusí o zbraních nic vědět a ani nemusí vlastnit zbrojní průkaz.

  3. Adéla asi ještě nevečeřela, proto taková kravina : ”Podle něj je při hollywoodských i dalších filmových projekcích mířit nenabitou zbraní či atrapou zbraně na člověka.” 380 slov a dvě minuty na přečtení článku. Pochybuji, že to po sobě autorka vůbec četla.

  4. Okamžitě jsem řekl,že na vině je ten herec !!!!!!
    Mířil na ni a vystřelil !!!
    Namyšlený blbeček je to !!!
    Na člověka se

    nemíří !!!
    Slepé náboje nebo ne tohle

    neřeší !!!

    1. jsi takový jotomilý hlupáček. ;o)) ale z toho si nic nedělej, třeba aspoň při mluvení nekoktáš.

    2. Není namyšlený blbeček. Jen udělal neskutečnou kravinu. Jakmile vezmu do ruky zbraň, musím ji zkontrolovat (náboj v komoře, zásobník), mířit bezpečným směrem. Teprve pak mohu dělat kejkle dle scénáře.

  5. Blbost záběry se dělají i na kameru. I výstřely se tak filmují nejen ve westernech. Je jasné že tu někomu vadilo, že Baldwin 4 roky parodoval Trumpa.

  6. Souhlasím s názorem ,že se zbraní na člověka nemíří, ať je v ní slepý ,nebo ostrý náboj ….,nebo je dokonce i nenabitá…prostě ne..
    Myslím si ,že jako herecký veterán by to už mohl vědět.
    Každopádně to byla nešťastná náhoda se smrtí z nedbalosti,…nechtěl bych být v jeho kůži,

  7. Již staří čekisté razili za V.I.Lenina heslo: “Důvěřuj, ále prověřuj”. A u nabitých zbraní to platí dvojnásob. A.Baldwin natočil dost akčních filmů, takže by asi měl vědět, jak se se zbraní zachází, takže si i tak měl zbraň překontrolovat. To je scéna jak z filmu Pane, Vy jste vdova…….kdo tam dal ty vostrý?!? Rekvizitář!! I kdyby měl u revolveru vyklopit buben a vysypat si náboje do dlaně a u zásobníku pistole vypáskovat celý zásobník a zkontrolovat nábojovou komoru, případně dát ránu jistoty a potom znovu nabít válec a naplnit zásobník pistole, kdy by musel ostrý náboj eliminovat. Otázkou zůstává, co to bylo za “slepé” náboje?!?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *