3. 5. 2024

15 příspěvků u článku “Covidový chaos začíná nanovo. Testy zdarma se možná už brzy vrátí. Nová vláda kritizuje jejich zrušení

  1. Oni nevědí ,co ty testy stojí ? A to mluví o snížení zadlužení,tedy i VZP? Co vím ,tak zvali k jednání budoucího min. p.Válka a ten to odmítl ? Taky mu to chtějí předat k .1.11. ,ale on se nehrne? Divím se,že za ně odcházející dělají tato nepopulární opatření, na co? To jen samá výmluva na p.Zemana ,ale aby byl připraven v pozoru nový tým ,to nic. Prezident jim to klidně podepíše i z postele.

      1. Od narození je každý z nás den za dnem smrti blíž. Bohužel to platí i pro idioty. Spravedlivější pro vás by byl ten interval rychlejší.

      1. Protože je sanovaná neustálým zvyšováním státních plateb, a tím dělání větší sekery ve státním rozpočtu, a pak se řekne,že dluh s covidem nesouvisí.

        1. Platby za státní pojištěnce se zvyšují, protože se zvyšují ceny v úhradových vyhláškách a protože je vysoký rozdíl mezi tím, co platí zaměstnaní lidé oproti státním pojištěncům. S hospodařením pojišťovny to nemá moc společného.

  2. ZPRÁVY DNE: 
    Agrofert nedosáhne kvůli auditnímu šetření na dotace

    • Kvůli vyšetřovanému střetu zájmů Andreje Babiše nejsou jeho holdingu Agrofert přiznány evropské dotace na chov prasat. Koncern přesto žádá jejich proplacení a zastání hledá i u soudu. Zatím neúspěšně. 

     
    Nová vláda promýšlí strategii v boji s epidemií

    • Koalice SPOLU a PirSTAN budou přebírat vládu v době sílící epidemie. Jejich představitelé slibují efektivní řešení v boji s covidem a shodují se, že je potřeba nová opatření veřejnosti lépe vysvětlovat a neopakovat chyby dosluhující vlády Andreje Babiše. Navrhují mimo jiné znovu zavést bezplatné testování

     
    Kvůli únikům z policejních spisů je obžalováno 28 lidí

    • Státní zástupce podal obžalobu v souvislosti s neoprávněnou manipulací s informacemi z trestních řízení, nezákonným přístupem k policejním databázím a zneužitím pravomoci úřední osoby. Mezi obžalovanými jsou elitní detektivové, bývalí policisté i příslušník Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Případem se bude zabývat Krajský soud v Brně.

     
    Úspěšný den Vám přeje,
    tým Milionu chvilek

    1. Tak se na ten chov prasat vykašle. Lidovci se postarali o likvidaci prasečáku v Letech . Takže dobrou chuť vám přeje mražené maso z Německa a Španělska z přestárlých prasnic.Viz etiketa v marketu.

    2. Az bude u vesla nova vlada, hudete mit co za cil? Stale antibabis, nebo se budete stourat i v novych panech? Co byste nejradeji, aby Babis vse zavrel a sel domu ? Kdo se pak postaral o desetitisice rodin bez platu a prace? Kdyz si hrajete na hlidace demokracie, co se podivat na Fialu, a jeho clenstvi ve sazu Cesko Nemeckeho pratelstvi, vcetne clenu spolku? Najdete tam i predsedu sudetaku. Jsem moc zvedavy na tlaky Nemecka na vraceni Sudet. Jak se pochlapi Fiala a co bude rikat milion chvilek. Tak nejak je v mode ze historie se datuje od roku 1945. Svinarny drive nejsou vhodne. A 360 000 mrtvych obcanu CSR je jen drobnost. A blaboly o odstraneni krivdy a ze jde jen o malickost, hahaha. Neslysel jsem omluvu za rozbiti CSR a de fakto zahajeni 2 svetove valky. To zacalo prave u Sudet. A take bych rad aby se takto sledovali fotacni tituly vsech firem v CR. A idealne zacnete bojovat za placeni dani v CR. Treba zacnete Skodou. Nemci neplati dane v CR ale u sebe doma. Ale preruseni vyroby cvaka cesky stat a poplatnik. To vas nesere ?

      1. To asi byla opice, co? Tlaky Německa na vrácení Sudet… Dost dobrý!! Petr Fiala bude nejlepším premierem od dob Mirka Topolánka. Co ted´?

  3. ZPRÁVY DNE: 
    Zástupci Milionu chvilek se sešli s představiteli demokratických koalic

    • Předsedové a předsedkyně koalic SPOLU a PirSTAN aktuálně pracují na koaliční smlouvě a programovém prohlášení vlády. Na schůzce se zástupci Milionu chvilek se shodli, že témata posílení nezávislosti justice, svoboda médií a vyřešení důsledků střetu zájmů Andreje Babiše na státní správu jsou klíčová a potvrdili, že o jejich konkrétní podobě jednají. 

     
    Hamáček rezignoval na předsedu ČSSD, kandidovat bude Maláčová

    • Po neúspěchu ČSSD ve volbách odchází z čela strany dosluhující vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček. Svůj odchod z funkce předsedy avizoval záhy po tom, co se ČSSD nedostala do Sněmovny. Na místo nové předsedkyně bude kandidovat Jana Maláčová.

     
    Zdraví prezidenta zhodnotí konzilium odborníků

    • Konzilium by mělo sestávat z devíti lékařů. Tato nově vzniklá poradní skupina by měla být podepsána pod zprávou o zdraví a schopnosti Miloše Zemana vykonávat prezidentský úřad. Následně by zpráva měla být podkladem pro rozhodnutí o aktivaci článku 66.

     
    Úspěšný den Vám přeje,
    tým Milionu chvilek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *