29. 4. 2024

37 příspěvků u článku “Odchod do důchodu už v 55 letech pro vybrané profese je na spadnutí. Týkat se má stovek tisíc lidí, podívejte se na přehled

    1. Souhlasím s tím,že Bureš je nezodpovědný ale nejhorší je,že on se bude mít vždy dobře. U něho si vždy vzpomenu na známe pořekadlo : s poctivosti nejdál dojdeš ! Bureš krade,bonzoval,podvádí kde se dá a je miliardář a ještě je mnoho lidí co ho uznávají. Takže platí spíš naopak : lži,kradni,podváděj a dobře se měj !

  1. To je seznam profesí co jsou stále poptávány,no potěž alois,až se rozhodnou dříve do duchodu,to se taky muže stát že nabubřelej menežment nebude mět koho menežérovet

  2. Běžte mi někam,celý život dělám ve směnném provozu, odpovědnou práci. nevím jestli je noc,den,sobota, úterý,jaro nebo zima,do toho hotovosti, vždy připraven,vždy k službám.a já do toho nespadam????se… vám na to kapitalisti dělejte si to sami,zařídím se podle toho,jsem zvědavý jak to bude dávat ukcko.

    1. Taky jsem tak pracoval,všude samej azbest na těsnění,a taky jsem se zařídil, v 50 jsem to zabalil a hotovo. Dost chlapů exlo pár let v důchodu a co se jich nedožilo.

    2. Asi tak ňák. Manžel dělá od vyučení klempíře (27let) a to téměř za každého počasí a taky do toho nespadá 😠😠😠😠😠.

  3. Běžte mi někam,celý život dělám ve směnném provozu, odpovědnou práci. nevím jestli je noc,den,sobota, úterý,jaro nebo zima,do toho hotovosti, vždy připraven,vždy k službám.a já do toho nespadam????se… vám na to kapitalisti dělejte si to sami,zařídím se podle toho,

  4. Paní Burešová evidentně neví co píše a tématu nerozumí a píše bludy. Takže za prvé jen takový skromný dotaz odkud se na tyto předčasné odchody vezmou many ? Mělo by se to týkat několik stovek tisíc lidí ( asi 400.000 ). Vždyť už nyní je situace neudržitelná a důchodců přibývá víc a víc každý rok.Dále paní autorka zapomněla asi záměrně zmínit,že ten systém předčasných odchodů do důchodů byl zde již v minulosti jenže Klausova vláda tyhle kategorie zrušila v 90.letech. Horníci a policisté plus vojáci z povolání chodili již v 55 letech a některé skupiny i dříve.To byla kategorie 1. Kategorie 1.se týkala i některých profesí v hutích (pecaři,jeřábnici atd) v hutích byla i kategorie 2. která chodila do důchodu v 58 letech. Jenže speciálně tuto skupinu jak už jsem psal Klausovy vlády zrušily. To co autorka píše o tom že dnes se dá jít do důchodu v 58 je sice pravda,ale je to pouhá teorie. Ten systém předdůchodu a předčasného důchodu je totiž nastaven dnes tak,že na něho dosáhne jen málo kdo. Vesměs velmi bohatí lidé nebo musí mít člověk nejméně milion naspořeno. Např. kdo chce jít dnes do předdůchodu o 5 let dříve tedy v 58 letech musí mít naspořeno nejméně 600.000 z nichž mu bude důchod vyplácen ale to nestačí bude dostávat jen asi 10.000 měsíčně což je na žití dnes opravdu žebrota,takže by musel sáhnout na své další úspory. Podle mne to že budou někteří zaměstnanci chodit v 55 letech do důchodu je scifi, nebudou na to peníze ! Naopak mnozí ekonomové spíše připouští možnost,že za 20 až 30 let na důchody nebude. Takže bud nebudou žádné tak jak to už dnes mají některé země,nebo částka bude jen symbolická a lidé si zbytek budou financovat ze svého.

  5. Není to poslední výkřik p.Maláčové? Nebo teda připomenutí se nové předsedkyně ČSSD ? Jestli tyhle profese odejdou teď do důchodu, tak průmysl ihned zkolabuje.

    1. Je mi jedno, že průmysl zkolabuje. Nechť jej zachraňují ti, kteří ten průmysl vlastní a vlastníma rukama.

  6. Teď už je mi to houby platné.. ,že někdo bude chodit do důchodu dřív. Mně by spíš zajímalo ,který blb na to nemyslel ,už když se naposledy zvyšoval důchodový věk? Tak jsem si musel kvůli tomu odmakat 48 let ve stavebnictví. .Kdo v tom nedělá prdlajs pochopí…

  7. Nějak mi v tom seznamu chybí dopravní profese, podílející se na provozu jak na silnici, tak i na železnici. Nepravidelné nástupy, vysoká psychická zátěž, odpovědnost za životy lidí.

    1. Mně v tom chybí spíš tedy profese s vysokou fyzickou zátěží. manžel stěhuje. Neví, co je sobota a neděle, ani dovolená……

      1. 35 let dělám soboty, neděle, jak se říká pátky svátky, denní, noční z velké části nepravidelně, taky tam nespadám. Přesně, jak píše přispěvatel Jarda o pár příspěvků výš. Nejvíc mě pobavilo, že třeba zedník nárok má, ale přidavač, který všechno “panu mistrovi” připraví až pod nos, je bez nároku.

    2. Taky to nechápu ještě že ty autobusy jsou niskopodlažní zavezou mě tam na vozejku zavěsí kyslíkovou flašku a kapačku a hurá rozvážet lidi po městě.Ráno vstávám v 02:30 a z odpolední chodím 0:00 domů

  8. Možná to bude možnost, ale určitě ne reálná. Pokud bude v budoucnu vůbec důchod, tak to bude almužna, příspěvek pro chudé. Takže budeme muset makat dokud tělo nepovolí a doufat v brzkou smrt. Bohužel.

    1. Makat budou (tedy možná, ale je spíše scifi) ti mladí, kteří dnes jen čumí do mobilů a sdílejí si elektrické koloběžky. Dva takové máme v zaměstnání. Něco je naučit je téměř nemožné, protože právě jen čumí do těch mobilů.

  9. Ty tabulky dělal někdo, kdo nikdy nebyl ve fabrice, dole či v huti, POodílela se na tom hygienická služba? Těžko. Některé profese tam chybí (koksárenství, petrochemie a obecně těžká chemie), některé jsou tam zbytečně. Zlatí kjomunisti se svými kategoriemi

  10. Tak na to jsem hodně zvědavý, Co kdysi Klaus v čele s ODS zrušil Tak chce nová garnitura obnovit? Už jsem slyšel a četl spoustu slibů tak si iluze nedělám. Budeme makat až nás odnesou z pracoviště nohama napřed, protože za nás dříve narozené neexistuje náhrada. Všichni jsme sice nahraditelní, ale v současné době tohle moc neplatí.

  11. Hmm, tak to su zase v rici pici. Makal jsem skoro 15 let v JZD, svátky, soboty, neděle v živočišné výrobě. Zima, horko, průvany, těžká dřina při ručním krmení býků a kydání hnoje. Když se přetrhl hnojový pás, museli jsme ho v mrazu hledat s rukama ponořenýma v močůvce až po bradu, někdy i vícekrát za směnu. Bývalý důlní razič ze Zbýšova, co tam dělal opraváře tenkrát jen krotil hlavou se slovy: hoši, taková hrozná práce ani na šachtě nebyla! ☹️

    1. Dělám v zemědělství ( u zvířat ) už 29 let a ještě nikdy jsem od zákonodárců neslyšela, že je to těžké zaměstnání. Oni totiž zemědělce nějak zapomínají v každých tabulkách. Je to k pláči.

  12. Co dělníci na železnici? Výměna pražců, kolejí, upevnovadel. Z denní na noční, protože je pohotovost.

  13. Tak určitě mě tam chybí lesnictvi, chlapi s pilama se nadrou jako koně a hodně se jich ani důchodu nedozije, jelikož díky námaze je většinou infarkt

  14. Podle mě by měli všichni v dělnických profesích jít maximálně v 60 do důchodu. Pak už jsou stejně většinou se zdravím v rici a spíš zbytek promarodí, nebo se pletou sami sobě.
    Státním úředníkům a všem dosavadním vládám jde očividně ale o jediné: zbavit se této třídy co nejdřív jakmile přestane být schopná pracovat tím, že je v podstatě nechá udřít k smrti, aby zbylo víc na ně. Na svou stranu si vcelku kulantně přihráli ty, jimž poslední dobou nadprůměrně přidávají, jako by ostatních profesí nebylo třeba, což se samozřejmě velmi brzy ukáže jako sebevražedná chyba. Je to prostě taková tichá genocida nezanedbatelné části vlastního národa!

  15. Já důchod nedostanu žádný. Je fajn, že jsem těm prašivcům a systému nikdy nevěřil. Všechno je rozkradené a podělané. Důchody jednou nebudou pro všechny. Takže jsem vydělal, že jsem nikomu nevěnoval svůj život k bohatnutí jeho prdele a zapeřoval jen tu svou. Nelituju.

  16. Dělám v zemědělství ( u zvířat ) už 29 let a ještě nikdy jsem od zákonodárců neslyšela, že je to těžké zaměstnání. Oni totiž zemědělce nějak zapomínají v každých tabulkách. Je to k pláči.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *