2. 5. 2024

21 příspěvků u článku ““Je to jako byste pohřbívali někoho blízkého,” rozplakal se Jiří Písařík, když popisoval situaci Bohemia Energy

  1. Přesný obraz kapitalismu. Vykořisťování člověka člověkem. To nás v 89 nenapadlo. Havel, Klaus a další šmejdi zatáhli národ do sraček.

    1. Souhlas ale zmínil bych i socany těch se to týká také a zejména Zemana i on vládl v 90.letech.Mnoho lidí má tendence na ně zapomínat nevím proč, byly to stejné sračky jako odesmani o nic lepší.

      1. P.Zeman nebyl příznivec privatizace. jen to nechal plynout,viděl,že je to marný. To byli p. Klaus,Ježek,Tříska a spol.

        1. Nemluvím jen o privatizaci tady se kradlo ve velkém všude i za Zemana. Např.Miroslav Šlouf Zemanův dlouholetý poradce a přítel v době Zemanovy vlády byl zase dobrým přítelem mafiána Mrázka. Dával mu dobré info z vlády o všem kde by se dalo co ukrást a vytunelovat . Mrázek např. vytuneloval z bank 1,4 miliardy Kč a to byla jen část jeho podnikání a takových Mrázků tu bylo více.

  2. Pisařík je přesně produktem novodobých kapitalistů (podnikatelů) jak se utvářeli po 89.roce jako Kožení,Smetkové,Křejčířové a další. Když se daří tak to jde když je třeba se uskromnit tak se zachovají jak se zachoval Písařík. Na nějakou omluvu mu jako bývalý klient Bohemia Energy kašlu daleko lepší by bylo kdyby nám dal nějaké finanční vyrovnání.

    1. A on už byl z něčeho alespoň obviněn ? Zatím se pořádně ani neví, jaká jsou aktiva a pasiva BE a jestli tedy zkrachovala nebo jenom ukončila činnost.

  3. Přitom myslel na své koně? Nebo že na tak hloupý byznys plán nechtějí banky naskočit? mohl si vzít úvěr a ručit veškerým majetkem, ono se to může na jaře uklidnit, něměc může odvolat zastavení jaderek a bude vše jinak. Tím narážím na slovy vymytého mozka europoslance Niedermayera, co řekl,že by tato krize nenastala, kdyby jsme měli víc zelené energie!! A co takhle kdyby nebyl pan Písařík,který odčerpal peníze Čezu, a ten se při takových levných výkupních cenách el.en. na stavbu reaktoru vykašlal, protože za těch cen se to stalo nerentabilní! A proč se ještě fakturuje,(tedy teď to prý zastavili), příspěvek na tu zelenou, když současné výkupní ceny už musí být pro ty soláristy rentabilní?
    Je to jen hrubé donucování,aby si lidi stavěli soláry na střechách. Jak se v takových domech žije? Co na to senzibilové? To spíš budou doma frčet elektrocentrály s menší baterkou.

    1. Jestli dobře rozumím Vašemu příspěvku, tak si stěžujete, že ČEZ musel reagovat na konkurenci, snížit ceny a nemohl se na svých zákaznících napakovat natolik, aby se mohl sám pustit do tak náročného projektu, jako je stavba jaderné elektrárny ?

      1. Ano dá se to tak říci. Ale nestěžuji si, stavět něco pro odevzdávání na burzu za nižší ceny než je výroba je blbost ,ne? Do ceny musíte promítnout tu stavbu!! Sadař taky prodává jablka, aby z toho měl na vyklučení a novou výsadbu.

  4. Přijde mi vtipné ,jak se ředitel Holub dovolává toho ,kolik jejich klienti ušetřili .Nějak zapomíná dodat ,kolik zisku na tom vydělali oni.

  5. Spíš mi přišlo, že mu byla vyvolána umělá vláha do očí a několik dní zkoušel se svými právníky tohle srdceryvné vystoupení, protože
    mu poradili, že je to pro něj v tuhle chvíli nejlepší…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *