1. 5. 2024

21 příspěvků u článku “Důchodce čekají špatné časy. Jejich životní standard se citelně propadne

  1. Pokud nějaký důchodce zavítá na tento web, tak patrně zemře hrůzou z vašich katastrofických scénářů. To je buď strašení covidem, nebo strašení chudobou. Jste s tím už trapní, navíc vše pojede dál jako doposud. Všichni jen kecají, ale nikdo se ničeho neodváží, protože voličský potenciál důchodců je obrovský a i Fialova vláda ví, že pokud nemá ANO v příštích volbách drtivě zvítězit s 60% ziskem, tak musí jít důchodcům na ruku.

    1. Zřejmě máš plný žlab a ještě jako bonus jsi dostal v roce 2013 amnestii za nedodržení zákona o privatizaci.Jistě patříš mezi nenažrance,kteří schvalovali privatizaci a následnou spekulaci zdrojů,které patřily nám všem !

      1. Patřilo Vám vždycky jenom to, co jste za bolševika vydělal nebo ukradl. Kecy o podnicích, které patří lidu, byly bohužel opravdu jenom kecy.

        1. To ty nikdy nepochopíš,co to bylo za výhodu,když jsme nemuseli nikam posílat dividendy.Peníze zbyly i na levné byty,z kterých se dnes staly výnosný důl pro nové vykořisťovatele !

          1. Vzhledem k mému věku si to pamatuju sakra dobře. Levné byty pro kamarádíčky, málokdo bez známých a úplatků se k nim dostal. Výborný byly taky pořadníky na auta, výjezdní doložky, devizový přísliby, buzerace od péesáků už 30 km od hranic. Taky povinný brigády (Akce Z), když potřeboval člověk dostat děcko do školky, byly krásný. Ale, na rozdíl od Vás, jsem ve straně nikdy nebyl, takže si strčte tykání do zádele. Bolševický tykání zcela neznámým osobám je hrozný zvyk.

          2. Zavedení pevné tel.linky,u nás ve městě např.věc zcela nemožná.Moje matka si požádala o poukaz na pořízení auta,čekali na něj několik let.A muselo se hlásit,že si člověk pořídil auto.O tom že když jste si vlastními silami postavil domek,už vám tam chtěli dát nájemníky,nemluvím.O tom jsem už psala v jiném příspěvku.Nikdy,nikdy nesmíme připustit,aby se něco takového opakovalo.Rok 1948 nesmí být zapomenut a musí být varováním navždy.

          3. Jo,a co to bylo pro vás komouše za výhodu,když jste v každé vesnici,v každém městě,ukradli kdejakou vilu,kdejakou továrnu.To se to naparovalo a dělaly “výsledky práce”,když všechny stroje,budovy,vše bylo ukradeno lidem,kteří to vybudovali po několik generací.Dělala jsem chvíli ve Svitu/Batovy továrny Zlín/.Všechny stroje,vše na co se člověk podíval,ukradeno komunisty.

  2. ZPRÁVY DNE: 
    Včera začala ustavující schůze nové Sněmovny

    • Poslanecká sněmovna se v pondělí sešla poprvé v novém kabátě. Poslanci složili slib a ve středu budou v jednání pokračovat. Čeká je volba předsedy a místopředsedy Sněmovny i členů Mandátového a imunitního výboru.

     
    Předsedové demokratických stran podepsali koaliční smlouvu

    • Součástí koaliční smlouvy jsou i programové priority vznikající vlády. Patří mezi ně konsolidace veřejných financí, důchodová reforma, školství či obrana. Zahrnuty jsou i body jako zastavení unášení státu a posílení nezávislosti veřejnoprávníc

     
    Opravy škod po plastové pietě se vyšplhaly přes půl milionu korun

    • Svíčky v plastových kelímcích jako připomínka třiceti tisíc obětí covidu-19 byly nevkusné a neekologické. Zároveň poničily dlažbu nádvoří Pražského hradu, jejíž oprava stála přes půl milionu korun.

     
    Úspěšný den Vám přeje,
    tým Milionu chvilek

  3. Jste “úžasní”, mám letost 9.999.-kč starobní důchod.Pracovala jsem 43 let ve službách obyvatelstvu. Do důchodu jsem nastoupila v roce 2008, v nejhorší krizi, kdy nebyla práce. Dostávala jsem přidáno vždy skoro nejnižší částku, takže jsem “nebohatla ” ! Mimo těch jednorázových 5.000,- , které byly + k důchodu, jsem příspěvek kolem 1.000,- kč JSEM NIKDY NEDOSTALA , jak v článku popisujete !!!
    Shrnuto : ve starobním důchodu jsem 14 let !!! Opustila jsem rodné město Prahu, bydlím na chatě. Nemám rodinu, jsem sama a celou dobu vlastně “živořím”. Naštěstí mám svoje zdraví…..zatím slouží a přátele, kteří mi občas pomohou i finančně.

  4. který pako to zase psalo

    do krize byl důch účet v přebytku

    věk 70 je holý nesmysl a ještě navíc v této krizi

  5. Pekarová-Adamová zatančí na jejich hrobech. Je neuvěřitelné, jak se koalicim podařilo poštvat mladší lidi proti této skupině obyvatel. Je to podobné jako za Hitlera v Německu, kdy se to Goebbelsovi podařilo proti Židům. Pomalu a pistupně

    1. A čím koalice proti důchodcům poštvala mladé? Zatím jediní, kdo se tady do někoho navážel, tak byli důchodci do mladých kvůli covidu. Tvl, vy už zamáčkněte povolební slzu a začněte žít v realitě.

  6. Jsem v důchodu , občas si přivydělám na pivko které si kupuji domů , v kuchyni máme sporák s troubou na dřevo takže v zimě máme všude teplounko a el. sporák nepoužíváme , dřevo si vozím přes léto kárkou , , babča je moc hodná , zvířátka doma také , tak ať si ty prasata nenažraní zdražují je mi to celkem šumák .

  7. Samozřejmě, když zruší EET, aby podnikatelé mohli platit minimální zdravotní, sociální pojištění a daně a nechají si to “solidárně” zaplatit od zaměstnanců, tak na důchody nezbyde. Ještě štěstí, že jsou tady jenom na 4 roky (a kdo ví jestli).

  8. Paní Karolína Bauerová je zřejmě ještě velmi mladá. Ještě stále ji život asi nenafackoval a stáří je pro fata morgána. Je mi smutno z arogance a dehonestování lidí, z kterých práce zde všecičko je. Akorát nevím z čeho chtějí ve stáří žít dnešní mladí, když jejich pracovní činnost je veskrze virtuální.

  9. Ač jsem sám důchodce, myslím si ,že Těch témat ,co se týká důchodců je až příliš,…my nepotřebujeme paní /slečno Bauerová…stresovat ,zastrašovat ,nechte nás v klidu žít..
    Četl jsem nedávno ,že je málo gymnázií, tak se vydejte touto cestou….a zeptejte se proč nikomu z vrchnosti nevadí ,že je i málo učilišť ,proč mladí nemají motivaci a nevidí svojí budoucnost v některém z oborů?

  10. Jsem důchodce a peněz mám dost, tak leda sebe strašte.Ti co nic neumí tak dostanou dávky. Ale většina důchodců jsou poslední ,co něco umějí a klidně si přivydělají. Co fyzicky nemohou, jde si přivydělat na počítači .Takže na nás neměl ani p.Babiš vliv,natož abych ho volil. A ti mladí coby se vůbec neuživili, tak se cpou do politiky- p.Pekarová,p Richterová a p.Lipavský to je tedy kus,ten to nedotáhl ani na Mgr a má být ministr zahraničí? To jako ta praxe na stud. mejdanu s názvem Erasmus?

  11. To my ještě něco dostanem,ale další generace si to bude muset vybojovat.Kapitalismus je krutý k chudým a starým.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *