29. 4. 2024

14 příspěvků u článku “Výchovné ve výši 500 Kč pro důchodce za každé dítě se blíží. Jak zjistit, zda na něj máte nárok a jak včas požádat

      1. Není bez dětí, do duchodu daleko, ale je to paskvil, mnohem lepsi by už bylo, kdyby si každý mohl 1% přesměrovat ze sociální daně tomu, kdo měl podle jeho nazoru největsí vliv na jeho výchově, nebo rozdělit půl na půl mezi oba rodiče. Pokud ještě nejsou v důchodu tak by mohl prispívat treba prarodičum, ale hlavně bez podmínek, možná by šlo i zrušit podmínku, ze příspěvek muže dostat jen poživatel duchodu. Čím většího prispevatele dani jste vychovali, tim větší příspěvek.

  1. Asi “lepší než drátem do voka” jak se říká. Ale je už snad pravidlem, že kdykoliv tento stát vydá nějaké takové opatření, je to vždy paskvil. A hlavně se to zpytlíkuje tak, aby měli úředníci co nejméně práce.

    1. Tak úředníci budou mít práci jen s těmi,kdo o to požádá,jak je uvedeno v článku.Ostatní žádat nemusí,protože počet vychovaných dětí mají uvedeno v žádosti o důchod.

  2. No docela by mně zajímalo jak to bude u vyženěných ,nebo vyvdaných dětí ,když nebyly osvojeny ,přitom se partner či partnerka na výchově podíleli….přece to ,že je někdo biologický rodič by hned nemělo zaručovat ,že právě on je ten kdo by měl na výchovné nárok?

  3. Když již tu to blbost chtějí uvest v praxi nárok by měli mít jen domácí obyvatelé a ne žádné jiné etnikum ( při jejich v pruměru 4 dětech z kterých vyrostly jen další požirači socialních dávek ) ! Možná by bylo lepší kdyby těch 500kč dal stát vdovám a vdovcum žijicím samotným a kteří pro ten to stát prokazatelně pracovali minimalně 30 let !

    1. Ta podmínka odpracování 35 let tam je ( je to podmínka i pro starobní důchod), takže pobírači dávek nárok nemají.

      1. No,doufejme že tomu tak opravdu bude.Snad ano,protože při výpočtu důchodu se vždy uvádí počet dětí,a to zaznamenána i Správa soc.zabezpečení .Znám paní,která si vzala vdovce s malinkým dítětem,dítě společn ě vychovali a jí to bylo uznáno při odchodu do důchodu.

  4. Tato informace naznačuje stav, že ti co vychovali spoustu dětí a jsou na dávkách z toho socializmu nic mít nebudou. Jistě se tento nedostatek podaří odstranit a dostanou všichni

  5. Tak já věřím, že tyto dávky budou vypláceny jen těm, kteří opravdu poctivě chodili do práce až do důchodu, ne nemakačenkům, kteří tady i teď zadarmo dostávají od států paníze a že se starali o své děti a řádně je vychovali.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *