3. 5. 2024

19 příspěvků u článku “Nejen elektřina a plyn. Rostoucí ceny energií zdraží i vše ostatní

  1. No páni….to je nám novinka, že zdraží všechno. To by fakt nikoho nenapadlo. Opravdu “plodná” informace.

  2. A komu za to můžeme děkovat?Všem,kteří hlasovali pro vstup do EU!
    Burzovní systém prodeje základních komodit je největší svinstvo,
    které si mohla slavná EU vymyslet.Za dob EHS toto neexistovalo a ekonomika jednotlivých zemí se rovnala výkonnosti těchto zemí.
    Dnes je vše založeno jen na spekulativním přeprodeji komodit a státy,
    které na tom byly finančně lépe dnes na tom profitují a stávají se díky tomu ještě bohatšími.Ty ostatní na ně naopak vydělávají.Další problém je v tom,
    že se jede v neustálém systému inflace a hraní si na stálý povionný růst
    výkonnosti.To nelze do nekonečna.Tahle bublina jednou musela prasknout
    a nyní už bude jen trvalý pád,který možná skončí další válkou.A proč?
    Vznikne boj o energie,vodu a životní prostor,který si dobrovolně necháváme
    ubírat nikým nezvanými a nevzdělanými nájezdníky.A nejhorší je na tom to,
    že spousta hlupáků tomuto ještě tleská!

    1. Přesně tak je to zlodějna na které má velký podil zkur…. EU + naše vlády lezoucí EU do zadku +ERU + zlodějští distributoři energii kteří si ke zdražení energii na Evropské burze přičitají dalších 15-18% navíc z ceny pro sebe do svích kapes !!! Lidé by měli ve velkém počtu vyjíd do ulic a demonstrovat před uřadem vlády – před sidlem ERU a hlavně před sídly dodavatelu energii – ČEZ EON PRE atd. !!!

      1. Nikdo nikam nepůjde. U nás chodí jen přitroublí antivaxeři a michvilprdi protestovat na Letnou a chcíplí psi.

    2. Copak jen tleská,ale také si poklonkovače západu volí !! A bourají standardní vztahy s těmi,co surovinami disponují. Jako by byli západem placení! Te ď už nám normální přímou cestou nedají ani kubík plynu. Jenže ten je potřeba i k výrobě a tak bude taky všechno drahé podle cen západních spekulantů. Hlavně Praha si toto volí, ale zároveň fňukají ,že nejde kšeft, protože nejsou ruští turisti.

        1. Venkov vždy totalně zkurv… volby !!! Nebýt venkova tak již dávno v Ps nesedí šmejdi ze stran ANO a SPD !!!

      1. Ještě větší problém budou korespondenční volby. V zahraničí žije kolem půl milionu lidí, co mají nějakým nedopatřením ještě naše občanství, nehodlají se sem vrátit, ale jsou ochotni nás svými hlasy buzerovat. Po vzoru svobodníka, se kterým se otec setkal na vojně: “Čítať neviem, písať neviem, no vojnu vám urobiem”.

        1. Lidé žijicí v zahraničí by neměli mít volební právo k tomu aby volili v Čr !!! Volit by měli jen ti kteří mají trvalý pobyt na uzemí Čr a jen České občanství !!!

  3. Ve své podstatě je to jedno. To co se v současnosti děje a dít bude má pouze jedno vyústění – válku. Nelze si myslet, že si 3/4 evropské populace dobrovolně vleze zpět do jeskyní. Nevleze. Lidé si nenechají líbit brutální pokles životní úrovně kvůli ekofašistickým psychopatům v Bruselu. Stejně tak si nenechají vnutit autíčka na baterky, maso z laboratoře, covidový fašismus atd. Ta nasranost roste a poroste a až dosáhne určité hranice, tak to prostě a jednoduše bouchne. Je to jen otázka času…

    1. Ale nechají bohužel se ze 70% Evropanu staly ovce pod nadvladou EU a hlavně Německa !! Již jen to že od roku 2015 Evropani jen přihlíží jak se do jejich státu doslova násilnè cpou ksindlové paraziti z Afriky Iraku Pakistanu Syrie Afghanistanu je ostuda obrovský pruser a naši předci kteří Evropu před tím to ksindlem bránili se musí hnusem v hrobě obracet !!! Zaplať panbu za Poláky a Maďary kteří JEDINÍ v Evropě nelezou EU a Německu do prde… a hájí zájmy své zemè a obyvatel !!! Pryč z EU pryč z Německého diktátu !!!

      1. Četl jsem někde na Seznamu komentář, že se po 2.světové válce mělo Německo zničit, něco na tom je.

    2. Brutální pokles životní úrovně? Nenechají líbit? Ještě pořád žijete v současném světě svou myslí a názory a bez povšimnutí vztupujete do toho destruktivního pro lidstvo, jako my všichni. Smějte se, až se budete za břicho popadat. Ale jsme v prdxli. Určitá skupina se rozhodla tvrdě zaútočit. Vy to sakra nevidíte všude po světě, jak přes kopírák? Všichni tito šílenci používají stejných metod. Chtějí stavět nové na troskách, zkáze a spáleništi toho starého. Už nám podpalují pod zadkem. A lidi se hádají, kdo je zodpovědnější v držení těch nesmyslů zhora. Začínám mít opravdový strach o nejbližší. Na nějakou životní úroveň víte co? Trochu jste mimo. Nejde už o majetky a pohodlí, ale o to nejcenější. Jen si zkuste popřečíst něco o důsledcích výpadku proudu na mnoho dní. A doufáte, že se to nestane? Opravdu? Máte dost odvahy a fyzické síly ubránit pak sebe a své nejbližší pokud by to nastalo? Pane, já vím co jsou to hordy bezcitných a krutých a veskrze zlých lidí, kteří se v těchto situacích vynořují jako monstra z hlubin. A hlad a pocit neohroženosti a nedotknutelnosti je silná moc. To by nebylo,, pomoc, pomoc policieé!!,, co by jste nezvládnul sám by za vás nikdo neudělal. Je to dostatečný pokles životní úrovně? Nebo dostatečný motiv odložit ovladač k TV a misku čipsů a udělat cokoliv s rodinou, sousedy, kamarády, známými i s cizími stejného cíle, aby se to nestalo? A být eventuálně dobře připravený, kdyby jsme to prohrávali? Namísto nové pračky zainvestovat dlstatek vody, trvanlivých potravin, kvalitní dveře s dobrými zámky, nějakou zbraň(zbraní se může stát cokoliv mačetou počínaje bejzbolkou konče). Mít neustále plnou nádrž phm a třeba i nějaký kanystr. Já netvrdím, že se to stane. Odvolávám se na článek o této eventualitě co přidávám k přečtení, že jsem jej sdílel aj iných takových, které varují. A má si člověk myslet, že je to hloupost, že se to nemůže stát, pořád věřit systému který nás klame všechny odjakživa a nejturbulentněji poslední dva roky. Kdybych to bral jako možnou sázku u bukmejkrů, tak já osobně na základě pouhých pozorovacích schopností kde se svět řítí bych vsadil na tu variantu, že tomu čelit dříve či později budeme. A máte sílu jen na internetu, nebo skutečnou tomuto eventuálně čelit.? Jasně, mnozí napíšou, že ano. Že by všem dali co proto. Ale skutečně? Vůbec nevíme před co ještě budeme postaveni.

    3. Válku…, kdo s kým? Definujte. Ono se blbě válčí, když nevíte pořádně proti komu. Velmi rafinované a dobře připravené. Ve válce, už lidstvo je. Ale s neuchopitelným nepřítelem a teď opravdu nemyslím toho nového transformerse omi onoho. Ani jeho předchůdce stejného jména jakým je ústí řeky do moře. V normální válce víte, kde chytit nepřítele a napráskat mu a vyhnat ho odněkud někam. Co nyní? Kde a kdo jsou nepřátele. Obecně probuzení lidé vědí, ale nevědí, kde by je měli hledat. Pak je tu ještě válka ve válce. A troufal bych si za sebe pouze myslet, že o tohle, tak nějak jde. Svět a lidé jsou rozeštvaní. Vytáčí své motory, jako i vy do červených hodnot. Vlastně jste se tvůrcům velkého resetu docela dost povedl. Chtějí takto nasrané lidi a pak stačí nějaký spouštěč a bratrovražedná válka je na světě. Nebo s kým chcete válčit? Bez keců a planých utopických představ. S Makaronem? Mrkvovou? Bureškem? S částí degenerované a pomatené mládeže v zelených trenkách? S doktory? Hyhyeniky? S kým? Pak zbývá, už jen spoluobčan. Někdo, kdo je na druhé straně rozdělené země, ale pořád jste z jednoho kmene hugačaga a měli by se tito spojit. Bez toho spojení nejde skutečný škudce definovat a zůstane nerozpoznán za oponou. Spojený národ a svět, už šanci má rozkrýt lumpy, ukázat na ně, pochytat je a po právu ztrestat. Dříve ne!

    4. Problém je, že lidé zahnaní do kouta, nebo alespoň s tím pocitem (řekněme si to upřímně, o co vyšší je úroveň z níž spadne, o to horší je reakce na sestup na úroveň, kterou by “nouzí vycvičený chudák” ještě zvládl, začnou kolem sebe bít hlava nehlava. Obrazně (např. podpora “extrémistů”) i doslova.
      A, řekněme si to upřímně: Velká hospodářská krize, která vystřídala konjunkturu po první světové válce odstartovala nástup totalitních režimů, které nakonec dovedly svět ke druhé světové válce. Ta krize ovšem byla tehdejšími prostředky jednak nepředpověditelná, jednak neřešitelná.
      Současná krize může udělat totéž, ale je jednak řadou odborníků na ekonomii dávno předpovezena, jednaj je ji možné, alespoň v začátku, než se některé negativní jevy zacyklí, zastavit a zvrátit relativně jednoduchými opatřeními. V podstatě by asi stačilo zrušení emisních povolenek. Pochopitelně, “dočasné” (my víme, že jednotka dočasnosti je jeden furt).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *