5. 5. 2024

23 příspěvků u článku “Likvidační tábor 22. Toto vězení bylo tak hrozné, že ho dal zavřít sám Kim Čong-un

    1. On je, soudruhu, dost podstatnej rozdíl v tom, jestli v base sedí zločinec, terorista nebo podobný “lidumil”, nebo někdo, kdo dostatečně dlouho a nahlas nebrečel na pohřbu Kim-čong ila.

    2. Chcete srovnávat teroristy, co se odpalují na veřejných místech plných lidí, s nevinnými rodinami, uvězněných na celé generace kvůli nesouhlasu s režimem? Nebo třeba za poslech hudby, málo hlasité hurá či shlédnutí filmu?

      1. To není tak úplně pravda…ano, jsou tam zavření někteří teroristé, ale valná většina lidí je tam zavřená bez toho, aby jim něco dokázali. Většinou právě z té definice, že kdyby jim něco dokázat mohli, tak je postaví před soud, kdežto do Guantanama vás sbalí a vy nevíte za co a není jak a u koho se hájit. To je na tom to nejhorší, ne jejich metody, ale že Guantanamo není vězením a žádná práva se tam neřeší.
        V podstatě až na ty děti je na tom severokorejskej tábor o něco líp, tam jste aspoň před tím dostal nějakej rozsudek i když byl třeba kompletně smyšlenej.

      2. Pane, primitivové typu Petra to nepochopí a nechtějí ani nemohou chápat.Jejich mozek je zality komunistickým hnojem.

        1. Primitiv, blb, komunistický hnůj… hysterie 1 stupně Vy Šebesto s Luďkem na Petra jen pro jednu krátkou větu??? Jste svéprávní? Umíte ctít názorovou odlišnost? Vždyť vy jste stejní, jako ta komoušská lůza o kterou se opíráte. Já si také myslím o Guantanámu své a jsem tedy primitiv a komouš? Bylo by to opravdu vtipné titulovat takto mě. Hlavně tím komoušem. Na rozdíl od vás já vím co je totalitní zrůdnost ve věznici režimu. Toho československého. V roce 85.Ani nebudu popisovat ty zrůdnosti co jsme museli snášet na oddělení státních pomáhačů za nezdařený útěk přes hranice. Byl jsem tehdy mladý. Jen žvaníte, plivete síru, urážíte a tam by jste si to hodili, protože jste zbabělci. Jen ti se chovají tak podle a nečestně jako vy. Útočit tak zvěrsky a urputně na někoho za názor. Vy jste přesně zhmotnělá ukázka dnešní pseudodemokracie. Máš jiný názor? My tě naučíme… Styďte se. Ale to vy neumíte.

          1. Antoníne topiči elektrárenský do kotle přilož ! Komu není shůry dáno v apatyce to nekoupí. Kdo má dlouhý leitung (vedení) jako vy je těžko s ním polemizovat. Pokud nechápete proč a co jsem chtěl vyjádřit,já s vámi ztrácet čas nebudu. Budu se věnovat užitečnějším věcem.

          2. No vy jste duchaplný Ríšánku. Neztrácejte. Pravda. Pro hlupáka každý hlupák.

    3. Guantanamo je zlata vec. Vecna slava Americe !!!! Nebyt Ameriky. byli bychom vsichni dnes v ruskych lagrech v odpornem ruskem hnusu …

    4. Typický komunistický PRIMITIV. Jak se vám bude líbit článek o německých lágrech za 2.války,který bude popisovat otřesné podmínky a nějaký takový blb jako vy začne vzpomínat Stalinovy gulagy ? Budete první kdo ho bude peskovat a nadávat. Pravda vám komoušům nikdy moc nevoněla. Za to lež tu máte rádi,že jo ? S tou jste velci kamarádi.

      1. Guantanamu byly vězněni i děti a docházelo tam k systémovému mučení vězňů, kteří zde byly zavření bez soudu – to se u nás nedělo ani za Komunistů a to je co říct , Toto může obhajovat jen někdo kdo je totátlně vymaštěný Americkou propagandou z naší České televize a rozhlasu.

        1. Kecy v kleci SOUDRUHU. Pokud já vím zavírali tam hlavně islamské teroristy. Ale to co kritizujete na USA je asi fakt ale byli to teroristé (islamského ražení) kteří vraždili lidi po celé západní polokouli. I vy jste se mohl stát někde jejich obětí (teoreticky). Je ale zvláštní že u soudruha Kima v KLDR vám vraždění lidi nevadí a pozor nejsou to žádní teroristé jako na Guantanamu. Jen třeba zavřeli dědu protože něco řekl a i jeho vnuci byli v lágru protože to platilo pro 3 generace. To je zvrácena komunistická logika. Táhněte k čertu !!!

  1. Kecy jako vždy, a nepodložené. No v 50 sátých letech jsme tu měli dle západu hladomor a jedli děti… Závěr si udělejte sami

    1. Jak víte,že to je nepodložené ? Vy moudrá hlavo ? Když to budeme brát do důsledku tak co je podle vás podložené ? Že nás v 68 okupovali Paraguayci ? Ale španělsky ti vojáci nemluvili tak v tom bude zádrhel. Vy jste asi jeden z těch komunistických primitivů co umí jen lhát,protože jen a jen komunisté od KLDR až po Havanu lhali a lžou . Slyším poprvé v životě,že by západní země o naší republice tvrdili,že tu byl hladomor a jedli děti v 50.letech. Pokud něco psali a hlásili třeba Hlas Ameriky nebo SE (Svobodná Evropa) tak jen fakta. Třeba,že tu jsou politické procesy,kde se soudí nikoli dle pravdy,ale dle lži vykonstruované procesy (Horáková,Píka,) nebo že Stb vraždí (farář Toufar). Nebo,že v roce 1953 byl státní bankrot (podle komoušů měnová reforma) při ní miliony lidí přišly o velké peníze jen proto,že komunisté neuměli hospodařit. Chcete to popřít apropos u nás v roce 1953 statní bankrot 8 let po válce a v rozbitém Německu (NSR) začala prosperita a zvýšená životní úroveň,která tam je dodnes.A poslední věc to v SSSR byl skutečně hladomor ve 30.letech za Stalina a ano jedli tam i děti.

  2. Díval jsem se na mapu a hledal tento tábor. Nenašel. Rozloha 225 km čtverečních je nepřehlédnutelná. Nikde žádné stopy po plotu(byť zbořeném), nic co by připomínalo tak velký tábor.Severovýchodně od zmíněného města jsem našel jen baráky a několik hald hlušiny. Nechci zpochybňovat existenci krutých vězení. Můžete mě prosím dát informace které mi pomohou toto vězení najít?

    1. Pane vy jste vdova ? Tím chci říct slušně,že jste trapný nebo hodně hodně hodně hodně hodně hodně blbý (naivní) co vám víc pasuje ?

    2. No, pan Šelesta či jak se to stvoření jmenuje není na rozdíl od vás trapný, ani blbý, ale bude něco jiného pro změnu, tak si z toho nic nedělejte. Každý jsme něco.
      Já si naopak myslím, že jste velmi bystrý a vnímavý člověk co nezrezignoval na používání vlastního mozku a vlastních smyslů s potřebou si ověřovat a nikoliv sežrat i s navijákem co vám kdo předhodí, protože to je dnes žádoucí. Nemyslící, tupá masa, snadno ovlivnitelná, manipulovatelná, konzumujíc poslušně a bez otázek co se ji naserviruje. Toto je člověk současnosti a budoucnosti. Vzhledem k tomu, že vy takový nejste budoucnost nemáte. Budete vždy jen tapný a naivní a občas vdova.
      Nejste v tom sám ale. Za mě super dotaz a držte se v hledání odpovědí. Ne vždy přijdou a ne vždy jsou úplně na místě, ale co je nejpodstatnější, že to děláte. Jste fajn. Hezký den

  3. Věznice Oráčov rok 1985. Denní režim. Budíček ve 4.00 hod ráno. Rajóny. Drhnout chodby a záchody a schody. Mnohdy kartáčkem na zuby. Rychlá snídaně. Velmi bídná. Pochodováni po buzerplacu před zaměstnáním. Seřazování se k bráně k autobusům směr Rakovník do podniku Rako. Tvrdé normy. Tisíce vytříděných dlaždiček do kategorii kvality po vytažení z pece. Ještě horké holýma rukama nejdříve sekáč odděluje spečené od sebe a třídič pak rozděluje. Ruce od krve. Přestaly pálet a bolet po týdnech, kdy se utvořily neuvěřitelné mozoly. Ale obrana. Oběd z várnice. Břidká šlichta. Odjezd odpoledne na lágr. Tam rajony a pochodování. Šiky věznů v zimě v chabých hadrech dostávali povel tvrdší krok. Museli se tzv. obracet panely. Celý lágr duněl. Kdo netřískal bagančatama do země dostatečně pocítil je od vězně zezadu ve svém zadku. Hlidal jeden druhého. Cvičení dozorovali dva sadisti. Jednomu se přezdívalo boule podle nádoru na krku a druhému banán podle držení těla. Černé kožené rukavice k bití do obličeje. Večer před večerkou chvíli osobni volno které vyplnili kulturně komanda z řad věznů. Různě se s plnou podporou bachařů chodili bavit. Zvěrstva různého typu. Oráčov byl lágr s tzv. pěstním právem. Právem silnějšího. Venku na place násypka na odpadky. Místo kde se oběsil 19ti letý kluk týden před propuštěním. Už nedal ani těch posledních pár dní. Peklo na zemi. Za to, že jsem chtěl utéct do Rakouska a bohužel mě chytli na tzv. zelené čáře. V lesích při hranici. Přestaňte se starat o severní Korejce. Ti lidi co to před rokem 89 dělali tady jsou pořád. Nezmizeli. Jde to znát i z některých komentářů. Nenávistných. Vůči jinému názoru. Umím si je představit pak na takových buzerplacech v černých, kožených rukavicích…

  4. A ještě něco. V té době byla má váha cca 70 kg. Byl jsem mladý. Po návratu domů jsem vážil 45kg. O celých deset více, než měl můj dědeček po návratu z koncentračního tábora Oraniburg v Německu.
    Když jsme si udělali brigádu v bramborárně, dostali jsme z kuchyně na přilepšenou jednu cibuli a kousek suchého, okoralého chleba. Když se sehnala sůl nebylo větší gastro pochoutky schovaní v šatně, aby to nesežral někdo jiný. Těžko uvěřit, že tohle byla někdy pravda. Přijel jsem domů do Ostravy nočními vlaky. Zvonil jsem na rodiče v půl druhé ráno. Mámě se málem zastavilo srdce, když mě viděla co se ze mě stalo. Jaká troska dojela místo jejího syna domů. Co se na mě podívala plakala. Nesměl jsem zpočátku normálně jíst. Musel jsem začít pomalu. Jsem tady. Iž jsem starší muž, ale nezapomenu nikdy. Ani zemi, která tohle dovolila.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *