9. 5. 2024

14 příspěvků u článku “Větší tragédie než Titanic. Způsobili ji Rusové a zabili 9000 lidí na palubě

  1. Paní Bordovská neví, o čem píše, anebo využívá protiruské hysterie, přikrmované dalšími a dalšími články podobného ražení, aby si také přihřála polívčičku. V té době loď Wilhelm Gustlöff (mimochodem: správně je Wilhelm Gustlöff, nikoliv  Wilhelm Gustloff – paní Bordovská by si měla doplnit vzděláni) již dávno sloužila k dopravě německých vojáků. 30.1.1945 byli na palubě gestapáci s rodinami, vyšší hodnostáři vojenského personálu (také s rodinami), hodnostáři SS, vojáci wermachtu
    a další. Na lodi byly necelé čtyři tisíce vojáků wermachtu, potom gestapáci, SSáci a zbytek civilisti, tj. rodiny s dětmi. Ani ty počty dětí tedy nevycházejí. Jako loď, která byla využívaná delší dobu právě jako vojenská a nebyla označená jako sanitární (a toto označení by bylo v tomto případě v rozporu s Ženevskými dohodami), byla poslána ke dnu. Paní Bordovská by taky mohla napsat článek, kolik rodin s dětmi právě ti nevinní Němci pověsili, postříleli, nahnali do stodol a zapálili atd. atd.
    Ale Paní Bordovskou chválím za pravopis i slohovou úpravu.. Vymyká se ze současného trendu žurnalistiky, kdy mnohá jelita v rouše redaktorském nasypou tolik chyb, že by žák páté třídy ŽŠ dostal kouli jako hrom. Jako do leva, do prava apod., kdy při svém podprůměrném vzdělání i intelektu nejsou schopni rozlišit předponu od předložky a mnohdy jsou věty tak zkomolené, že by se v tom (hovorově řečeno) ani prase nevyznalo.

    1. Zcela správně, kapitán Marinesko jednal dle pravidel vedení války. To potvrzují všichni odborníci, co však čekat od primitivní pisatelky.

    2. Ono se říká ryba smrdí od hlavy ! Bývalý premiér Bureš neumí česky vůbec a nikomu to nevadilo. Kdyby se psal diktát z češtiny to by byla bomba jak BRNO u Bureše-Babiše a to že neumí česky je to nejmenší on navíc krade a je to bonzák Stb ani to lidem nevadí tak co nějaký pravopis ?

  2. Je až smutné číst tyto bláboly poplatné dnešní době.Kdo seje vítr,sklízí bouři!Většina autorů těchto tendenčních článků se narodila po roce 1989 a je vyškolena proti všemu ruskému.Potopení této německé lodi je proti tomu co nacisté napáchali v Sovětském svazu jen malá epizoda.Už jen čekám,kdy naši novináři či novodobí historici začnou oslavovat Hitlera s Himlerem a Heydrichem.Jeden takový magor už tu žije v Řeporyjích,který staví pomníky Vlasovcům,kteří bojovali po boku nacistů a až když jim teklo do bot,tak rychle obrátili.Zkrátka,lotr nebo hrdina,my jsme jedna rodina.

    1. Pokud jde o pomník v Řeporyjích a to nejsem stoupenec ODS ani Novotného. Zapomíná se,že Vlasovci značně a podstatně pomohli při boji Pražanů proti Němcům v květnových dnech roku 1945. Jistě obrátili se na druhou stranu ale pomohli Pražanům a to je podstatné. Zda by měli mít pomník či nikoli je možná sporné podle někoho ano podle někoho ne je to stejné jako socha Koněva. Stála tu 40 let a kdo byl Koněv ? Taky zločinec a vrah. Pro primitivní a zaslepené komunisty osvobodil Prahu (protože to Rusové zakázali Amíkům ti mohli být v Praze už 7.5. večer) ale pro některé lidi to je sprostý vrah. Vojska pod jeho vedením vraždila v Budapešti i ženy a děti v roce 1956.To ovšem komunisty nezajímá. Oni mají svojí pravdu. Takže s tím pomníkem Vlasovcům je to sporné.Když tady stal 40 let vrah a zločinec Koněv proč by tu nemohl stát pomník Vlasovcům ?

    2. Jo a to jsem zapomněl že ten bolševický general Koněv vypracoval plán na přepadení naší země v roce 1968 ! A můžete mudrovat Bláho !!

        1. Primitivové vašeho typu mám na háku. Já se na rozdíl od vás snažím být objektivní. Když chráníte a obhajujete vraha a zločince ,který nechal vraždit děti i ženy a navíc chystal přepadení naší země dokazujete co jste zač. Lidský odpad !!

  3. No já myslím, že měli zůstat Němci sedět doma na zadnici a nic by se jim nestalo. Rozpoutali zlo a a toto byl důsledek. Líto nepřítele mi není. Chtěli nás zlikvidovat, zasadili vítr a sklidili bouři. Nikdo je nezval.

  4. Wilhelm Gustloff byla vojenská loď a byla v čase potopení vyzbrojena protiletadlovými kanóny. Čili legitimní cíl pro útok sovětské ponorky. Že tam byli i civilisté, včetně dětí, bylo v režii Němců, kapitán sovětské ponorky to možná mohl tušit, ale na to se ve válce nehraje.
    Jméno lodi je dobře čitelné na fotografii, takže je v článku napsáno správně. Dostala ho po Švýcarovi, který byl nadšený nacista.

  5. Je mi líto. F. Gustloff byl buď vojenská loď vezoucí civilisty, nebo civiliní loď vezoucí vojáky a vojenský kontraband. To je jedno, obojí je prodle příslušných mezinárodních smluv nepřípustné a taková loď je naopak legitimním cílem.
    Navíc s tou lodí utonuli němečtí ponorkáři, speciálně cvičení na ponorky s motory, poháněnými směsí nafty a peroxidu vodíku (lepší parametry mají už jen ponorky atomové). Němci museli na tyto ponorky narychlo stáhnout a přecvičit jiné ponorkáře, a to zachránilo mnoha vojákům Spojenců životy, protože tyhle ponorky mohly řádit jak tyfus ve spojenecké přepravě z Velké Británie na kontinent a byly tehdejšími prostředky proti ponorkám téměř nezničitelné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *