5. 5. 2024

3 příspěvky u článku “Život dětí ve středověku a starověku. Nález značí hrozivé zacházení

  1. Jiná doba jiné zvyky jako jiný kraj jiný mrav a platí to po dnes. Nesouhlasím s tvrzením,že některým dětem se dostalo vzdělání díky církvi a pokud se to u chudších vrstev stalo jistě to nebylo zadarmo. Nutno si uvědomit jednu věc na níž stále mnoho lidí zapomíná ať už vědomě nebo nevědomě církev byla je a bude vždy banda vrahů a zločinů. Platilo to tehdy a platí to i dnes. Vždyť ve středověku i dříve oni vše řídili a ovšem rozhodovali.Dnes už nemají takovou moc ale kradou a smilní stále,podle mne měli být dávno zrušeni a vedoucí církevnici popraveni. napáchali příliš mnoho zločinů a vražd a jsou to nejfalešnější lidé na světě.

    1. Ono ani pohanské duchovenstvo nebylo o nic lepší. My ty pohanské rituály neznáme úplně detailně, máme však důkazy, že lidské oběti nebyly výjimkou. Nedokážeme si představit, jak by naše civilizace a kultura vypadala, kdyby se vyvinula z pohanské kultury. Odstranění církve ani dnes není cesta, místo by pak zabral islám, který by nás vrátil do středověku zaručeně, ne-li temnějšího.

    2. Vy Šebesto ani nevíte Kdo a co církev je. Jestli máte na mysli ty zlodušné spolky co si tak říkají, pak ano-souhlasím s Vámi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *