8. 5. 2024

8 příspěvků u článku “Tajemství dlouhověkosti starověkých Egypťanů? Klíčem je jejich jídelníček

  1. Mé osobní tajemství dlouhověkosti(věřím v to a čas ukáže) je střídmost ve všem. Práce na čerstvém vzduchu, vlastní jídlo(ne korporátní šmakulády jde li to), vyhodit do odpadu televizi, nebo si ji ponechat jen, jako přístroj k dvd a odškubnout se od vysílání(udělali jsme), případně ji prodat komukoliv, kdo to ještě nepochopil. Totéž rádio, tisk a zprávy na seznamu. Ty zprávy na seznamu si eventuálně ponechat sem tam, jako hitparádu komických gagů pro osobní, nebo rodinné pobavení. Ale opatrně. Jen pro silně názorově zakotvené jedince. A nekupovat noviny. Už se nedají použít ani rozstříhané na patřičných místech. Spoustu optimismu a já osobně vynechávám lékaře. Neradím. Píši co dělám já. Až nadoraz mnohdy a ejhle, zjistil jsem, že jsem darem dostali fantastickou imunitu. Vlastní. Jen ji nechat v klidu a s důvěrou pracovat.
    Znáte tu taškařici? Jde chlap k doktorovi. Je uvědomělý a ví, že se na starší kousek sluší felčara občas navštívit. Doktor ho skoukne a hned píše recepis dlouhý jak nákupní seznam. (tedy kdysi dlouhý nákupní seznam). Chlap si ho vezme, odchází a říká si. Bať. Doktor chce taky žít. Pak jde vyzvednout recept. Dá doplatky a řekne si. Bať, výrobci a lékárník chce taky žít. Pak jde, otevře první popelnici, tam s tím břinkne a řekne. Kurňa, ale já chcu taky žít!
    Hlavně dobrou mysl, žádná třepačka pod parapetem doma, kde nás zavírali a plno slunce, hluboce dýchat, usmívat se a být v naději, že se ty události vystříbří k plné spokojenosti obyčejných lidí. Tak, jako kdysi. Naděje.
    Víte co se stane s každým zloduchem dříve či později? Umlátí se sám. Takový přírodní zákon. Takže k tajemství dlouhověkosti je nebýt zloduchem. Ani zlodůškem. Mít dobré srdce.
    Mnoho dobrého Vám všem. A dlouhá léta:-)

  2. A k zmiňované dlouhověkosti (mluvím opravdu za nás, mě a ženu co si my myslíme a necpeme jiným, jako návod) je fantastický pocit, že nás nikdo nešmíruje. Ten klid v mysli je také ozdravný. Neříkám, že smartíky nemáme, ale na doma. Co chceme zjistíme doma přes ně. Nevyjíždí s námi. Když jedeme i na pár dní je neuvěřitelná pohoda s nikým nežvanit o tom co jsme večeřeli, jaké máme počasí a jestli od neteře malá udělala krásný bobásek. Důležitosti(většinou nejsou žádné, to je jen otroctví a zbytečně panická obava, že bez founu něco prošvihnu) se dozvíme doma. Kdysi se tak žilo a bylo to mnohem zdravější.
    A udělali jsme si povinnou výbavu auta z naší vlastní iniciativy, kdy v boxu palubovky je nová karta sim. A nový tlačítkový tel. za pár stovek. Odděleně. V případě absolutně nouzové potřeby se v pár sekundách složí, zapne a volá. Třeba porucha vozu?
    Technologie jsou to co je proti nám zneužíváno a my jsme je neodmítli, ač o tom uvažujeme ještě radikálněji, ale upravili si jejich používání po svém.
    Fakt nepotřebuji slinty, které mi akorát zkracovaly život, aby mi chodily sms jak se mi líbilo tam a tam a jestli tu restauraci třeba mohu ohodnotit a víte, že se ví o každém vašem uprdnutí. Může být častá nàmitka, že když přece nedělám nic zlého… ani tak nepotřebuji být šmírován. Holt, někdo se rodí už s duší otroka.
    Na navigování je navigace. Ta správně zvolená bez účtů a jiných provázanin na konkrétní osobu zase. K focení zážitků je foťák.
    A ke klidnému a dlouhému možná životu pro nás osobně je ignorovat technologie.
    Nějaký elektronický pas mít nikdy nebudu. Víte o co jde jistě. Nebudu. A když nebude možný pohyb, tak budu sedět doma. A co. Nebo včas odejdu tam, kde je ještě preferován rozum a přání lidí. To pravděpodobněji. Raději 100x začínat znovu, než se jednou nechat nadobro sešněrovat. Ta vitalita a nadšení pro nové věci a nelpět na starém je taky možná návod, jak tu být dlouho.

    1. Pane, pěkně se to čte. Sám se dle výše uvedeného snažím žít. Když přijedou vnoučata z Prahy – jé tady je nuda. Když po pár dnech, strávených bez rodičů pod mou kuratelou odjíždějí, jsou z nich tzv. spokojení “vidláci” a když jím vracím telefony, tak se diví, jak to rychle uběhlo a ty jejich krámy vůbec nepotřebovali.

      1. Pane. Jste zlaty clovek. Ja? Jsem dnes na mol. Je mi jedno jestli pojdu. Posloucham Alexandrovce s piju stolichnayou. kdo? kdo mi chce zakázat mít rád slovany? Seru na politiku

  3. A víte co Fialko? Polibte mi prdel. Měl jsem Rusko rád před 20ti lety.Proč!?Moje věc. Mäm ho rád pořád. Proč? Opět moje věc. Polibte mi prdel

    1. Nikdo neschvaluje co vyvedli. To odsouzenihodne je. Ale celý národ neni Putin. Je tam spousta lidi co ho nesnasi jako ja a nejradeji by ho zesadili. Tak nerikejte, ze jsou to všichni zmetci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *