3. 5. 2024

7 příspěvků u článku “Když z nebe prší zvířata. Velká záhada, se kterou si lidé lámou hlavu

  1. S těmi silnými větry to je pěkná ptákovina. Nedovedu si představit, jak by vytáhl ryby z vody. Musel by je vzít i s vodou a na to nestačí.
    Ale z nebe padají i velká zvířata. Do parlamentu i vlády pravidelně padají i krávy a voli. Letos jich je tam přehršel a jen tak je nějaký vítr neodnese.

    1. Vy jste napsal přesně to co i mě v první moment okamžitě napadlo o dešti. Byl jste holt rychlejší. Obzvláště nechutná jsou na mnoha místech světa. To mi připomíná :,, měl jste to nevýslovné štěstí a nepropásnul jste dnešní, večerní tv estrádu typu Ein Kessel Buntes?,,Vyhledal jsem si na netu. To jsem musel prostě vidět.
      To je Deep Purple hnus…
      Já jsem tak moc šťastný, že v mourkově nemusím žít. Že jsem byl před lety, už předvídavý. Lidi, je mi vás fakt líto. To nemyslím ironicky. Fakt líto. Moc. Vím, že netřeba, ale prostě je. Jsem stále z národa, kterému prostě jen trvá, než se zvedne a pohne. Nakonec to vždy udělal a nebude to jiné. Ale to čekání je na mě prostě dkouhé jen.
      Zhodnotil jsem, že i kde jsem nyní,, napršelo”. Ne tolik, jako v kotlině, ale napršelo. A tak pracuji, už na pohybu dál. Na podzim bych rád. Hungary. Už se učím jazyk. Intenzívně. Je to to nejtěžší co jsem kdy dělal. Ale vím za sebe proč zrovna tam. Přeji hezký večer a držte se všichni.

      1. Jó, Maďaři, to je jiná sorta. Ti si z Asie s sebou přivezli i národní hrdost a obranu národních zájmů. I v době, kdy byli v područí Osmanské říše, tam byli osmané velice opatrní a nikdy si nebyli jisti. To samé platilo za Rakousko-Uherska, tam ty Uhry měli i v názvu – narozdíl od nás. A zdá se mi, že narozdíl od nás i všech evropských národů si uchovali jako jediní národní zájem. Možná ještě Srbové. Orbán by ve vládě rychle skončil, pokud by nehájil maďarské zájmy. To ti úplatní politici v Praze (úmyslně nepoužívám spojení “naši politici”), kteří jednají v cizím zájmu, nepochopí.

        Koukám Antoníne, že jsme poslední dobou jediní diskutující na tomto webu. Že by už byla halda lidí odpojená od el., protože nejsou schopni platit závratné zálohy?

        1. Dobrý den Jindro. Ten poslední odstavec mě fakt rozesmál, ač to k smíchu není vůbec.
          Jsme tady,, na ocet”. Všichni přeběhli na novinky, nebo se prostě na to…
          Jsou tady hloupé články. Doba je turbulentní a píšou zde o,, vyšívání”. Uvědoměle. Jak jinak. A co příspěvků mi neprošlo. Nespočítal bych to. Hlídaniko funguje i tady.
          No. Jedeme s ženou za tři týdny zjistit možnosti přímo na místě.
          Přece jen jazyk považujeme za menší překážku, ale učíme se rychle za pochodu pak. Na začátek jsem zjistil, že jsou tam celé obce, kde se mluví slovensky. Mají slovenské školy, úřady. Poměrně slušná slovenská menšina a přitom v maďarech. Vidíme to pro sebe jako nejschůdnější možnost, ať nejsme úplně ztraceni. Víme, jak to chodí. Kde, už pak jste, tak život se chová sám, jako švédský stůl. Nabídne spoustu dobrých i horších ochutnávek, ale hlavně navazuje člověk vztahy. Přátelství. Soc. vazby a jistě bude někdo, kdo nám pak pomůže i s tak pro nás těžkým jazykem, ale nebojíme se.,, Bojíme se ” chorých mozků v řízení věcí. To ano. Navíc lze být blízko slov. hranice a práci si zařídit přeshraničně v Bratislavě. S tím jaké služby nabízíme(máme vlastní obživu), tak uspějeme téměř všude. Jen se ale dorozumět a tímto stylem to půjde. Už jsme to zažili. Přeshraničně firma v Česku, bydlení (ofiko vyběháno po úřadech) v Polsku. Až jsme si byli jisti, že můžeme pracovat, už tady, tak jsme firmu v Česku zařízli a otevřeli ji zde. Funguje, dělá nám radost. Začneme, ale zase klidně znovu. Třeba v té Blavě. Už jsem jednou firmu na Slovači měl. Nevadí vysoké náklady na provoz. V konečném důsledku to zaplatí spotřebitel, ale vadí nákladný život z toho co člověk vydělá. A tak uchýlit se se svým příjmem do míst, kde je ekonomicky bezpečno je nutnost. Ani zavřené hranice nevadily. Stačí vytáhnout ty správné dokumenty. V jednom státě firma a v druhém oficiální domov. Někdo může nadávat a zlořečit cosi o vypočítavosti. Je mi to fuk. Není celý život o kalkulu? A dnes obzvláště? Nejde žít z vody a oni dělají vše proto, aby se v ní jeden i více utopilo. Všech těch národů, kde jsem kdy co dělal a ještě budu si nesmírně považuji. Jsem vděčný člověk. Neberu to, jako samozřejmost, ač cítím takovou podstatnou skutečnost, že když jsem se narodil do tohoto prostoru, tak si ho nárokuji celý. Nejen část. Proč bych musel sedět v Ostravě(rodném místě) potažmo v ČR? Člověk sám si tvoří hranice.
          Děkuji za odpověď a třeba tady zase cosi okomentujeme a popovídáme. Vystačíme si:-) Ať se daří.

        2. Ještě doplním, že Srbsko bylo také na programu přetřesu s ženou co a jak dále. Ale vše složitější a potom mi stačí vývěska co do podmínek přicestování. Jste chytrý, není nutno rozebírat. Budete vědět.
          A taky nás možná příliš nemusí. Nevím. Třeba mám velké oči. Pouze osobní dedukce, tak to berte s rezervou, ale je přece pravdou, že jsme ze země, která schvalovala (i když jen,, humanitárně”) určitou nehezkou záležitost ze strany Westu a i svým členstvím v této branné skupině. Třeba bychom si jen původem(odkud přicházíme) vykoledovali někdy přes chlebárnu. Fakt nezapoměli. Nezapoměli… Třeba ne přímo nám, ale našim,, kámošům” určitě ne.

        3. A ještě něco. Víte co? V kotlině začínají pozvolna procesy ke změnám k lepšímu. Chtělo by to aktivní zapojení občanstva trochu, ale ono to půjde. Představitel Ein Kessel Buntes se bojí. Má docela obyčejný lidský strach. Tento názor není z mé hlavy, nepřivlastňuji si cizí myšlenky, ale ztotožňuji se. Protože bylo řečeno, že politici předstupují takto náhle před národ pouze ve chvílí osobní, těžké nejistoty a strachu z věcí a událostí, které si mají takto potřebu vysvětlit a obhájit. Prostě se prý obávají národa. Jestli je pán psychológ, nebo rozumí chování politiků, ale logiku to dává. Když jsem se něčeho obával já, šel jsem problému naproti a vysvětloval a dopředu si dělal půdu. Pak se tímto počinem obavy zmírnili, nebo zmizely. A navíc bylo řečeno, že v rétorice komunikace s veřejností, či neafektované komunikace vůbec je zcela nepřípustné používat vybraná slova. Jsou na to dokonce kurzy. A jedním takovým slovem je,, ŠOK,,. Které tam nezaznělo jednou. I z toho jde vyvodit prý, jak si je nejistý a vratký. No. Nevím. Jak jsem nakoupil, tak prodávám. Něco na tom být může a jestli ano, tak se jede z kopce dolů. Držet si čepice 🙂 Budou změny?
          Hezký víkend…

  2. Ano čas od času k tomu dochazí,ale na vině ,vzhledem k tomu,kde k tomu nejčastějí dochází jsou spíše velmi silné tajfuny čili Asijská obdoba hurikánů!!!!!!!!Tornáda v žádném případě!!!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *