7. 5. 2024

10 příspěvků u článku “Slováci pomáhali Hitlerovi s napadením Polska. Na temnou kapitolu dějin už se zapomnělo

  1. Já bych tu z plných plic mohl něco napsat, ale pud sebezáchovy mi to nedovolí. Udavačský dobytek nelení a je ve střehu. Tak střežte dál.

  2. Tato kapitola slovenských dějin 1939-1945 nezapadá jak do dějin komunistických tak se nehodí ani Havloidům kteří po listopadu 1989 (zejména Havel sám) usilovali o zachování nefunkčního Československa. Pamatuji protože už mám dost let že jsme se o tom v dějepise nikdy neučili. Na ZDŠ jsem chodil v létech 1965-1974. Pouze o tom že Polsko bylo napadeno 1.9. 1939 Německem a že 17.9. SSSR obsadil východní Polsko aby ochránil ukrajinské a běloruské obyvatele kteří tam žili od německé poroby. To je komunistický lživý výklad dějin. Rovněž se dnes vůbec moc nemluví o malé válce na jaře 1939 mezi Maďarskem a Slovenskem kdy Maďaři chtěli získat ještě další slovenské území. Válka trvala krátce a byla pak urovnána diplomaticky i zásahem Německa.A do třetice se dnes moc nemluví a nikdy nemluvilo o tom jak po 14.březnu 1939 Slováci vyháněli Čechy kteří tam žili učitelé vojáci a další se slovy : Česi pešo do Prahy !

    1. Těšíte se na zimu? Bude dlouhá a studená. Budeme zde psát i na jaře? Je dobré znát minulost. Ještě lepší je chápat přítomnost.

      1. Už ani ty zimy nejsou co bývaly. Pamatuji si, když jsem jel poprvé do učení v pondělí 4. září a na autobusové zastávce v Ostrově na nás padal sníh. A nahoře v Abertamech byla pěkná kosa a haldy sněhu. Inu, Krušné hory – ten název není pronic zanic. Dnes žiju v trojmezí středních Čech, chrudimského okresu a Vysočiny a zimy jsou zde mírnější.
        Dnešní mladí většinou minulost neznají a je jim ukradená. A ve školách jim je minulost předkládaná zcela jinak, dle not EU a kývajících blbů u nás. Žijí přítomností, o budoucnost se nezajímají. Existují výjimky, ale za mých mladých let to výjimky nebyly. A chápání přítomnosti? Jak mohou chápat přítomnost lidé s vymytými mozky? Ti pouze žijí přítomností. Takto se vychovávají masy otroků. Otroků. kteří si ani nejsou schopni uvědomit, že oni jsou těmi otroky.

    2. Někdy to bylo s učiteli dost na štíru. Do vzniku Československa žádný Slovák neuměl slovensky. Slovensko nebylo. Byly to Horní Uhry a tamní obyvatelé mluvili maďarsky. Oni na rozdíl od nás ten svůj jazyk už neměli. Strejda mé matky v Bratislavě učil nový jazyk – slovenštinu (byl z Kyjova, měl to za humny). Po začátku Slovenského štátu v r. 39 za ním přišli Hlinkovci, že má velké zásluhy a aby vstoupil do strany. Odmítl to. V noci za ním přišel kamarád Slovák, taky učitel, že má informace, že ho ráno přijdou zatknout, aby uprchl. Ještě v noci prchnul na Moravu. Po válce chtěl vyhledat kamaráda a dozvěděl se, že byl popraven.

      1. Jindra, naprostý souhlas a vámi. Čeští učitelé učili Slováky slovenštinu. Na to Slováci zapomínají. Někteří naši herci se narodili na Slovensku (Brzobohatý,Fialová) českým rodičům kteří tam pracovali protože Slováci mnohé profese neovládali nebo prostě neměli. Můj strýc byl poručík a přesto že jeho žena byla Slovenka brali se v roce 1937 když vznikl protektorát Böhmen und Mähren musel odejít do protektorátu. Slováci je vyhnali přesně dle hesla : Česi pešo do Prahy !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *